Slik fikser du en Android som ikke kobles til Wi-Fi (på alle varianter)

Android-telefoner er imponerende. Deres funksjoner og design har forbløffet mange brukere; men har du kommet over problemer med Wi-Fi-tilkobling på Android-telefonen eller nettbrettet? Hvis du gjorde det, er du ikke den eneste fordi Android Wi-Fi-problemer er ganske vanlige. Av denne grunn har vi laget en liste over løsninger som vil hjelpe deg med å løse Wi-Fi-problemer på Android-enhetene dine.

Vi vil snakke om tips, løsninger og løsninger for “Android-smarttelefoner”: Samsung Galaxy, HTC, Nexus og LG og alle varianter. Vi vil begynne med de enkle løsningene og gå over til komplekse løsninger når vi prøver å løse problemet du måtte møte.

Se også: Slik starter du Samsung Galaxy S7 Edge i sikkermodus og Android vil ikke slås på

Relatert: Slik løser du Samsung Galaxy S9 Wi-Fi-problemer

Løsninger for Android kobles ikke til Wi-Fi

Hvorfor min Android-telefon / nettbrett ikke kobles til internett?

Selv om det ikke er en eneste grunn til at du opplever Wi-Fi-problemer med Android-telefonen, kan den kategoriseres i 4 omstendigheter.

4 mulige årsaker:

 • Nettverkskonfigurasjoner som IP-adresse og DHCP
 • Programvare og firmware glitch
 • Passord og feilinformasjon
 • Distribusjon av radiobølger: (WiFi er radiobølger som beveger seg i rett linje, det kan tolkes hvis du befinner deg et avsidesliggende sted fra modemet eller bak diskrete vegger)

Løsning 1: Bytt Wi-Fi

Enten du ikke kan koble til i det hele tatt eller om Wi-Fi-tilkoblingen din fortsetter å slippe, er det kjent at det er effektivt i mange tilfeller å bytte Wi-Fi-tilkoblingen. Trekk ned varslingsområdet på telefonen din og se etter Wi-Fi-ikonet, trykk på den for å slå den av, vent i fem sekunder og slå den på igjen. La telefonen se etter tilgjengelige Wi-Fi-tilkoblinger og sjekk om problemet ditt er løst. Dette enkle trikset er effektivt uansett hvilken modell du har. Det løste Samsung Galaxy S2 Wi-Fi-problemer, men det løste også Samsung Galaxy S7 Edge Wi-Fi-problemer for ganske mange brukere.

Løsning 2: Bytt flymodus

Dette er en løsning som har fungert for mange brukere, så prøv å slå på flyet. Du kan se etter flymodus i varslingsområdet på din Samsung Galaxy-telefon, for de som ikke finner den, kan du trykke på ikonet som lar deg sjekke alle ikonene i varslingsområdet og se etter flymodus. Slå den av, vent i fem sekunder og slå den på igjen.

Løsning 3: Er telefonens Bluetooth på?

Bluetooth kan skape en konflikt for Wi-Fi fordi noen brukere har lagt merke til at Wi-Fi ikke fungerer på visse telefoner når Bluetooth er slått på. Hvis din Android Smartphone Bluetooth er På, slå den av fra varslingsområdet, og prøv deretter å bruke Wi-Fi-en din igjen for å sjekke om problemet er løst.

Løsning 4: Strømsparingsmodus

Strømsparingsmodus er ment å hjelpe batteriet ditt med å bruke mindre strøm. Siden Wi-Fi er kjent for å tømme batteriet raskt, kobler du vanligvis Wi-Fi fra når du slår på strømsparingsmodus. Forsikre deg om at strømsparingsmodus er av. Du kan få tilgang til strømsparingsmodus fra Innstillinger-menyen på Samsung Galaxy-telefonen.

Mange Samsung Galaxy S3-brukere hadde rapportert et problem at Samsung Galaxy ikke vil koble seg til Wi-Fi-deaktivert og sa at det var på grunn av dårlig tilkobling. Det ble funnet at når telefonen kom tilbake fra hvilemodus, forstyrret strømsparingsmodusen Wi-Fi og det på en eller annen måte avbrøt forbindelsen. Problemet var i programvaren, slik at brukerne måtte sørge for at strømsparingsmodus ble slått av hvis de ønsket å bruke en stabil Wi-Fi-tilkobling.

Sjekk om strømsparingsmodus skaper en konflikt i telefonen din, slik at du kan fikse Wi-Fi-problemet på din Samsung Galaxy-enhet eller andre Android-enheter.

Løsning 5: Glem alle Wi-Fi-nettverk og start på nytt

En nyttig metode for å løse Wi-Fi-problemer, spesielt når du ikke klarer å koble til et nettverk, er å slette alle nettverk slik at telefonens Wi-Fi får en ny start. Før du bestemmer deg for å fortsette, må du forsikre deg om at du har alle detaljene du trenger for å koble til Wi-Fi-nettverket på nytt. Dette vil inkludere nettverksnavnet og passordet som trengs for å koble til nettverket.

 • Gå til Innstillinger-menyen på telefonen
 • Trykk på Tilkobling
 • Se etter Wi-Fi og trykk på den
 • Her vises alle Wi-Fi-nettverk du har lagt til telefonen din. Trykk på hvert av nettverksnavnene og trykk på Glem.

Nå som nettverkene er slettet, må du legge til nettverket du vil koble til, ved å gå inn på Innstillinger og tappe på Wi-Fi og deretter Wi-Fi-nettverk. Her finner du nettverket du vil koble til, trykk på det, skriv inn passordet og du skal kunne koble til.

Problemer med Wi-Fi-tilkobling har plaget mange eiere av Android-telefoner, og vi fikk mange spørsmål fra dem, for eksempel hvordan du fikser Samsung Galaxy 2 Wi-Fi-problemer og Samsung Galaxy S4-problemer med Wi-Fi. Enkelte S7- og S7 Edge-eiere klaget også over tilkoblingsproblemer på telefonen sin, og denne løsningen løste problemet for ganske mange Samsung Galaxy-brukere.

Løsning 6: Alt om passord

Passord er uunngåelig viktig fordi de er ment å sikre nettverket mot uautorisert tilgang, og hvis du ender opp med feil passord, vil du ikke kunne opprette en forbindelse. Selv om du kanskje vet passordet, er det en mulighet for at du oppgir det feil. Sjekk om du skriver inn bokstavene riktig, og om du har lås på telefonen på eller ikke. En Samsung Galaxy S3 Wi-Fi-autentiseringsfeil oppstod da kunder prøvde å koble seg til et nettverk som brukte WPA2, men problemet ble løst ved hjelp av oppdateringer.

Løsning 7: Kobler du til riktig nettverk?

Oftere enn ikke kan du legge merke til flere nettverk som har lignende navn. Forsikre deg om at du kobler deg til riktig nettverk, ellers vil du ikke kunne etablere forbindelsen.

Løsning 8: Smart nettverksbryter

Enkelte Samsung Galaxy-telefoner har Smart Network Switch-funksjonen som betyr at hvis Wi-Fi-tilkoblingen er ustabil, vil telefonen automatisk bytte til mobildata og bruke mobildatatilkoblingen. Selv om det gjør det enkelt for oss å glemme problemer relatert til Wi-Fi, hvis du ikke vil bruke mobildatatilkoblingen, kan du slå den av. Mange brukere som klaget på Samsung Galaxy S5 dropper fortsett Wi-Fi-signalet, synes dette var en nyttig løsning.

 • Trekk ned varslingsskyggen
 • Trykk på Wi-Fi-ikonet for å trekke opp Wi-Fi-innstillingsmenyen
 • Trykk nå på Mer øverst til høyre på telefonen
 • En ny boks kommer opp på skjermen med detaljer om Smart Network Switch
 • Trykk på Av for å slutte å bruke Smart Network Switch.

www.guidingtech.com

Løsning 9: Start telefonen på nytt

Å starte telefonen på nytt kan hjelpe deg med å løse noen av telefonens Wi-Fi-problemer. Trykk og hold på strømknappen til du ser strømmenyen, og trykk deretter på Start på nytt. Om få sekunder skal telefonen være på igjen. La Wi-Fi koble seg til og sjekke om den fungerer som forventet.

Løsning 10: OS-oppdatering

Operativsystemer må oppdateres regelmessig. Android-telefonen din fungerer bedre når programvaren til telefonen din blir oppdatert på en riktig måte. Wi-Fi-telefonen på telefonen din fungerer kanskje ikke på grunn av en feil i programvaren. Når et selskap er klar over en feil, slipper de rettelser i oppdateringene. Da Samsung Galaxy S3 var en trend, var et av de vanligste problemene som brukerne møtte, at deres Samsung Galaxy S3 kan koble seg til Wi-Fi, men ikke noe internett. Dette var en løsning som hjalp mange brukere med å løse problemet. Ikke bare fungerer det på S3, mange Samsung Galaxy-brukere har rapportert at denne løsningen fungerte for dem på telefonene deres også.

 • Gå til Innstillinger for å sjekke om telefonen din bruker den nyeste programvaren
 • Trykk på About Device
 • Trykk på Kontroller for oppdateringer eller Last ned oppdateringer manuelt. Avhengig av hvilken telefon du bruker, kan du finne forskjellige alternativer, men du må se etter alternativet som lar deg se etter oppdateringer på telefonen din for å sikre at telefonen din bruker den nyeste programvaren.

Løsning 11: Hold Wi-Fi på under søvn

Hvis enheten din fortsetter å miste Wi-Fi-tilkoblingen, er det en god idé å sjekke Wi-Fi-innstillingene. En av leserne våre klaget og sa: “Min Samsung Galaxy S5 mister tilkoblingen”, og det er dette som løste problemet:

 • Trekk ned varslingsskjermen og trykk på tannhjulikonet for å gå inn på telefonens innstillinger
 • Se nå etter Wi-Fi og trykk på den.
 • Avhengig av Samsung Galaxy-telefonen eller versjonen du bruker, kan du se forskjellige alternativer. Trykk på de tre prikkene øverst til høyre eller ordet "Mer".
 • Se nå etter Avansert fra rullegardinmenyen og trykk på den
 • Under de avanserte innstillingene, vil du merke “Hold Wi-Fi på under søvn”
 • Du kan velge mellom alltid, bare når du er koblet til og aldri.
 • Trykk på Alltid for å forsikre deg om at Wi-Fi-en din forblir tilkoblet til enhver tid.

Dette kan hjelpe deg med å løse problemet med en slippforbindelse når Wi-Fi-en endte med å koble av fordi telefonen gikk i hvilemodus. Det er nyttig for mange Android-brukere som ikke visste at innstillingene for søvnmodus grep inn med Wi-Fi-tilkoblingen deres.

Løsning 12: Start modemet på nytt

Hvis alle enhetene som er koblet til modemet ikke fungerer, er det lurt å starte modemet på nytt. For å gjøre dette, må du følge håndboken som fulgte med modemet. Avhengig av modell og type modem du bruker, kan det hende du må følge forskjellige trinn. Å starte modemet på nytt hjelper deg med å løse Wi-Fi-tilkoblingsproblemer som skyldes problemer i modemet.

Hvis du merker at omstart av modemet - (Les hvordan du starter modemet på nytt på WikiHow.com) ikke løste problemet, må du sjekke om du kan koble til nettverket og bruke Wi-Fi fra en annen enhet ved hjelp av det samme modemet. Hvis alle andre enheter er i stand til å koble til og bruke tilkoblingen uten problemer, kan du fortsette å feilsøke telefonen.

På den annen side, hvis ingen av enhetene er i stand til å koble til, vil du bli bedt om å feilsøke modemet ditt. For dette kan du enten ringe til modemprodusentene eller følge instruksjonene nevnt i håndboken som fulgte med modemet.

www.youtube.com

Løsning 13: Tredjepartsapp

Enkelte tredjepartsapplikasjoner kan forårsake en konflikt som ikke lar Wi-Fi fungere som forventet. Sjekk om du nylig har lastet ned en app siden du begynte å møte problemet. Hvis du gjorde det, må du sjekke om appen er oppdatert. Hvis den er oppdatert og det er mulig at problemet oppstår fra appen, må du avinstallere eller deaktivere appen og prøve å bruke Wi-Fi-tilkoblingen igjen.

Da en av leserne våre klaget på at deres Samsung Galaxy S4 Wi-Fi ikke vil slå seg på, fulgte han en rekke feilsøkingstrinn før han innså at det var en tredjepartsapp som forårsaker problemet. Hvis du vil sjekke om en tredjepartsapp forårsaker problemet eller ikke, må du slå på telefonen din i sikkermodus.

 • Trykk og hold på av / på-knappen
 • Deretter trykker du på og holder strømforsyningen slått av
 • Du blir spurt om du vil starte på nytt til sikker modus
 • Tao OK
 • Enheten vil starte opp i sikkermodus
 • Startskjermen din skal ha ordene Safe Mode skrevet nederst til venstre på skjermen.

Prøv å bruke telefonen i sikkermodus og sjekk om Wi-Fi-tilkoblingen fungerer uten problemer. Hvis det gjør det, kan en tredjepart forårsake problemet. Du kan deretter starte telefonen på nytt på vanlig måte å gå inn i normal modus og deretter se etter oppdateringer for appene dine. Hvis alle appene er oppdatert, men problemet fortsetter, kan det være lurt å avinstallere apper som du tror kan forårsake problemet til Wi-Fi-enheten din fungerer som den skal.

Løsning 14: Kontroller innstillingene for den trådløse ruteren

Når min Android-telefon ikke kobles til Wi-Fi, vurderer jeg som regel å sjekke innstillingene for den trådløse ruteren - (Les offisiell guide fra linksys.com), jeg bruker det også, fordi jeg kan ha dabbet med innstillingene og endt opp blokkerer telefonen min fra å koble til Wi-Fi. Forsikre deg om at telefonen din får tilgang til Wi-Fi og at Mac-adressen ikke er blokkert, ellers vil du ikke kunne koble til den trådløse ruteren.

les mer på //www.linksys.com/my/support-article?articleNum=142912

Løsning 15: Dato og tid

De som reiser ofte, spesielt mellom tidssoner, kan merke problemer med Wi-Fi-en fordi datoen og klokkeslettet for din Android-smarttelefon spiller en viktig rolle. Det må samsvare med dato og klokkeslett på ruteren du prøver å koble til, ellers kan det hende at du ikke kan opprette en forbindelse.

Forsikre deg om at telefonens dato og klokkeslett gjenspeiler datoen og klokkeslettet for stedet du befinner deg på. Du kan endre detaljene ved å navigere til telefonens innstillingsmeny og deretter trykke på dato og klokkeslett. Deretter må du endre dato og klokkeslett til gjeldende sted og deretter prøve å koble til Wi-Fi.

Løsning 16: Oppdater modemets firmware

Visse Android-telefon Wi-Fi-problemer oppstår ikke egentlig fra telefonen i det hele tatt, de oppstår i stedet fra ruteren som brukes til å koble til det trådløse nettverket. Ruteren kan forårsake problemet, og det kan kreve en firmwareoppdatering slik at problemet blir løst. Sjekk om det er noen firmwareoppdateringer som venter på ruteren din, og oppdater den. Det kan hende du må følge trinnene for å oppdatere ruteren din ved å bruke en manual, eller du kan få hjelp på nettet for ruteren din.

Når du har oppdatert ruteren, kan du prøve å koble telefonen til Wi-Fi-nettverket igjen og sjekke om problemet er løst.

Hvordan oppdatere firmware i modemet mitt - Les denne PDF-guiden fra d-link (kilde)

Løsning 17: Fjern bufferen og dataene til Wi-Fi Direct

Hvis din Samsung Galaxy ikke kan koble til WiFi-nettverket, er et av trinnene for å løse problemet å slette cachen og dataene til Wi-Fi Direct. Denne løsningen fungerer for alle Samsung Galaxy-telefoner helt frem til den nyeste Samsung Galaxy S7 og S7 Edge. Sletting av disse dataene vil ikke forårsake problemer fordi telefonen automatisk opprettet nye hurtigbufferfiler hvis den gamle er blitt slettet. Imidlertid kan du ende opp med å miste passord som kan være lagret på det. Så sørg for at du vet nettverksnavnet og passordet for nettverket du vanligvis kobler til.

 • Naviger til Innstillinger-menyen på telefonen
 • Gå inn i applikasjoner
 • Trykk på Application Manager og se etter Wi-Fi Direct under Alle
 • Trykk på Wi-Fi Direct
 • Trykk på Slett data og bekreft dem
 • Trykk på Clear Cache og bekreft den

Start telefonen på nytt og prøv å bruke Wi-Fi. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 18: Tørk cache-partisjon av din Android-telefon

Da Samsung Galaxy S5 brukere oppdaterte til Android Lollipop, rapporterte mange brukere at Samsung Galaxy S5 Wi-Fi blir tregere etter oppdatering til Lollipop. Dette problemet ble løst ved å tørke cache-partisjonen på telefonen slik at nye cache-filer kan opprettes for telefonen. Hvis du har fått et lignende problem da du oppdaterte telefonen, kan det hende du finner denne løsningen som nyttig. Når cache-partisjonen er slettet, opprettes nye data automatisk på telefonen.

Tørk cache-partisjon på LG G5 / tørk cache-partisjon på HTC ONE M9 / tørk cache-partisjon på Nexus

 • Slå av telefonen
 • Trykk og hold volumet nede og Hjem-tasten sammen, og slå på telefonen ved å trykke og holde på av / på-tasten.
 • Når du ser Android-ikonet på skjermen, slipper du av / på-tasten, men fortsetter å trykke og holde inne de to andre tastene til du ser en meny dukker opp på skjermen.
 • Når du er på menyen, bruk Volum ned-tasten for å markere alternativet som sier "Tørk cache-partisjon"
 • Nå Trykk på av / på-knappen for å bekrefte valget

Når prosessen med å fjerne hurtigbufferfilene er fullført, vil du være tilbake på den samme menyen. Bruk volumknappene for å merke alternativet, Start systemet nå på nytt, og telefonen vil starte på nytt og gå tilbake til normal modus. Koble til Wi-Fi og sjekk om det fungerer. Denne løsningen har vært spesielt nyttig hvis Wi-Fi ikke fungerer etter en nylig oppdatering, eller hvis den ikke fungerer fordi hurtigbufferfilene til systemet ble ødelagt.

www.talkandroid.com

Les mer –Android-batteriavløp

Løsning 19: Tilbakestill Android-enheten til fabrikkinnstillinger

Dette er den siste, men mest effektive løsningen for Android vil ikke koble til Wi-Fi-problemet. Når du tilbakestiller en enhet til fabrikkinnstillinger, setter du den tilbake til opprinnelig tilstand. Dette betyr at alle data inkludert applikasjonene du hadde lastet ned, vil gå tapt. Dette er grunnen til at det er nødvendig å opprette en sikkerhetskopi for dataene før du fortsetter med en fabrikkinnstilling. Alle Samsung Galaxy-telefoner vil gi deg valget om å sikkerhetskopiere data før en tilbakestilling i telefonens innstillingsmeny. Du kan enten bruke det innebygde sikkerhetskopieringsalternativet, eller du kan velge å sikkerhetskopiere dataene manuelt til en datamaskin eller bruke en app.

Når sikkerhetskopien er opprettet, følg disse trinnene:

 • Gå til Innstillinger-menyen på din Android-telefon.
 • Trykk på Sikkerhetskopiering og tilbakestilling, Avhengig av hvilken versjon av Android du bruker, kan det hende du ser et lignende alternativ
 • Trykk nå på tilbakestilling av fabrikkdata
 • Trykk på Tilbakestill telefon

Telefonen vil ta litt tid å tilbakestille til fabrikkinnstillingene, og den vil starte på nytt. Når dette er gjort, kan du prøve å sjekke om problemet ditt er løst etter fabrikkinnstillingen.

Ofte stilte spørsmål

Hva gjør du når din Samsung Galaxy-telefon ikke kan skanne et Wi-Fi-nettverk?

Dette blir ofte lagt merke til på mange Android-telefoner. Når du prøver å skanne et nettverk som er skjult, vil du ikke kunne koble til det. For å løse dette problemet kan du enten skjule nettverket hvis du har tilgang til nettverksinnstillingene, eller du kan legge til nettverket manuelt for å koble til det. For å legge til nettverket manuelt, må du kjenne nettverksnavnet (SSID) og passord samt krypteringstypen.

 • Slå på Wi-Fi ved å gå til Innstillinger-menyen på telefonen og trykke på Wi-Fi.
 • Trykk nå på knappen ved siden av ikonet for å slå på Wi-Fi slik at det begynner å skanne nettverkene.
 • Nederst på skjermen vil du legge merke til alternativet for å legge til Wi-Fi-nettverk. Trykk på den.
 • Skriv inn riktig nettverksnavn og passord og trykk på "Connect"

www.androidcentral.com

Hva gjør jeg når Wi-Fi-tilkoblingen holder slipp?

Kobler Wi-Fi-tilkoblingen seg hver gang telefonen går i dvale? Problemet med en slippforbindelse skyldes vanligvis innstillingene til Wi-Fi-en din, noe som kan føre til at Wi-Fi kobles fra hver gang telefonen er i hvilemodus. Innstillingene kan endres slik at Wi-Fi er på hele tiden, og du ikke går glipp av viktige e-poster eller meldinger når telefonen din er inaktiv. Få tilgang til Wi-Fi-innstillingene for å endre innstillingene dine slik at Wi-Fi alltid er på. Sjekk løsning 10 for ytterligere detaljer.

Hva om Wi-Fi-en min ikke slås på?

Les artikkelen på Wi-Fi vil ikke slå på

TIPS: Forsikre deg om at saken din er av.

Hva om jeg er koblet til WiFi, men ikke har tilgang til internett?

Bare å starte enheten på nytt 1-3 ganger kan løse dette problemet. Hvis ikke, kan du lese WIFI But No Internet eller prøve å gjennomføre en fullstendig omstartfase.

Slå av Android-enheten din ved

 • Slå på flymodus
 • Hold på / av-knappen i 7 sekunder - For å slå av telefonen
 • Ta ut batteriet (3-5 minutter)
 • Hold på / av-knappen i 1-2 minutter
 • Bytt batteri og slå på enheten
 • Etter 2 minutter kan du prøve å koble til Wi-Fi. Forsikre deg om at flymodus er slått av.

Hva gjør jeg hvis Wi-Fi-tilkoblingen på Galaxy-telefonen min er for treg?

Sakte tilkoblinger kan være veldig irriterende. Ingen av oss har en Wi-Fi-forbindelse som får oss til å vente for lenge når det gjelder å åpne nettsteder eller se på en video. Mange tilbydere legger skylden på det på mange timer når mange kobler seg til Wi-Fi samtidig. Dette er forårsaket av Wi-Fi-kanaler der de fleste brukerne er på samme Wi-Fi-kanal samtidig.

En enkel måte å løse et problem som dette er ved å bruke Wi-Fi Analyzer-appen. Den er tilgjengelig i Google Play Store, og det er relativt enkelt å laste ned og installere appen. Den vil analysere nettverket og vil hjelpe deg å sjekke hvilken kanal som er best for deg.

Treg WiFi-problemer er veldig fremtredende med Galaxy-serien, spesielt Samsung Galaxy s5.

 1. Vis løsning 18, 17, 16 og 13
 2. De fleste løste problemet ved å oppdatere enheten eller firmwareprogrammet
 3. I de fleste tilfeller trenger du bare en enkel ruterstart. Du kan prøve å gjøre en hard omstart av modemet. De fleste modem fungerer slik:
 • Trykk og hold inne tilbakestillingsknappen i 10 sekunder. For noen modemer, må du bruke en nål og sette inn et lite grep.
 • Koble modemet fra stikkontakten og vent i minst 5 minutter.
 • replug

Hvis du prøver å koble til modemet fra et eksternt sted eller bak diskrete vegger, fungerer det ikke. Merk at det hele dreier seg om radiobølger som ferdes i en ensartet / rett vei. Hvis to eller flere vegger blokkerer deg, kan det føre til forstyrrelser i bølgene dine.

Nok en treg Wi-Fi løsning

1. Last ned appen “DNS SET”

2. Gå til wifi og glem nåværende WIFI

3. Velg ditt nåværende WIFI og logg inn på nytt

4. Åpne “DNS SET” -appen og velg AUTO-RUN

Hvorfor sa Android-en min at Wi-Fi-autentiseringsfeil oppsto problem?

Hva betyr autentiseringsproblem?

Når du mottok meldingen “wifi-autentiseringsfeil oppstod”, betyr det at nettverkskonfigurasjonen til Android-enheten ikke sammenfaller eller samsvarer med ruteren. Dette kan være

 • Du har tastet inn feil passord
 • Feil SSID (tjenestesett-ID-wi-Fi-nettverksnavn)
 • MAC-adressegodkjenning eller -filtrering
 • Feil trådløs sikkerhet (WPA / WPA2 / AES, TKIP)
 • Feil radiomodus (802.11a / b / g / n)
 • Feilte kanaler
 • Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)
 • Nettverksadresse oversettelse (NAT)

Slik løser du disse wifi-problemene med godkjenning

 1. Dobbeltkontroller Wi-Fi-passordet. Forsikre deg om at wifi er synlig mens du går inn for å begrense mulige feil.
 2. I de fleste tilfeller vil ruteren ha et standard SSID-navn, for eksempel Linksys, Netgear. Hvis du har mer enn to nettverk med samme SSID, kan det føre til problemer. På den annen side anbefaler noen Internett-leverandører å ikke endre SSID, det kan forårsake autentiseringsfeil og andre wi-fi-problemer. Det beste du kan gjøre er å tilbakestille SSID-navnet til standard og vurdere å ikke dele et lignende navn.
 3. I ruterinnstillingene dine kan du vurdere å slå dette til “Av eller deaktivert”. Mac-adressefiltrering kan begrense Mac-adresser til å koble til et Wi-Fi-nettverk. Hvis denne funksjonen er på, dobbeltkontroller for å se om adressen din er aktivert.
 4. Forsikre deg om at du har de riktige trådløse sikkerhetsinnstillingene, (WPA / WPA2) ETC. Dette er spesielle typer autentisering og kryptering plassert av din ISP. Disse gir noen nivåer av sikkerhet og personvern. Vurder å prøve mellom disse og se hvilken som fungerer best for deg. Du kan også bruke apper som Fix Wifi og Wifi-appen
 5. Veksle mellom radiomodus. 5 GHz eller 2, 4 GHz. 802.11a / b / g / n er en standardinnstilling for det mest trådløse kommunikasjonsnettverket.
 6. Endring av kanal kan ikke bare gjøre Wi-Fi-en raskere, men det vil også begrense forstyrrelser, autentiseringsfeil og IP-konfliktproblemer. Ved å laste ned Wi-fi-appen kan du enkelt endre kanalen din, eller det kan gjøres i din router-backend.

Enkel løsning for Wi-Fi-autentiseringsfeilen:

 • Naviger til Wi-Fi-innstillinger og slå på flymodus
 • Naviger til Wi-Fi-innstillinger igjen, klikk på det foretrukne nettverket og klikk på "Glem dette nettverket" -knappen
 • Slå flymodus av
 • Koble til Wi-Fi-nettverket igjen, (Dobbeltkontroll passord)

Hva om WiFi-enheten din fremdeles ikke kobler til eller ikke kan få IP-adresse?

 • Endre IP-innstillingene til ruteren. Følg derfor trinnene: Innstillinger> Wi-fi> Rediger> Vis avanserte alternativer og endre IP-innstillingene til Statisk.
 • Finn S5 MAC-adressen fra Wi-fi> Innstillinger> Avansert og sørg for at denne adressen er til stede på ruteren din. Det er bedre å slå av MAC-filtrering.
 • Hvis kanalen er veldig overfylt, vil innvirkningen være på hastigheten til Wi-fi. Så prøv å hoppe til en mindre travel kanal.

play.google.com

Hva gjør jeg hvis Android Wi-Fi ikke slås på?

Hvis Android-telefonen ikke slås på, slå av Wi-Fi og prøv å slå på telefonen ved å slå den av, ta ut batteriet på telefonen (hvis telefonens batteri kan tas ut) og vent i tretti sekunder før du slå den på. Når telefonen er slått på, slår du på Wi-Fi og lar den koble seg til nettverket. Hvis tilkoblingen er opprettet vellykket, er problemet løst. Du kan lese vår fulle guide om dette: Android slår ikke på eller Android Wi-Fi vil ikke slå på

På den annen side, hvis det fremdeles ikke fungerer, er det en mulighet for at noe er galt med den faktiske maskinvaren på telefonen. Hvis den interne kablingen til telefonen din er brutt, vil det ikke tillate at Wi-Fi-tilkoblingen din blir opprettet. For å fikse dette, anbefales det å ta telefonen til en profesjonell som kan løse den. Hvis telefonen er under garanti, er sjansen stor for at du kan skifte batteri hvis problemet ikke kan løses.

Vanlige og enkle omstendigheter som folk oversett

 • For mange tilkoblede enheter. IP-konflikt kan oppstå når det er mer enn én enheter som deler den samme IP-adressen i det samme nettverket. (Finn din IP-adresse for ruteren), Makeuseof skriver en veldig god guide om dette
 • “Wi-Fi-funnet mitt er slått av”. Ja, folk har en tendens til å se denne enkle løsningen. Antall rapporter vi har analysert, 3 av 10 brukere har Wi-Fi slått av.
 • Koble til feil nettverk. En enkel glemt nettverksinformasjon kan også løse problemet.
 • Feil informasjon. De fleste gang folk glemmer Wi-Fi-passordet, med en enkel Caps eller mellomrom. Sørg for å gjøre passordet synlig mens du skriver inn.
 • Modemkabler er ikke riktig koblet til. Dette er en enkel, men effektiv måte å løse dette problemet på. 1 av 10 personer har lagt merke til denne feilen.
 • Wi-Fi-radiobølgene dine er blokkert (elektromagnetisk spektrum for radiobølger). Ting som blokkerer Wi-Fi-en din: Kanaler - For mange wi-fi-nettverk i nærheten, for eksempel naboens nettverk og arbeid. Dette kan fikses ved å endre kanalen din eller ved å bruke wifi-appen. Hjemmeelektronikk som radio og mikrobølgeovn kan begrense eller forårsake forstyrrelser. Kan også fikse feilen "få IP-adresse"
 • Din internettleverandør. Kontakt Internett-leverandøren din, det kan være et globalt problem, en driftsstans eller et strømbrudd i området.

Samsung Galaxy-fanen kobler ikke til Wi-Fi

Samsung Galaxy Galaxy-serien har en tendens til Wi-Fi-ustabilitet. Imidlertid er det mange måter å fikse wifi-problemet på fane 3, og disse blir forklart her i detalj.

Hvis Samsung Galaxy Galaxy-nettbrettet ikke kobles til internett, kan det hende at disse enkle løsningene fungerer. "Vurder å koble til et nettverk, mens det raskt kobles til, slå av Wi-Fi-enheten og prøv å koble til igjen." Denne løsningen ble gitt av en bruker.

Endre dato og klokkeslett - for å gjøre det, trykk på applikasjonen fra startskjermbildet og gå til Innstillinger> Dato og klokkeslett> Automatisk dato og klokkeslett og fjern avmerkingsboksen som lyser opp angitt tid og angitt datoalternativ. Trykk på disse alternativene én for én for å stille inn riktig tid og dato.

Noen ganger er brukere også pålagt å justere Wi-fi-søvnpolitikken som kan løse problemet. Slik gjør du det:

 • Fra startskjermen til Galaxy Tab 3 går du til Meny> Program> Innstillinger> Wi-Fi-innstillinger.
 • Deretter trykker du på menyknappen og deretter 'Avansert'.
 • Klikk her på alternativet for Wi-Fi-søvnpolicy.
 • Det vil vise deg alternativer som 'Når skjermen slås av' som deaktiverer Wi-Fi automatisk i ventemodus og et annet alternativ er 'Aldri når det er koblet til'
 • Så velg den som passer best for deg, mens du også kan overlate den til standardinnstillingene som er 'Aldri'.

I de fleste tilfeller vil disse løsningene fungere på: Samsung galaxy tab 3, tabpro, tab 1o, Tab S2, Tab E, tab 7 og tab 4.

Hvilke andre nettbrett kan dette fungere på?

Nettbrett som:

Google Pixel C,

Sony Xperia Z4 nettbrett,

Google Nexus,

Sony Xperia Z3 Tablet Compact,

Amazon Fire HD og

Lenovo Yoga Tab

Endre krypteringsalgoritmen. Du får tilgang til disse ved følgende URL

 • Linksys - //192.168.1.1
 • 3Com - //192.168.1.1
 • D-Link - //192.168.0.1
 • Belkin - //192.168.2.1
 • Netgear - //192.168.0.1.

Hva med andre Android-telefoner som Galaxy note, LG G, HTC, SONY XPERIA, Xiaomi, Nexus og MOTO X?

De fleste løsningene som er oppført over, fungerer for disse Android-enhetene.

Klager om LG-smarttelefoner, for eksempel LG G3 og den nyeste LG G5.

Nyeste LG G5 Wi-Fi-klager: Via hajarath

Jeg har også samme problem wifi fungerer ikke, og jeg trenger å starte på nytt mange ganger i lg g3 mobile Lg-selskap må løse dette problemet og også ha nettverksproblem, noen ganger faller anrop og mobilnettet er i uunngåelig modus, jeg hadde prøvd mange måter å løse, men det fungerer ikke

Via blackdogdisc

AT&T D850. Jeg gjorde alt dette, og det skjer fremdeles. Jeg tilbakestilte fabrikken. OTA-oppdatering for Marshmallow. Fortsatt skjer. Det er helt høydyr. Det vil "se" nettverk i området ... kanskje 8 ... så vil det bare se ett ... så ingenting ... så 6 ... da 2. Hvis du finner et og trykker på "Connect" vil det enten bare slippe det helt og ikke engang "se" ”Det lenger… eller bare gå tilbake til“ lagret ”. noen ganger får jeg det til å koble til et ønsket nettverk ... deretter ti sekunder senere ... borte. Eller så går det bra i fem minutter… og så snart jeg går for å gjøre noe… gi data til en app eller e-post… død. Jeg har sannsynligvis brukt over 20 timer på dette tidspunktet på å prøve å ta tak i dette, og det jeg er klar over at denne telefonen går i søppelfylling ... for dette "små" maskinvareproblemet ... hele telefonen er i det hele tatt nå ubrukelig. Alt var bra i to år ... plutselig er en dag-wifi høysnor. Så helt frustrerende. Aldri en annen LG .. Aldri.

Sony Xperia Z Wi-Fi løsning

Gå inn i servicemodus og fikse WIFI-utstedelse av Sony Xperia Z

 • Navigere til:
 • Dialer
 • Enter: * # * # 7378423 # * # *
 • Servicemodus vises
 • Klikk Testing
 • Bla nedover og velg WLAN
 • Den vil automatisk skanne og koble til et tilgjengelig nettverk

Slå også av utholdenhetsmodus. Du kan sjekke om den er av ved å gå til Innstillinger> Strømstyring> Utholdenhetsmodus.

Wi-Fi-tilkoblingsproblem på Nexus

Oversikt

 • Wi-Fi på under søvn: Alltid
 • Skanning alltid tilgjengelig: På
 • Unngå dårlige tilkoblinger: Av - Trådløst og nettverk> Wi-Fi> klikk på menyknappen> Avansert Wi-Fi, fjern deretter av for alternativet "Unngå dårlige tilkoblinger.
 • Wi-Fi frekvensbånd satt til: 2, 4 GHz
 • Wi-Fi-optimalisering: alltid på

Du har alltid muligheten til å konfigurere IP-konfigurasjon. Du kan gjøre dette enkelt, bare velg innstillinger, gå til Wi-Fi, klikk og hold på nettverket du prøver å koble til, og velg alternativet "endre nettverk". Velg Vis avanserte alternativer-rute, og velg Statisk under IP-innstillinger.

Disse problemene og løsningene deres er funnet og er effektive på Samsung Galaxy S3 / S2, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, S6 Edge og den nyeste Samsung Galaxy S7 og S7 Edge. De er også effektive for enhetene fra Samsung Galaxy Note Series, inkludert Samsung Galaxy Note 4 og Samsung Galaxy Note 5, tabletter. Du finner disse løsningene nyttige og enkle å følge. Målet vårt er å hjelpe deg med å få telefonen til å fungere uten å måtte ta den til en profesjonell. Imidlertid, hvis disse løsningene ikke fungerer for deg, må du ta telefonen til et verksted eller en Samsung-butikk.

Du kan også lese: Slik løser du problemet med overoppheting på Samsung Galaxy S7