Hvordan fikse Android vil ikke laste ned apper

Vi elsker smarttelefonene våre fordi de er så strålende når det gjelder å håndtere våre sosiale liv, arbeid, forhold og kalenderen vår. Påliteligheten vår på disse telefonene er i den grad vi begynner å hjertebank i det øyeblikket vi innser at vi har glemt telefonen vår et sted. Så har telefonene våre virkelig superkraften til å kontrollere oss? Sannheten er at telefonene våre kanskje ikke er så kraftige som de ser ut uten alle appene vi laster ned til den.

Disse appene gir oss muligheten til å gjøre telefonene våre til smarte små maskiner som laster oss opp informasjon om en rekke ting i våre liv og rundt om i verden. Når apper er så viktige for en smarttelefon, kan du tenke deg hvordan smarttelefonens liv kan komme til å stoppe nesten hvis Android-enheten ikke laster ned apper. Dette er grunnen til at vi har funnet opp løsninger som kan hjelpe deg med å fikse Android vil ikke laste ned apper.

Les også: Slik fikser du ikke noe signal på Android

Å få det grunnleggende riktig

Det viktigste å huske når du laster ned noe fra Play Store er at du må ha en stabil internettforbindelse. Du vil ikke kunne laste ned en app hvis internettforbindelsen ikke fungerer som den skal. Enten du er koblet til Internett via Wi-Fi eller bruker mobildata, er det mest grunnleggende trinnet for å sikre at du er i stand til å laste ned appene, det faktum at du har en riktig internettforbindelse.

Trekk ned varslingsskyggen på enheten din, og sjekk om Wi-Fi-ikonet eller mobildataikonet lyser. Hvis ingen av disse ikonene er slått på, må du slå på tilkoblingen for å sikre at enheten din har tilgang til internett.

Hvis du prøvde dette og fortsatt problemet vedvarer, følger du løsningene nedenfor for å løse problemet.

Hvordan fikse Android lastes ikke ned apper på Samsung Galaxy S, Galaxy Note, LG G, Moto X, Nexus, HTC og andre Android-enheter

Løsning 1: Start enheten på nytt

Hvis du har lastet ned apper før uten problemer, og dette er første gang du støter på et problem med Android-enheten din når det kommer til å laste ned apper fra Google Play, kan det være nyttig å starte enheten på nytt. Ved hjelp av en omstart skal du være i stand til å løse dette problemet uten å komme inn i dyp feilsøking på enheten din.

Imidlertid er det en sjanse for at omstart av enheten kan være en midlertidig løsning. Hvis du begynner å støte på problemet for mange ganger og omstarten begynner å bli irriterende, må du prøve de andre feilsøkingstrinnene.

Løsning 2: Kontroller dato og klokkeslettinnstillinger

Når du prøver å laste ned en app fra Play Store, prøver Google-serverne å se etter tiden på enheten din. Hvis tiden er feil, vil den ikke kunne synkronisere serverne med enheten, noe som kan forårsake et problem med å laste ned noe fra Play Store.

Følg disse trinnene for å korrigere dato og tid for enheten:

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Trykk på System og se etter dato og tid
 • Når du trykker på dato og tid, vil du kunne finne ut om telefonen er satt til automatisk dato og tid.
 • Slå på automatisk dato og klokkeslett hvis den ikke allerede er på.

 • På den annen side, hvis den automatiske datoen og klokkeslettet er på og Google Play Store ikke fungerer, kan du endre det til manuell og angi at klokkeslettet skal være så nøyaktig som du kan være. Sjekk om problemet ditt er løst ved å gjøre dette.

Løsning 3: Bruk mobildata i stedet for Wi-Fi-nettverket

Hvis du bruker et Wi-Fi-nettverk for å laste ned appene, bytter du til mobildata og sjekker om det fungerer. Årsaken bak dette er at visse Wi-Fi-nettverk blokkerer port 5228. Dette er porten som brukes av Google Play. Hvis du vil bytte nettverk, trekker du ned varslingsskjermbildet til enheten din og trykker på Wi-Fi-ikonet for å slå den av. Se nå etter Mobile data-ikonet og slå det på.

Når du har byttet internettilgang, må du starte enheten på nytt og deretter gå til Google Play for å fortsette nedlastingen av appen. Sjekk om problemet du sto overfor er løst.

Løsning 4: Make Sure Download Manager er på

Nedlastingsansvarlig letter nedlasting av alle appene. Du må sørge for at den er på, slik at appene dine kan lastes ned fra Play Store. For å sjekke om Download Manager er på eller ikke, bør du gå inn på Innstillinger-menyen på enheten din og deretter gå til Apps eller Application Manager.

Nå vil du legge merke til faner på toppen av skjermen. Sveip til høyre eller venstre for å gå til fanen som sier Alle. Se etter Download Manager under denne delen, og trykk på den for å finne ut om den er aktivert eller deaktivert. For de brukerne som finner det deaktivert, trykk på Aktiver-alternativet for å aktivere nedlastingsbehandling og last ned appene igjen.

Løsning 5: Slett Google Play Cache og data

Å tørke cachen for Google Play kan løse noen få problemer relatert til Play Store. Cache-filer lagrer informasjon som hjelper enheten din til å laste applikasjonen raskt. Disse filene gjenskapes når du har tilgang til applikasjonen igjen.

Datafilene i et program lagrer data som inkluderer all informasjon som er lagret på appen, for eksempel høye score, brukernavn og passord. Når datafilene blir slettet, må du sørge for at du skriver ned all form for viktig informasjon før du sletter filene.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Trykk på Apps eller Application Manager
 • Se etter Google Play Store
 • Trykk på den og bla nedover for å se etter alternativet som sier Clear Cache. Trykk på den for å slette hurtigbufferfilene.

Gå tilbake til app store og sjekk om appene begynner å laste ned nå. Hvis problemet ikke er løst ennå, må du slette datafilene ved å gå gjennom de samme trinnene og i stedet for å tappe på Clear Cache, må du trykke på Clear Data. Du vil merke en advarsel som forteller deg at alle data blir slettet. Trykk Ok for å bekrefte og åpne Play Store igjen for å se etter appen og begynne nedlastingen. Sjekk om dette hjelper deg med å løse problemet på Android-enheten din.

Løsning 6: Tøm hurtigbuffer og data for Google Play-tjenester

Google Play Services er prosessen som applikasjonene dine kommuniserer med forskjellige deler av enheten din gjennom. Det muliggjør synkronisering og sikrer at pushvarsler blir sendt til enhetsappene på en riktig måte. Google Play Services spiller en viktig rolle i bruken av applikasjoner. Et problem i hurtigbufferen eller datafilene til Play Services kan føre til et problem når det kommer til å laste ned applikasjonene fra Play Store.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Se etter apper eller applikasjonsbehandling og trykk på den
 • Bla for å finne Google Play Services og trykk på den
 • På neste skjermbilde, se etter Tøm cache, trykk på den.

Når hurtigbufferfilene er slettet, kan du sjekke om problemet er løst. Hvis du fremdeles ikke kan laste ned apper fra Play-butikken, må du følge de samme trinnene for å gå tilbake til skjermen der du tømte cachen. Denne gangen må du trykke på Slett data for å slette dataene. Du vil merke en advarsel på skjermen din. Bare trykk på OK for å bekrefte sletting av dataene.

Start enheten på nytt og sjekk om problemet er løst.

Løsning 7: Oppdater datasynkroniseringsinnstillingene

Datasynkroniseringen av enheten din som gjør det mulig å synkronisere data, kan hjelpe deg med å løse problemet. En rekke lesere syntes dette var en enkel måte å løse problemet med at appene deres ikke lastes ned fra Play Store.

 • Gå inn på telefonens innstillinger
 • Trykk på Kontoer eller Kontoer og synkroniser
 • Avhengig av Android-versjonen din, kan du legge merke til bakgrunnsdata. Trykk på den for å fjerne merket og vent i 30 sekunder, og merk deretter av i boksen ved siden av.
 • For Android-brukere på de nyeste Android-versjonene, kan det hende du må trykke på de tre prikkene øverst til høyre for å åpne en rullegardinmeny som har alternativet som sier Auto Sync Data.
 • Trykk på den for å fjerne merket for automatisk synkronisering av data, og trykk deretter på den igjen etter 30 sekunder for å sikre automatisk synkronisering av data.

Når du har fullført dette trinnet, går du tilbake til Google Play Store og sjekker om appen lastes ned nå.

Løsning 8: Oppdater enhetsprogramvaren

Programvaren til enheten din må alltid oppdateres slik at feil eller problemer i forrige versjon blir løst effektivt. Hvis du har forsinket oppdateringer for enheten din, er det på tide å sjekke og oppdatere programvaren til enheten.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Bla nedover for å finne Om enhet og trykk på den
 • Trykk på Kontroller for oppdateringer eller lignende ordforråd på enheten din, og hvis det er en nyere versjon tilgjengelig, så installer de nye oppdateringene.

Når de nye oppdateringene er installert, starter enheten automatisk på nytt. Etter omstart, sjekk om appene lastes ned til enheten din nå.

Løsning 9: Tilbakestill Google-kontoen din

Hvis problemet ikke er løst ennå, vil vi gå over til noen komplekse løsninger som kan løse problemet. Å tilbakestille Google-kontoen kan hjelpe deg med å løse problemet med Android-enheten din og ikke laste ned appene. Når du nullstiller kontoen, vil du slette hele kontoen og begynne på nytt. Dette betyr at du skal kjenne brukernavnet og passordet til Google-kontoen din. Hvis du ikke har disse detaljene, vil du ikke kunne legge til kontoen på enheten din igjen. Google-kontoen blir fullstendig fjernet fra enheten din, og den vil bli lagt til igjen.

 • Trekk varslingsdelen av enheten din, og trykk på Innstillinger-ikonet.
 • I Innstillinger-menyen, se etter Kontoer og trykk på den
 • Trykk på Google for å sjekke Google-kontoen på enheten din.

 • Trykk på kontoen du ønsker å fjerne
 • På neste skjermbilde trykker du på menyikonet som er de tre prikkene øverst til høyre.
 • Trykk på Fjern konto for å fjerne kontoen fra enheten din fra rullegardinmenyen.

Hvis du har mer enn en Google-konto på enheten din, må du sørge for å fjerne all Google-kontoen. Etter å ha slettet kontoene, må du begynne å legge inn kontoene på enheten din.

Gå tilbake til Innstillinger-menyen på enheten din og trykk på Kontoer igjen. Nå finner du alternativet å legge til konto. Trykk på Legg til konto og fullfør prosessen med å legge til kontoen på enheten din. Du må følge disse trinnene for å legge til alle Google-kontoene dine, og når dette er gjort, kan du gå tilbake til Play Store og finne ut om problemet ditt er løst av dette.

Løsning 10: Avinstaller Google Play Store-oppdateringer

Noen ganger kan Play Store-oppdateringene være årsaken til problemet. Så avinstaller oppdateringen og la appen oppdatere igjen. Det kan hjelpe med å løse problemet. Når oppdateringene er installert på nytt, kan du prøve å laste ned appene på nytt for å sjekke om de fungerer som forventet.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Trykk på Apps eller Application Manager og se etter Google Play Store.
 • Trykk på Play Store og trykk på alternativet som sier Avinstaller oppdateringer.
 • Når oppdateringene er avinstallert, trykk på startknappen for å komme ut av skjermen.
 • Start enheten din på nytt og gå tilbake til Innstillinger, og trykk deretter på Apps igjen for å gå inn i Google Play Store for andre gang.
 • Nå trykker du på Oppdater og lar appen oppdatere seg selv.

Når appen er oppdatert, kan du gå inn i Play Store og sjekke om appene nå lastes ned eller ikke.

Løsning 11: Tilbakestill enheten til fabrikkinnstillinger

For brukere som ikke kan løse problemet med noen av de ovennevnte løsningene, er vår siste utvei, som skjer for å løse mange Android-problemer, å tilbakestille enheten til fabrikkinnstillinger. Dette vil bringe enhetens programvare tilbake til den versjonen som den var da den ble tatt ut av esken. Alle data blir slettet fra enheten din, og alle tredjepartsapper blir fjernet. Du vil også miste personaliserte innstillinger fordi telefonen går tilbake til standardinnstillingene.

Dette er grunnen til at du må lage en sikkerhetskopi for dataene du anser som viktige. Du kan sikkerhetskopiere dataene på en datamaskin, eller du kan bruke Google-kontoen din til å sikkerhetskopiere dataene. Telefonen din gir deg muligheten til å sikkerhetskopiere dataene på Google-kontoen før du tilbakestiller enheten.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Trykk på Sikkerhetskopier og tilbakestill
 • Nå kan du merke eller fjerne merket for alternativet for å lage en sikkerhetskopi avhengig av preferansene dine.
 • Mot bunnen av skjermen vil du legge merke til muligheten til å tilbakestille til fabrikkinnstillinger.
 • Trykk på den og bekreft Tilbakestill når du får en advarsel som vil fortelle deg at dataene dine kommer til å gå tapt.

Når tilbakestillingen er fullført, starter enheten automatisk på nytt. Gå til Play Store og sjekk om problemet du sto overfor er løst.

Hva gjør jeg når jeg får feilen utilstrekkelig plass når jeg laster ned apper til Android-en min?

Noen ganger kan det hende at du ikke kan laste ned appene til enheten din på grunn av utilstrekkelig plass. På tidspunkter som disse, må du slette noen få ting fra enheten din for å få plass. Sjekk om du har for mange bilder eller videoer på enheten din som kanskje spiser i lagringsplassen. Flytt disse filene til datamaskinen din for å øke plassen på enheten.

Du må kanskje avinstallere noen apper hvis du trenger nok plass til store apper. Hvis du vil avinstallere appene, går du til Innstillinger-menyen på enheten din og ser etter Apps eller Application Manager. Nå trykker du på appene du vil avinstallere, så får du muligheten til å avinstallere appen på neste skjermbilde. Trykk på avinstaller og bekreft avinstalleringen.

Alternativt vil brukere på den nyeste versjonen av Android kunne trykke lenge på appen de ønsker å avinstallere, og de vil automatisk se alternativene for å avinstallere appen på toppen av skjermen. Alt du trenger å gjøre er å dra appikonet til avinstalleringsalternativet på skjermen, og appen blir avinstallert.

Hva gjør jeg hvis jeg får feil DF-BPA-09 'Feilbehandling av kjøp'?

Denne feilen er relatert til Play-tjenesten og ikke spesifikk for enheten din. Fjern dataene for Google Services Framework for å løse dette problemet. Følg disse trinnene for å fjerne datafilene:

 • Gå inn på Innstillinger-menyen på enheten din
 • Trykk på Apps eller Application Manager
 • Sveip til kolonnen Alle og se etter Google Services Framework
 • På neste skjermbilde trykker du på klare data og deretter på OK

Når du har tømt dataene, kan du gå inn i Play Store og sjekke om feilen er løst. Hvis du fortsatt finner den samme feilen som dukker opp på skjermen din, kan du gå til Google Play-siden fra datamaskinen din. Installer appen på enheten din fra datamaskinen din, og deretter fungerer appen på enheten din.

Hva gjør jeg når jeg ser en av følgende feil på skjermen når jeg prøver å laste ned en app - Feil 194, Feil 495, Feil 941, Feil rh01, Feil 504?

Disse feilene kan oppstå for en rekke problemer med Google Play Store. Den beste løsningen for alle disse feilene er imidlertid å tømme hurtigbufferen og dataene til Google Play Store og Google Services Framework fra enheten din og sjekke om problemet er løst. For de fleste av leserne våre som fant noen av disse feilene mens de lastet ned apper fra butikken, syntes denne løsningen å ha fungert.

Vi har nevnt trinnene for å tømme hurtigbufferen og datafilene i løsningene ovenfor. Start enheten på nytt etter å ha slettet alle filene, og sjekk deretter om problemet er løst.

Hva gjør jeg hvis jeg får feilen 911 når jeg prøver å laste ned en app fra Play Store?

Når du får denne feilen, må du først slette hurtigbufferen og dataene til Google-tjenestene. Vi har nevnt trinnene for å gjøre dette i løsningene ovenfor. Hvis dette ikke løser problemet ditt, kan du sjekke om du fremdeles er logget inn hvis du bruker en Wi-Fi-tilkobling som bruker innlogging på en webside. Hvis det fremdeles ikke fungerer, må du prøve å koble til et annet Wi-Fi-nettverk, og hvis du ikke har muligheten til å koble til et annet Wi-Fi-nettverk, må du bruke alternativet for mobildata. Husk at dette alternativet vil bruke opp data fra planen din, og hvis du ikke har en plan kan du pådra deg kostnader.

Problemet oppstår vanligvis på grunn av Wi-Fi-tilkoblingen som brukes, og det er derfor det er viktig at du oppretter en riktig Wi-Fi-tilkobling, eller du må bruke mobildataene dine.

Konklusjon

Alle disse løsningene kan fungere på en rekke Android-enheter. Du kan bruke disse løsningene for å fikse at Android ikke vil laste ned apper på alle Samsung Galaxy S, HTC, Moto X, Nexus, LG G og andre Android-enheter. Selv om disse løsningene ikke blir testet på alle Android-enheter, fungerer de fleste av dem vellykket for alle leserne våre som bruker forskjellige Android-enheter.

Du kan også lese: Slik løser du Android GPS-problemer