10 tips om hvordan du studerer smart

Du studerer veldig hardt for eksamenene, men du er skuffet over resultatene. Du stiller spørsmål ved innsatsen din og lurer på hvorfor du til og med gidder å studere? Hvordan studere smart? De fleste studenter har opplevd dette og innser at å studere smart er mer effektivt enn å studere hardt. De fleste studenter vil klage på at de ikke har dekket alle emner og studerer noen dager før eksamen. Noe av det jeg har observert med de smarteste elevene på videregående skole var at de studerer når de mottok notatene sine. Dette lar dem dekke alt de trenger å vite før eksamen til og med opprettes. Jo tidligere du studerer, jo bedre.

Før du begynner å studere, må du bestemme hvilken type elev du er? Hvis du er i visuell læring, vil du ta inn bilder og diagrammer under studietiden. Dette vil hjelpe deg med å studere raskere. Hvis du lett blir distrahert, kan du ta pauser i løpet av studietiden og ta igjen energi. Hvis du lærer raskt fra noen andre, vil det å være en studiegruppe være det beste alternativet for deg. Smarte studenter følger gode studietips, og de klarer å prøve eksamenene. Denne artikkelen vil diskutere noen av de beste studietipsene.

Se også: 8 måter å gjøre drømmene dine til virkelighet

Tips om hvordan du studerer smart

Gjennomgå ofte

Utvikle en studieplan for å gjennomgå notatene dine hver dag etter klassen. Du vil minimere studieøkten når det gjelder å forberede deg til eksamen. Dette vil også forhindre at du stapper av og prøver å lære deg alle notatene du har dager før eksamen. Gjennomgang hjelper deg ofte å være forberedt på en hvilken som helst pop-quiz. Du hjelper også hjernen med å lagre ny informasjon i langtidsminnet. De som stapper til eksamen glemmer vanligvis informasjonen de studerer fordi den var lagret i kortvarig minne.

Forståelse er nøkkelen

Noen elever prøver å huske alt de leser uten å prøve å forstå. Dette setter dem i en vanskelig posisjon, spesielt når eksamensoppgavene er strukturert på en måte som krever anvendelse av kunnskap. Studentene ender opp med å feile en test som de hevder at de studerte hardt for, men sannheten er at de aldri har forstått materialene. Hvis du studerer for å forstå, kan du svare på alle spørsmål om et bestemt emne. Når du har forstått et konsept, kan du forklare det veldig godt.

Bruk forskjellige materialer

Ikke stol på notater fra foredraget eller fra boken din. Bruk annet materiale bortsett fra notatene dine. Du vil få en grundig forståelse av emnet når du bruker flere kilder. Du kan også lære begreper som kan mangle i notatene dine. Den lar deg forberede deg til eksamenene grundig. Biblioteket inneholder informasjon om de fleste temaene som blir undervist på skolene. Forsikre deg om at du tar deg en tur til biblioteket.

Bruk flash-kort

Å bruke flash-kort kan forbedre memorering. Det vil hjelpe deg å huske viktige begreper og viktige konsepter. Forsikre deg om at du kjenner til temaene du kan studere ved å konsultere professorene dine. Du kondenserer en stor mengde notater ved hjelp av flash-kort. Du kan også tegne diagrammer som hjelper deg å huske viktige detaljer. Det gir deg en rask revisjon et par minutter før testen. Denne metoden er veldig effektiv fordi den er enkel å ta med seg og du kan studere når som helst og hvor som helst.

Ta pauser

Pauser er viktige under studietiden fordi det hjelper deg å beholde informasjonen bedre. Å studere i lengre tid vil få deg til å føle deg overveldet og hjernen din vil eksplodere. Vel, ikke bokstavelig, men å mate hjernen for mye informasjon vil føre til lunger. Gi hjernen din tid til å absorbere nye materialer. Du kan studere i tretti minutter og deretter ta en pause i 10 minutter. Fortsett og gjenta til studietiden er over. Du kan gjøre noe morsomt i pausen eller bare slappe av. Noen mennesker liker å høre på beroligende musikk eller snakke med en venn. Det kommer an på deg.

Lær noen andre

Å lære noen andre kan hjelpe deg å forstå vanskelige begreper. For å lære noe, må du vite det selv. Mens du underviser lærer du når du blir tvunget til å uttrykke informasjon med dine egne ord. Du må kanskje gjenta deg selv som forsterker informasjonen. Studenten din vil stille spørsmål, og du må analysere spørsmålene deres og svare på dem. Undervisning utvider forståelsen din for faget.

Bli med i en studiegruppe

Å bli medlem av en studiegruppe har reddet meg i løpet av college årene. Alle kunne dele sine synspunkter og meninger, og en rik diskusjon kunne utvikle seg blant gruppen. Noen ganger vil en person vite mer om et emne enn resten og dele det med andre. Hvert emne kan utforskes av mer enn en hjerne. Du vil være i stand til å takle komplekse spørsmål på et tidligere papir som en gruppe. En studiegruppe kan også gjøre læring og studier morsomt. Du er også motivert for å studere i en gruppe.

Test deg selv

Å teste deg selv kan hjelpe deg å se om du forstår informasjonen. Det vil hjelpe å måle hvilket område du trenger å fokusere på mer. Noen ganger tror du at du kjenner konseptet, men når du prøver å svare på et spørsmål synes du det er utfordrende. Å teste deg selv hjelper deg å forstå emnet ditt veldig bra. Du kan bruke online test og til og med tidligere papirer. Noen lærere vil gi elevene tilgang til tidligere papirer. Du kan teste deg selv under eksamensbetingelser for å hjelpe deg med din tidsstyring.

Koble det du vet til konseptene du prøver å lære

I løpet av studietiden kan du koble notatene dine til konsepter du allerede kjenner. Det hjelper deg å huske alt riktig. Ved å bruke analogi kan du redde deg og hjelpe deg å lære materialene raskere. Du vil huske det lett under eksamen. Du kan bruke akronymer for å hjelpe deg med å huske konsepter. For eksempel brukes BOMDAS i matematikk for å løse komplekse matematiske problemer. En student vil huske at subtraksjon bør gjøres sist for ethvert matematisk problem.

Ta vare på deg selv

Du bør alltid spise riktig og få tilstrekkelig søvn. Studentene har en tendens til å forstyrre soveplanen i løpet av eksamensperioden. De forsømmer også kostholdet sitt. Du vil beholde mer informasjon i sunn tilstand, så spis godt og få god hvile når du studerer til eksamen. Du bør få minst 8 timers søvn. Spis mat som vil styrke hjernekraften som fisk, bær, egg og brokkoli. Du kan også ta kosttilskudd også.

Pakk den opp

Å studere smart hjelper deg å beholde en stor mengde informasjon og lære informasjon raskt. Du bør prøve å forstå hvert konsept du prøver å lære. Bruk forskjellige materialer og notater for å få en grundig forståelse. Studieøkter bør omfatte brudd slik at hjernen din kan lade opp fra trykket. Enklere sagt enn gjort, men ikke vent til du har eksamener for å begynne å studere.