Slik tømmer du nylige søk fra Safari i Mac OS X

Safari (på tvers av iOS og OS X) husker noen av de siste søkene dine og viser dem for deg når du begynner å skrive inn omnibaren. Den er ment som en bruksfunksjon der du raskt kan gjenta søket.

Problemet er at den nylige søkehistorikken er synlig for alle. Alle som logger seg på Mac-en din og bruker Safari, kan se hva du har søkt etter. Hvis det plager deg, bør du fjerne nylige søk fra Safari. Og det er mulig.

Slik rydder du nylige søk fra Safari i Mac OS X:

Trinn 1 : Åpne en ny fane / vindu i Safari

Trinn 2: Klikk i URL-linjen.

Merk : Dette bør gjøres for å se menyen "Nylige søk". I tilfelle du får en URL-adresse, slett den. Ellers vil du ikke kunne se menyen.

Trinn 3 : Når du har sett listen "Nylige søk", blar du nedover og du skal se " Tøm siste søk ."

Trinn 4 : Klikk på Tøm nylige søk .

På en gang skal alle de nylige søkeordene forsvinne fra listen. Hvis du tilfeldigvis skriver noen få bokstaver i omnibaren nå, vil du bare få forslag fra bokmerkene og historikken (avhengig av konfigurasjonen). De nylige søkeordene blir ikke lenger sett fordi de er slettet.

Etter en stund dukker de siste søkeordene opp. Du må rydde dem rutinemessig hvis du vil holde dem utenfor forslagslisten.

Er det en måte å slå denne funksjonen permanent av? Ikke at vi kjenner til annet enn teppe-tilnærmingen: Privat surfing. I Mavericks hadde Safari ikke noen funksjon som lar deg forhindre nyere søkehistorikk. Og i Yosemite fortsetter trenden.