Hvordan fikse “Dessverre er prosessen com.android.phone stoppet”

Android-smarttelefonen du har, kjører jevnt over det meste, men nå og da kan det oppstå noe problem eller feil. Det er standardproblemene som brukerne rapporterer uansett hvilken enhet de eier, for eksempel problemer med applikasjoner, batterilad, problemer med GPS, Bluetooth, Wi-Fi og flere andre. Men det er ikke alt. Det er noen feil som kan vises på skjermen, og hvis det skjer, må du dedikere litt av tiden din og krefter for å bli kvitt den. En av slike meldinger er "Dessverre har prosessen com.android.phone stoppet".

Denne feilen plaget stort sett Samsung Galaxy S3-brukere, men mange av de som bruker andre smarttelefoner som kjører på Android OS, rapporterte også denne feilmeldingen.

Det er mange grunner til at denne feilmeldingen kan vises, inkludert feil tredjepartsapp, et problem med SIM-verktøysett-applikasjonen. Ganske mange mennesker møtte problemet etter at de installerte en ny ROM. I noen tilfeller oppsto problemet etter fastvareoppdateringen.

Fordi årsaken til feilen kan være forskjellig for hver bruker, er det flere ting du kan gjøre for å fikse dette, og vi har samlet de mest effektive løsningene - de som hjalp mange brukere til å bli kvitt den.

Du kan også lese: Slik løser du Instagram-problemer på Android

Måter å fikse “Dessverre er prosessen com.android.phone stoppet”

thedroidguy.com

Løsning nr. 1: Deaktiver automatisk dato og tid

Denne enkle innstillingsendringen kan hjelpe deg, og den kan fjerne feilmeldingen for godt. For å endre dette, naviger til Innstillinger fra startskjermen, og trykk deretter på Dato og tid. Hvis alternativet “Automatisk dato og tid” er merket, fjerner du merket for det, og det vil bli deaktivert.

Løsning nr. 2: Tøm hurtigbuffer og data fra telefonappen

Mange Android-brukere løste problemet med denne irriterende feilmeldingen når de tømte hurtigbufferen og dataene for Telefon-appen. Dette er ganske enkelt - gå til Innstillinger> Trykk på apper (på noen enheter Application Manager eller App Manager), trykk på Alle-fanen og finn deretter Telefonprogrammet. Klikk på appen, og trykk deretter på Clear Cache og Clear Data. Hvis dette ikke hjelper, kan du prøve de andre løsningene som er oppført nedenfor.

Løsning nr. 3: Tøm hurtigbuffer og data for SIM verktøysett-appen

Du bør også tømme hurtigbuffer og data for SIM-verktøysett-appen, og gå til Innstillinger> Trykk på Apps (på noen Android-enhets App Manager eller Application Manager), trykk på Alle-fanen og finn deretter SIM Toolkit-appen. Klikk på den og trykk på Clear Cache og Clear Data.

Løsning nr. 4: Bruk AROMA-filbehandler

Noen brukere løste problemet ved hjelp av tilpasset utvinning. Så, hva du kan gjøre er å laste ned AROMA manager som du kan finne på XDA nettsted. Med denne manageren kan du tømme midlertidige mapper for SIM-verktøy og telefon-apper, og du kan slette hurtigbufferen. Gi det et forsøk.

Løsning nr. 5: Start enheten din i sikkermodus

Problemet kan være forårsaket av en defekt app, og for å være sikker på at appen har opprettet problemet, må du starte opp Android-telefonen din i sikkermodus. Mens du er i sikkermodus, vil alle tredjepartsapper du lastet ned automatisk deaktiveres, og hvis alt fungerer finner det at applikasjonen er skylden for feilmeldingen. Du kan enten avinstallere nylig nedlastede apper, eller du kan gjøre en tilbakestilling til fabrikkdata.

Løsning nr. 6: Avinstaller nylig nedlastede apper

Sikkermodus viser om appen er problemet, men dessverre viser den oss ikke hvilken applikasjon. Derfor må du velge alternativer vi har nevnt ovenfor. Du kan avinstallere nylig nedlastede apper, og for å gjøre det, gå til Innstillinger> Appbehandling (applikasjonsbehandling eller apper), trykk på Last ned og fjern appene du installerte de siste dagene (hvis du kan huske disse appene). Klikk på applikasjonen og trykk Avinstaller.

Løsning nr. 7: Tilbakestilling av fabrikkdata

Hvis alle løsningene vi har listet over ikke hjalp deg å bli kvitt problemet, kan du gjøre en fabrikkdata tilbakestilt. Dette vil slette alle tredjepartsapper, filer og innstillinger, så det anbefales å ta sikkerhetskopi av filene dine. Gå deretter til Innstillinger, trykk på Sikkerhetskopiering og tilbakestilling og trykk på Tilbakestill fabrikkdata. Enheten vil starte på nytt, og den vil tørke seg selv.

Bildekilde: YouTube / Max NZ