Q2 2020 iPhone-forsendelser avtar men trender forbedres, sier counterpoint-forskning

Globale smarttelefonsendinger registrerte en nedgang på 3 prosent årlig på 354 millioner enheter i 2. kvartal 2019 mens Apples iPhone gikk ned 11 prosent, sier den siste Counterpoint Infographic: Q2-2019

Samsung og Huawei fortsatte sin vellykkethet da de inntok 1-2-stillingen med 22 prosent og 16 prosent markedsandel i nevnte kvartal.

Flere faktorer påvirker iPhone-salg

I den nåværende infografien står Apple på tredjeplass med 10% markedsandel på 36, 5 millioner solgte enheter. Samsung og Huawei beholder igjen de to øverste sporene med henholdsvis 22% (76, 3 millioner enheter) og 16% (56, 6 millioner enheter).

Mens iPhone-sendinger falt 11%, falt inntektene for 12% fra året før, heter det i rapporten.

Apple sendte nøyaktig 2, 5 millioner enheter mindre i siste kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor, og fraktet 56, 6 millioner enheter i 2. kvartal sammenlignet med 59, 1 millioner enheter i 1. kvartal.

Apple ledet i nordamerikanske markeder med en høy markedsandel på 41%, mens det enten fulgte de to øverste ledere i industrien - Samsung og Huawei eller var utenfor de fem beste.

Apple beholder posisjonene blant de fem beste i Europa og Latam-markedet, mens det praktisk talt har blitt slått ut av ledelse i Asia- og MEA-markedene. Mulige faktorer er at disse markedene er prisfølsomme, mens telefoner i mellomprisen utfordrer smarttelefoner på en stor måte.

Globalt har det vært en redusert etterspørsel etter smarttelefoner, noe som muligens kan ha resultert i salgsnedgangen.

Men det er ikke så dårlige nyheter for Apple, mens Counterpoint-rapporten sier at salgstrendene for iPhone forbedres, noe som virkelig må være en hjertelig faktor.

Selv om de globale smarttelefonforsendelsene registrerte 3% nedgang, informerer rapporten at de globale funksjonstelefonmarkedene registrerte et enormt fall på 23% årlig og nådde 86 millioner enheter i 2. kvartal 2019.

På Apple igjen skjer ikke selv den oppussede eller oppgraderingen av den gamle modellen av kunder på grunn av lav bevissthet. Dette kan være en annen viktig faktor for lavere iPhone-salg.

Globale handelskrig, tvister og tollspørsmål har også vært store bekymringer for Apple, og det har hendene fulle i nyere tid.

Imidlertid er sølvforet for alle iPhone-fans og Apple, pass på 10. september når nye eller oppgraderinger for iPhones, iPads, Apple Watch, iMac, etc. blir kunngjort.

Og hvis du har mottatt din femfargede invitasjon fra Apple, vil vi kalle deg heldig !!

 

Legg Igjen Din Kommentar