Slik løser du ingen SIM-kortfeil på Android

Ingen SIM-kortfeil oppstår vanligvis når SIM-kortet ikke er satt inn ordentlig. Dette er den vanligste årsaken til feilen, men det er ikke den eneste grunnen til at telefonen din kan vise denne feilen. Ingen SIM-kort kan også bety problemer med enhetens programvare. Det er en sjanse for at SIM-kortet er satt inn ordentlig, men enheten din ikke leser det på grunn av programvarekorrupsjon. Det kan også peke mot enhetens manglende evne til å se etter et nettverk.

Vi kan fortsette å utforske flere årsaker til problemet, men la oss se hvordan vi kan løse problemet slik at du kan bruke telefonen din som vanlig. En telefon som viser denne feilen, viser at du ikke har tilkoblingen på telefonen helt. Med andre ord ingen telefonsamtaler, ingen mobildata og ingen meldinger. En smarttelefon er kanskje ikke smart lenger med feilen uten SIM-kort installert.

Se også: Slik fikser du Android-apper som ikke lastes ned

Måter å løse No SIM-kortfeilen i Android på

Løsning 1: Start enheten på nytt

La oss begynne med den raskeste og enkleste måten å løse problemet. Når telefonen starter på nytt, oppdaterer den det meste av programvaren som igjen sørger for at mindre feil kan løses av den. Så start enheten på nytt og la den koble seg til nettverket igjen og sjekk om Android-enheten din leser SIM-kortet. Hvis problemet ditt er løst, kan det hende du ikke trenger å bekymre deg for de neste løsningene med mindre omstart av enheten har vært en midlertidig løsning og du har fått problemet tilbake på enheten veldig ofte.

Løsning 2: Kontroller SIM-skuffen

Slå av enheten og fjern SIM-kortet fra Android-enheten. Det er en sjanse for at støv er bygd opp på telefonen din, og det skaper et problem der SIM-kortet kommer i kontakt med enhetens interne krets. Blås ut støv fra SIM-skuffen og tørk SIM-kortet forsiktig uten å skade noen av delene. Sett SIM-kortet tilbake i skuffen og strøm på enheten. Sjekk om det fungerer nå.

Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å bruke et annet SIM-kort på enheten din hvis du har en ulåst Android-smarttelefon. På denne måten vil du kunne bekrefte om det er SIM-kortet som er feil, eller om enheten din trenger ytterligere feilsøking. Hvis andre SIM-kort fungerer fint på enheten din, er SIM-kortet problemet. Enheten er fullstendig i stand til å lese SIM-kort, men et skadet SIM-kort kan forårsake problemet.

I dette tilfellet må du ta SIM-kortet til transportøren.

Løsning 3: Plasser SIM-kortet sikkert i skuffen

Når SIM-kortet ikke er plassert ordentlig, kan det føre til at denne feilen oppstår. Dette skjer fordi hver gang telefonen prøver å koble seg til nettverket, mister SIM-kortet forbindelsen med resten av enheten og forårsaker en feil. For å fikse dette, må du bruke et slags trykk på kortsporet, slik at SIM-kortet kan være i ro.

Noen brukere har funnet det enkelt å bruke tape for å feste SIM-kortet til sin posisjon. Andre har brukt et stykke papir for å legge press på SIM-kortet slik at det ikke beveger seg fra sin posisjon.

Løsning 4: Bytt flymodus

Når du vet at SIM-kortet ikke er problemet, kan du prøve å slå flymodus på enheten. Mange lesere har funnet suksess med å løse SIM-feilen ved å slå på flymodus.

 • Trekk varslingsruten på enheten din
 • Se etter flymodus (flymodus) ved å bla til venstre eller høyre gjennom ikonene.
 • Trykk på flymodus for å slå den på
 • Trykk på Aktiver på advarselen som du ser på skjermen.
 • Vent i 30 sekunder og trykk på Flymodus igjen for å slå den av

Når flymodus er slått av, vil enheten din igjen prøve å søke etter nettverk. Hvis den er i stand til å se etter nettverk, er problemet ditt løst.

Løsning 5: Sett nettverksmodus til Auto

Noen ganger kan nettverksmodusen din feilaktig være satt til feil type som kan skape et problem for brukere. Når du har valgt nettverkstype, kan det hende at enheten din ikke kan velge riktig nettverk, og du kan ende opp med å se en SIM-feil på enheten din. Følg disse trinnene for å løse det:

 • Gå til innstillingsmenyen på Android-enheten din
 • Se etter flere nettverk som kommer under Connections-delen. Trykk på den.
 • Deretter trykker du på mobilnettverk
 • Trykk på Nettverksmodus
 • Du vil få en hurtigmeny med de forskjellige alternativene du kan velge. Forsikre deg om at du velger det første alternativet som sier LTE / WCDMA / GSM (automatisk tilkobling).

Hvis du velger dette, vil du sørge for at enheten din automatisk kan koble seg til det tilgjengelige nettverket. Hvis feil alternativ ble valgt, kan det ha ført til en feil som resulterte i feilen Ingen SIM på enheten din.

Løsning 6: Velg riktig nettverksoperatør

Hvis nettverksoperatøren som er valgt på enheten din ikke er den samme som operatøren du bruker for enheten din, kan du ende opp med å se denne feilen. Følg disse trinnene for å løse det:

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Trykk på Flere nettverk og gå deretter til mobilnett
 • Her må du trykke på Nettverksoperatører

 • Trykk på alternativet som sier Søkenettverk

Enheten begynner å søke etter tilgjengelige nettverk. Når søket er fullført, vil du se en liste over nettverksbærere på skjermen. Forsikre deg om at du velger transportøren du for øyeblikket er med. Dette vil sikre at enheten din kan koble ordentlig til, slik at den ikke ender opp med SIM-feil.

Du kan bruke disse metodene for å løse Ingen SIM-feil på alle Android-enheter inkludert LG, HTC og Samsung etc.

Løsning 7: Tilbakestill enheten til fabrikkinnstillinger

Når ingenting annet fungerer, kan tilbakestilling av enheten til fabrikkinnstillinger hjelpe deg med å løse de fleste problemene på enheten som oppstår fra en problematisk programvare. Når enheten din er tilbakestilt til fabrikkinnstillingene, mister du alle former for data, og den vil også slette alle tredjepartsappene på enheten din. Det er derfor det er obligatorisk at du tar sikkerhetskopi av alle dataene på enheten din før du fortsetter med å tilbakestille enheten til fabrikkinnstillinger.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Se etter sikkerhetskopi og gjenoppretting og trykk på den
 • Husk å trykke på Sikkerhetskopi for å sikre at du har sikkerhetskopiert alle appinnstillingene dine før du tilbakestiller enheten. Forsikre deg også om at Automatisk gjenoppretting er merket av slik at du automatisk kan gjenopprette alle innstillingene når enheten er tilbakestilt til fabrikkinnstillinger.
 • Trykk deretter på Tilbakestill telefonen.

Når du har tilbakestilt enheten, vil den automatisk starte telefonen på nytt. Etter omstart er over, sjekk om enheten din fungerer nå, og om feilen er løst.

Hva gjør jeg hvis telefonen min ble våt og nå viser den ingen SIM-kortfeil?

Hvis du tilfeldigvis droppet enheten din i vann, og nå viser den ingen SIM-kortfeil, er det en sjanse for at en av kretsene kan ha blitt skadet på grunn av vannet. Det er best å la telefonen tørke helt før du bruker den. Fjern bakdekselet til enheten din, forutsatt at den er avtakbar, ta ut batteriet og SIM-kortet og sett delene i en pose eller en bolle med ris.

La den tørke i posen med ris i 24 timer før du setter sammen alle delene på enheten igjen og sjekker om problemet er løst. Hvis problemet vedvarer, må du ta det med til en profesjonell for å sjekke om det er fysisk skade.

Hva gjør jeg hvis telefonen min viser denne feilen etter en oppdatering?

Programvareoppdateringer er alltid ment å sikre at enheten din fungerer bedre og at den bruker den mest avanserte teknologien som er tilgjengelig for maskinvaren. Dette er grunnen til at det alltid anbefales å holde telefonen oppdatert. Hvis en oppdatering ender med å forårsake et problem, er det imidlertid en sjanse for at de gamle dataene kan opprette problemet.

 • Start enheten på nytt for å sjekke om problemet er borte.
 • Sett inn SIM-kortet på nytt etter å ha tørket av SIM-kortet og SIM-skuffen for å sikre at det ikke er støvpartikler på dem. Forsikre deg også om at SIM-kortet ikke beveger seg i magasinet.
 • Tilbakestill enheten til fabrikkinnstillinger etter sikkerhetskopi av dataene og sjekk om problemet er borte.

Hvis problemet fortsetter, ta enheten til verkstedet, eller hvis det er under garanti, kan du besøke butikken der du har kjøpt den, eller transportøren din.

Du kan også lese: Slik løser du Android GPS-problemer