Slik rydder du og fremskynder din gamle iPad: Noen nyttige tips

Dette innlegget stammer fra et spørsmål av Mike, en leser. Du har en gammel iPad (original, iPad 2 osv.), Og med årene har den blitt treg, berøringen mistet følsomheten, appene laster ofte patetisk sakte / setter seg fast og en bøtte-belastning med andre problemer dukker opp . Hvordan blir du kvitt dette?

Å rydde opp i iPad-en din kan øke hastigheten opp i stor grad. De mest umiddelbare fordelene som jeg har opplevd er en forbedret batteriytelse, en raskere, responsiv iPad og en bedre opplevelse totalt sett.

Shaun skrev et innlegg om å gjøre din iPhone om til en ny enhet ved å rydde opp og bruke noen få apper. Det er et godt innlegg å starte, men la oss se nærmere på noen få ting du kan gjøre med iPad 1, iPad 2 for å få dem opp.

Kjører iPad-en din tregt? Slik renser du og fremskynder din gamle iPad

Her er hva vi skal takle:

 • Slette data: Tilbakestiller ting
 • Oppgradere til ny iOS? Er det verdt?
 • Oppdatering av apper kontra bruk av "bedre" apper
 • Stole på aksje-apper
 • Jailbreak & More
 • Den fysiske delen: Rengjøring, tørr-ladesyklus

Tømme dataene (hvordan du omformaterer en iPad)

Noe av det aller første du bør gjøre er å fjerne alle tingene. Data blir akkumulert over lange bruksperioder, og selv om du tar sikkerhetskopi / synkronisering, blir data bare samlet. De fleste apper lagrer data på iPhone lokalt, så det er mye bruk. Apper som Camera, Photo Booth, Safari, Mail kommer til å være topp prioritet.

Selvfølgelig vil du beholde dataene dine, så det er best å "kuratere" - slette data som ikke er nødvendige. Noen ganger tror du at du trenger bestemte data, men at du ikke berører dem på mange år. Så nøkkelen er å være veldig streng i det du vil beholde.

Fjern ting du ikke vil ha fra hver av appene som lagrer data. Du kan finne ut bruken ved å gå over til Innstillinger → Generelt → Bruk.

Når du har slettet alt annet, kan du ta sikkerhetskopi via iTunes / iCloud. iCloud er en bedre løsning hvis du spør meg, men hvis du er komfortabel med en iTunes-sikkerhetskopi, bruk det.

Når alt er sikkerhetskopiert, kan du gå til Innstillinger → Generelt → Tilbakestill og tilbakestille alle ting. Husk at du kommer til å fjerne alt - slette alle data - og sette opp iPad som ny.

Den største fordelen er at din iPad er slettet for alle dataene. Du bør umiddelbart merke raskere behandling.

Oppgradering til ny iOS

Apple ber hver enhetseier om å kjøre den nyeste iOS som de har gitt ut. Dette er av allmenn interesse, ja, men fra min erfaring har jeg sett at det er en topp for alle enheter på grunn av fysiske begrensninger. Hvis du ikke har oppgradert til den nyeste, noen ganger, er det greit og bedre å kjøre en lavere versjon. Som sådan vil det å kjøre en lavere versjon ikke forårsake noe problem.

Så når du bestemmer deg for å gjenopprette via iTunes, bestemmer du om du vil oppgradere eller kjøre den samme versjonen som iPad har kjørt.

For å installere en bestemt versjon av iOS-firmware, er alt du gjør:

 • Last ned riktig firmware herfra.
 • Nå, koble iPad-en din til PC-en. Åpne iTunes.
 • Hold Skift og klikk Gjenopprett.
 • Velg IPSW du lastet ned.

Noen ganger dukker det opp feil når du prøver å nedgradere, og Apple tillater ikke det. Det er måter å omgå dem.

Oppdatering av apper kontra bruk av "bedre" apper

Nye, oppdaterte apper er større i størrelse enn de eldre. Det er den vanlige normen, fordi det meste er nye funksjoner som er lagt til. Dessverre passer dette ikke bra for store apper som kjører på eldre iOS-enheter som iPad 2.

For å få bukt med dette problemet, er det bare en ting du kan gjøre: se etter et passende alternativ som er mindre i størrelse. Ja, det er en treg og kjedelig prosess i flere tilfeller. I motsetning til Android - hvor du kan installere eldre versjoner av apper fra en APK-fil - kan du ikke installere en eldre versjon av en app på nytt ved å bruke en IPA-fil på iPhone med mindre du er en geek dypt inne i jailbreaking og sprukket appinstallasjon.

IPad 2 er bygd for å kjøre store apper, men over tid går det ikke bra med påfølgende oppdateringer som øker appens basisstørrelse. Derfor:

 • Du kan enten avstå fra å oppdatere en app hvis du tror den allerede opptar ganske mye plass.
 • Du kan finne alternativer som er minimale med stil.

Stole på aksje-apper

Når vi snakker om apper, så mye som mulig, kan du stole på aksje-apper som følger med iOS. På denne måten sparer du mye plass, og du bruker ressursene som er antatt av Apples iOS-ingeniører selv.

Uten tvil er dette ikke en "fix", men igjen, vi snakker om de optimale metodene for å få fart på iPad-en din. Hvis du bruker en egen påminnelsesapp som er 15MB og lagrer mye data, bør du kanskje prøve å bytte tilbake til lagerpåminnelsesappen på iPad-en. Ditto med ting som Vær, Notater, Kalender, Mail. Mail, spesielt. Og nettlesere selvfølgelig.

Jailbreak & More

Jailbreak er morsomt. Noen ganger kaster en utdatert tweak ting i rot og iPad / iOS-enheten blir treg, ikke svarer eller rett og slett ikke-funksjonell. Men selvfølgelig sier jeg ikke at du ikke burde jailbreak eller bruke tweaks.

Hvis du har en gammel iPad som er treg eller ikke svarer, kan justeringer av jailbreak være en av årsakene. Utdaterte, mener jeg. Forsikre deg om at justeringene du bruker er oppdaterte. I motsetning til appene fra App Store forårsaker utdaterte tweaks ofte mange problemer. Så det er bedre å oppdatere dem av og til. Finn også ut hvilke justeringer du ikke bruker, og fjern dem.

Den fysiske delen: Rengjøring, tørr-ladesyklus

Fysisk rengjøring av iPad kan spille en viktig rolle i å sørge for at knappene - spesielt hjemmeknappen - fungerer fint. Du kan bruke en halvvåt klut for å tørke støvet av iPad, og vi har også snakket om å bruke WD-40 for å rengjøre Hjem-knappen. (noen eksperter anbefaler IKKE å bruke den eller noen annen vannfortrengende spray).

Når det gjelder batteriet, bør du - en gang i måneden - la iPad-batteriet tørke helt. Og la den deretter lade til full kapasitet (mens den ikke brukes i mellomtiden). For å gjøre dette raskere, mens iPad-batteriet tørker ut, slå på flymodus. Lad deretter den til 100% - det tar vanligvis mye mindre tid nå. Når du er ferdig, kan du slå av flymodus og bruke iPad normalt.

Det er selvfølgelig flere begrensninger. Tiden tar sin avgift på iPad, og det er visse ting du ikke kan endre. For eksempel kan berøringsfølsomheten kanskje ikke gå tilbake til det normale etter at du har gjenopprettet iPad. Hvis det er et fysisk problem, er det i grunnen ingenting du kan gjøre. Imidlertid, hvis det bare er et programfeil, setter en enkel tilbakestilling ting riktig.

Håper dette hjelper.

Del tankene dine med oss ​​i kommentaren nedenfor. Kontakt oss på Facebook, Twitter og Telegram. Sørg også for å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.