Hvordan beskytte sosiale profildata med MyPermissions iPhone-app

De fleste av appene har et anlegg for å opprette en ny konto ved å koble til brukerens sosiale mediekonto. Du trenger ikke en gang å angi passordet, siden disse appene bekrefter din identitet direkte ved hjelp av profilen din for sosiale medier.

Dette er absolutt den raskeste måten å logge på og også opprette en ny konto på en hvilken som helst app. Men samtidig gir du tilgang til dataene dine til tredjepartsapper. Det er ikke overraskende å merke seg at folk kan finne ut massevis av ting om deg gjennom sosiale kontoer på Facebook, Twitter og til og med Google Plus.

MyPermissions iPhone App gjennomgang

Men den virkelige trusselen kommer fra apper som har tilgang til sosiale kontoer. Vi logger inn rutinemessig på flere apper og webtjenester via våre sosiale kontoer. Facebook og Twitter brukes ofte til å logge inn på flere apper på nettet, på stasjonære maskiner og smarttelefoner.

For eksempel har jeg Tumblr-en min Twitter-profil. Det samme gjør Medium, den nye nettpubliseringstjenesten. Flere apper har også tilgang til Facebook-kontoen min. Feedly har tilgang til Google + -profilen min. Så i hovedsak er det massevis av apper som får tilgang til den sosiale profilen min. Hvilke data har de tilgang til? Er det alvorlige data som faktisk bør beskyttes? Gjør appene noe jeg burde vite om?

Det er tøft å administrere apper og sikkerhetstillatelser. Ikke bare det, det er komplisert også. Men en app til iPhone, kalt MyPermissions, gjør dette til en enkel jobb å gjøre.

Denne appen er et online personvernskjold. Det er to ting det gjør perfekt:

 • Det lar deg enkelt konfigurere, kontrollere og redigere innstillingene for apper på Facebook / Twitter og andre.
 • Den overvåker nye apper som får tilgang til dataene dine, og advarer deg om noen app får tilgang til spesifikke personopplysninger fra din sosiale profil.

Appen er veldig enkel å installere og bruke. Det jeg virkelig likte med appen var at den lot meg konfigurere tillatelser for apper (og fjerne mange av dem) veldig enkelt.

Slik fungerer MyPermissions iPhone App:

 • Når du installerer og kjører appen, får du dette skjermbildet der du velger tjenestene / sosiale profilene du vil overvåke. Du kan legge til senere også, så ikke vær veldig spesifikk om dette nå.
 • Neste opp, trykk på en tjeneste for å godkjenne MyPermissions for å få tilgang til data fra den aktuelle profilen. Appen får bare tilgang til informasjonen om hvilke apper som bruker den sosiale profilen.
 • Appen skanner automatisk alle dataene om appen og hva den får tilgang til. Når det er gjort, vil det vise deg hvor mange apper som får tilgang til din personlige informasjon. Du kan administrere ting herfra.
 • I tillegg kan du også legge til andre tjenester og administrere dem via appen.
 • Neste gang du lar en app / webtjeneste få tilgang til dine sosiale profildetaljer, vil MyPermissions varsle deg.

Som du kan se, er det en veldig forenklet måte å håndtere ting på din sosiale profil.

Det var alt folkens!

Logger av…

Du tenker kanskje at det er ironisk å tillate tilgang til MyPermissions til sosiale medier for å finne inntrenging av personvern til noen få andre apper, da er tanken din riktig. Men det som er imponerende med MyPerrmissions, er at det viderekobler deg til offisiell Facebook- eller Twitter-side.

Så i utgangspunktet logger du deg direkte på profilen din på sosiale medier og gir ikke tilgang til MyPermissions. Jeg dobbeltsjekket denne tingen ved å besøke Innstillinger → Personvern fra Facebook-kontoen min, og kunne ikke finne MyPermissions hvor som helst.

Pris: Gratis - med begrensede funksjoner

nedlasting

Du kan også henvise til:

 • Slik deaktiverer du posisjonslogg i Facebook på iPhone: Beskytt ditt privatliv
 • Slik sletter du automatisk posisjonsloggen og aktivitetsdata fra Google
 • Hvordan finne ut om Facebook-kontoen din har blitt hacket
 • Beste VPN-apper for iPhone og iPad i 2019: Ytterste personvern i alle farer

Har du prøvd MyPermissions-appen på iDevice? Likte du funksjonaliteten? Del dine tilbakemeldinger i kommentarene. Og ikke glem å få kontakt med oss ​​på Facebook, Twitter og Telegram.

 

Legg Igjen Din Kommentar