MacBook styreflate fungerer ikke - Slik løser du det

Sluttet ikke MacBook Trackpad å fungere? Det er mange Macbook-brukere som har stått overfor problemer som en frossen styreflate, dobbeltklikker ikke fungerer, bevegelsen til styreflaten fungerer ikke, musen beveger seg ikke osv. Mackbook-styreflaten din fungerer ikke? Prøv løsningene nedenfor:

Se også: De beste gratis appene for Mac OS X

Slik løser du MacBook Trackpad ikke fungerer: Firmware-oppdatering

Det er et must å holde Mac-maskinen oppdatert. Selv om den siste oppdateringen er ment å gi god ytelse, kommer den også fullpakket med fikser for mange feil. Så det anbefales alltid å sjekke ofte for oppdateringen. Du kan også få den siste oppdateringen av Trackpad firmware. For å gjøre det, start App Store og trykk på oppdateringen øverst. Her ser du etter "Trackpad firmware-oppdatering", og hvis noe er tilgjengelig, ikke tenk to ganger for å klikke på den oppdateringsknappen.

Slik løser du MacBook-styreflaten ikke fungerer: Tilbakestill SMC

Hvis du har oppdatert enhets- og Trackpad-firmware og fortsatt er i samme situasjon, kan tilbakestilling av SMC kanskje hjelpe deg med å løse MacBook Trackpad som ikke fungerer. Prosessen for å tilbakestille SMC vil imidlertid variere avhengig av hvilken MacBook du enten har en MacBook med flyttbart batteri eller ellers den ikke-flyttbare. Begge prosessene blir forklart her.

Macbook med avtakbart batteri:

 • Slå først av Macen helt.
 • Deretter må du fjerne all strømtilkoblingen fra enheten, koble fra strømadapteren.
 • Nå, åpne Mac-maskinen og fjern batteriet nøye.
 • Mens batteriet er frakoblet, trykk og hold inne strømknappen i 10 sekunder. Den vil lade PCen helt ut og SMC tilbakestilles.
 • Koble batteriet igjen, koble til strømkilden og slå det på for å se om styreflaten er løst nå.

Macbook med ikke-avtakbart batteri:

 • I tilfelle du bruker en av de nyeste MacBook-ene, kan det ha et ikke-avtakbart batteri. Så prosessen for å tilbakestille SMC også vil variere. Her er det ikke nødvendig at du slår av enheten, og heller ikke strømkilden må kobles fra. Sikre heller at Mac-en er koblet til strømkilden, da den vil kreve strøm for å fullføre prosessen.
 • Trykk og hold inne alternativet, på / av-knappen, skift og kontroll helt i nesten 8-10 sekunder. Det tilbakestiller SMC automatisk.

Slik løser du MacBook-styreflaten ikke fungerer: Noen justeringer i innstillingene

 • Hvis styreflaten på Mac-en din ikke svarer, må du sjekke om du har koblet til noen annen mus. Hvis ja, koble fra den og sjekk om styreflaten fungerer nå. Det er et alternativ i innstillingsmenyen som deaktiverer styreflaten i tilfelle fysisk mus blir oppdaget. Du kan imidlertid endre innstillingene alltid. Bare gå til Systemvalg> Tilgjengelighet> Mus og styreflate. Her vil du se et alternativ 'Ignorer innebygd styreflate når mus eller trådløs styreflate er til stede'. Forsikre deg om at alternativet ikke er merket av.
 • I tilfelle fungerer ikke dobbeltklikk på styreflaten, ta turen mot Systemvalg> Tilgjengelighet> Mus og styreflate. Den vil tilby et alternativ "dobbeltklikk hastighet" med en glidebryter. Dra glidebryteren til midten og sjekk om du nå kan løse problemet med MacBook Trackpad.

 • Er pekeren for rask til å kontrollere? Vel, det kan gjøres at det går tregt ved å gå til Systemvalg> Styreflate> Sporingshastighet. Sporingshastighet vil føre en glidebryter der du kan justere sporingshastigheten.

Slik løser du MacBook-styreflaten ikke fungerer: Tilbakestill PRAM

Et annet nyttig triks for å fikse MacBook Trackpad som ikke fungerer, er å tilbakestille PRAM. Dette er hvordan:

 • Slå først av Macen helt.
 • Neste trykk og hold nede Kommando, alternativer, P og R-knappen fra tastaturet helt i 10 sekunder.
 • Nå, slå på Mac-en, og når du ser den grå skjermen på Mac-en din, slipper du alle tastene.
 • Normal oppstart starter, og når du hører to lyder om oppstart, blir tilbakestillingen av PRAM gjort.

Slik løser du MacBook-styreflaten ikke fungerer: Slette egenskapslistefilene

Hvis du har utført alle de oppgitte metodene, men fortsatt sitter igjen med det samme styreflateproblemet, sletter du eiendomslistefilene. Denne egenskapslisten lagrer faktisk all informasjonen om applikasjonen og bunter som er installert på MacBook. Før du følger dette trinnet, må du imidlertid sikkerhetskopiere Mac-en først. Slik sletter du egenskapslistefilene til musen og styreputen.

 • Åpne Finder> Gå> Gå til mappe og skriv / Bibliotek / Innstillinger. Neste hit Go.
 • Du vil merke flere filer. Velg alle filene som har styreflate eller mus skrevet. Når du har fått eiendomslistefilene, sletter du ønsket. Listen vil se ut som 'com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.trackpad.plist. Sjekk nå om sporplaten fungerer som den skal.

Prøv de ovennevnte løsningene. Hvis ingenting fungerer, kan du kontakte Apple.

Se også: Slik sender og mottar du tekstmeldinger på en Mac