Hvordan fikse apper som fryser og krasjer på Android

Noe av det vi elsker mest når du bruker Android-smarttelefoner eller nettbrett, er det faktum at vi kan laste ned mange apper. Bare ved å starte Google Play, får vi øyeblikkelig tilgang til en rekke apper. Mens noen av applikasjonene koster noen få cent eller dollar, er flertallet gratis. Vi kan prøve nye apper daglig! Men er opplevelsen av å bruke appene alltid jevn? Dessverre ikke. Noen av favorittappene dine kan fryse eller krasje. Hver Android-bruker møtte dette problemet minst en gang. Problemet kan oppstå på forskjellige Android-enheter, inkludert LG G3, LG G4, Samsung S6 og S6 Edge, Nexus 5, Nexus 6, HTC 7, HTC 8, HTC 9 og mange andre. Hvis dette plager deg nå, og apper som fryser og krasjer på Android smarttelefon eller nettbrett du eier, kan du prøve løsningene nedenfor.

Se også: Slik fikser du Android-telefonen ikke kobles til eller kobles sammen med Bluetooth

Hvorfor fryser eller krasjer apper?

Det er flere grunner til at apper fortsetter å krasje eller fryse. Appen kan ikke svare eller den kan krasje hvis den ikke er oppdatert. Mange apper fungerer mye bedre hvis du har en sterk internettforbindelse. En annen grunn er at appen er dårlig kodet. Hvis du ikke har nok ledig lagringsplass på Android-en din, vil ikke appene kunne kjøre ordentlig. Det er veldig viktig å tømme appens cache og data av og til, spesielt for appene du bruker ofte. Hvis du ikke har gjort det på en stund, vil appen begynne å oppføre seg feil. En programvarefeil kan også forårsake problemet.

Hvordan fikse apper som fryser og krasjer problemet

Som du kanskje legger merke til, kan forskjellige ting være årsaken til at apper krasjer eller fryser. Nå som vi vet hva som forårsaker problemet, la oss fikse det.

Start Android-enheten på nytt

Det første du bør gjøre er å starte enheten på nytt. Prosessene som kan åpnes sammen med appene som fortsetter å kjøre i bakgrunnen, lukkes etter at du har startet enheten på nytt. På den måten vil du frigjøre minnet som kan ha blitt tett. Enheten vil fungere glattere. Hvis du merker at appene fortsetter å krasje eller fryse etter omstarten, kan du gå til andre løsninger.

For å starte enheten på nytt trykker du og holder på av / på-knappen. Når menyen vises, trykk på Start på nytt eller slå av og start på nytt.

Oppdater appene dine

Apputviklere gir sitt beste for å levere en flott opplevelse til brukerne, og det er derfor de kontinuerlig jobber med forbedringer. Hvis brukere klager på problemet, inkludert frysing og krasj, vil utviklere fikse det med en oppdatering. Derfor er det viktig å regelmessig oppdatere alle appene dine, eller i det minste de du bruker daglig.

 • Åpne Google Play-appen
 • Trykk på tre horisontale linjer for å åpne menyen
 • Deretter trykker du på Mine apper og spill
 • Du kan trykke på Oppdater alle, eller gå gjennom appene og bare oppdatere de du ønsker.

Internett-tilkobling

Dårlig og treg internettforbindelse kan tvinge en app til å krasje eller fryse. Dette er vanligvis tilfellet med lite kodede apper. Noen apper fungerer bra når Internett-tilkoblingen er stabil og sterk, for eksempel når du er koblet til et hjem eller kontor Wi-Fi. Men hvis du bruker en app når du er koblet til Wi-Fi og bytter til 3G, kan appen fryse eller krasje. Når du vil bytte nettverk, lukker du appen først. På den måten vil du unngå å krasje. Hvis du for øyeblikket opplever Wi-Fi-problemer og forbindelsen din er treg, kan du prøve følgende:

 • Bytt Wi-Fi og flymodus
 • Slå av Bluetooth
 • Start Android-enheten og ruteren på nytt
 • Koble til et annet nettverk.

Tøm hurtigbuffer og data

Vi har alle favorittappene våre, og vi bruker dem hver dag. Over en periode vil hurtigbufferen hoper seg opp, og du kan merke at appen kjører sakte eller fryser eller krasjer ofte. Det skjer ofte når vi bruker noen av de mest populære appene som Facebook, Viber, Instagram, Spotify, Maps, Messanger, WhatsApp, etc. Når du har slettet cachen, vil appen fungere normalt.

Dette er hva du trenger å gjøre:

 • Gå til Innstillinger
 • Trykk på Apps (App Manager, Administrer apper, avhengig av Android-enhet)
 • Finn appen som fortsetter å krasje eller fryse, og trykk på den
 • Deretter trykker du på Tøm hurtigbuffer
 • Trykk på Force stop
 • Gå tilbake til startskjermen og start appen på nytt.

Å tømme hurtigbufferen hjalp mange brukere til å fikse problemene som "Instagram har stoppet", eller "Viber har sluttet å fungere".

Hva skal jeg gjøre hvis å tømme hurtigbufferen ikke løser problemet og en av favorittappene dine fortsatt krasjer? Du kan fjerne dataene. Det er litt mer drastisk trinn enn det forrige fordi dette vil fjerne din personlige konfigurasjon av appen og alle dataene. Når du har gjort dette og lansert appen, blir det som om du nettopp har installert den. Dette betyr at du må konfigurere appen fra bunnen av. Hvis du tømmer dataene for Facebook-appen, må du oppgi brukernavnet og passordet ditt igjen. Hvis du skal gjøre dette for spillet du spiller, vil alle innstillingene, high-score og dataene til den andre appen gå tapt.

 • Gå til Innstillinger
 • Trykk på Apps
 • Deretter trykker du på appen som ikke oppfører seg
 • Trykk på Tøm data, og trykk deretter på Force stop.

Slett cache-partisjon

Ved å tørke cache-partisjonen, fjerner du alt søppel og midlertidige filer som er lagret på Android-enheten din. Hvis noen av filene er ødelagte, kan appene du bruker fryse eller krasje. Du kan også frigjøre litt plass på smarttelefonen eller nettbrettet. Du må starte enheten i gjenopprettingsmodus. Hver smarttelefon har en annen kombinasjon av taster som må trykkes. Her er eksemplene:

Samsung: Hjem, strøm og volum ned-knapper

HTC og LG: Volum ned og av / på-knappen

Nexus: Volum ned, volum opp og strømknapper.

Følg disse instruksjonene:

 • Slå av enheten
 • Trykk og hold nede kombinasjonen av tastene (hvis du bruker Nexus, trykk og hold Volum ned, Volum opp og av / på-knappen)
 • Hold inne knappene til gjenopprettingsmenyen vises
 • Bruk volumknappene for å navigere til gjenopprettingsmodus og velg den med strømknappen
 • I gjenopprettingsmodus-menyen naviger du til Tørk cache-partisjon og velg den med strømknappen
 • Når dette er fullført, naviger du til Reboot-systemet nå og velg det med strømknappen.

Frigjør litt plass

Det kan hende du får problemer hvis du ikke har nok ledig plass på smarttelefonen eller nettbrettet. Har du noen apper du ikke lenger bruker? Hvis du gjør det, må du avinstallere dem. Slik sletter du en app på Android-enhet:

 • Naviger til Innstillinger
 • Trykk på Apps
 • Deretter trykker du på kategorien Nedlastet
 • Trykk på appen du ønsker å fjerne, og trykk på Avinstaller.

En annen enkel måte å gjenvinne plass og holde enheten ren er med en CCleaner-app. Denne applikasjonen er tilgjengelig på Google Play, og den er gratis.

Last ned CCleaner.

Installer appen på nytt

Noen ganger kan en nyinstallasjon av appen løse problemet. Alt er ganske enkelt. Først må du slette applikasjonen ved å følge trinnene som er vist i de forrige løsningene. Når du har gjort det, åpner du Google Play, finner appen ned og installerer den igjen.

Oppdater programvaren

Hvis det er en programvarefeil, kan du bli kvitt den ved å installere den nyeste programvareversjonen. En ny versjon vil forbedre den generelle ytelsen til enheten din og dens sikkerhet, og den vil også gi feilrettinger. Hvis du ikke aktiverte automatiske oppdateringer på enheten din, kan du se om det er en oppdatering manuelt:

 • Gå til Innstillinger
 • Bla ned og trykk på Om enhet (Om telefon, Om nettbrett)
 • Trykk på Programvareoppdatering eller Systemoppdatering.

Tilbakestill fabrikk

Hvis ingenting ser ut til å fungere, trenger enheten din desperat en ny start. Tilbakestilling av fabrikkdata vil tørke alt av, alle appene, innstillingene osv. Ikke glem å ta sikkerhetskopi av filene dine!

 • Gå til Innstillinger
 • Trykk på Sikkerhetskopiering og tilbakestilling
 • Deretter trykker du på tilbakestilling av fabrikkdata
 • Trykk på Tilbakestill telefon eller Tilbakestill nettbrett.

Se også - Google Play-feil

Hvordan forhindrer apper fra å krasje?

Det er flere ting du kan gjøre for å unngå dette problemet og forhindre at apper krasjer og fryser. Husk at hvis en app er dårlig kodet, vil du ikke kunne gjøre så mye. Hvis du prøvde alle løsningene vi har listet opp her, og ingenting ser ut til å fungere, slett den appen. Det er mange morsomme og nyttige apper på Google Play, slik at du sannsynligvis kan finne en lignende app. Slik forhindrer du at apper krasjer:

 • Ikke bruk for mange apper samtidig
 • Forsikre deg om at appene dine er oppdaterte
 • Tøm app-cache og data (i det minste for appene du bruker ofte).

Disse problemene / løsningene er funnet og effektive på alle Android-smarttelefoner og nettbrett. Følg trinnene som er oppført her, så løser du problemet med letthet!

Liste over populære apper som krasjer mye.

Pokémon GO

Bitmoji Keyboard - Din Avatar Emoji

Poke Radar for Pokemon GO

snapchat

budbringer

Sosiale nettverk

Dots & Co

Instagram

Google Kart

Facebook

YouTube

iTunes U

Snakker Tom Gold Run

uber

Pandora - Gratis musikk og radio

Spotify Music

Netflix

WhatsApp Messenger

Gmail - e-post fra Google

slither.io

pinte~~POS=TRUNC

Twitter

Amazon-appen

Rullende himmel

Card Wars Kingdom

Egg, Inc.

musical.ly - videosamfunnet ditt

Google-appen

Diktator: Fremvekst

Waze -

100 baller

Fargebryter

spill

Skype for iPhone

Sosiale nettverk

Oppsett fra Instagram

Soundcloud

Frafall!

Kik

Sosiale nettverk

My Newborn Kitty - Fluffy Care

Tilby

Polyforge

CSR Racing 2

Farm Heroes Super Saga

Chrome - nettleser av Google

Subway Surfers

Yelp

Dropbox

Wish - Shopping Made Fun

Min snakkende Tom

tinder