Hvordan fikse en vannskadet iPhone

Hvis du har en iPhone, er det siste stedet du vil se enheten din, absolutt vann. Uansett om du slapp enheten på toalettet, vasken eller sjøen mens du likte turen på stranden, vil situasjonen være like frustrerende. En ting du bør huske på er at iPhone-vannskader ikke nødvendigvis betyr at enheten din er ubrukelig, så du bør la panikk på siden, og du bør handle. I denne artikkelen skal vi dele noen tips som vil hjelpe deg med å fikse vannskadet iPhone .

Se også: 5 måter å fikse iPhone-lyd på apper fungerer ikke etter iOS 8.4-oppdatering

Slik fikser du en vannskadet iPhone

Hvis enheten din fikk kontakt med vann, er det viktigste å tørke av den og la den tørke. Å bruke iPhone med en gang kan føre til mange andre problemer. Et av de ofte stilte spørsmålene er hvordan du fikser hjemmeknappen til iPhone etter vannskader. Du kan unngå dette, og mange andre problemer som iPhone lader ikke etter vannskader og skjermproblemer, bare ved å la enheten tørke helt.

Det er et par ting du må gjøre med en gang, men det er også noen ting du må unngå.

Ting å gjøre med en gang

 • Ta enheten ut av vannet.
 • Skru det av. Trykk og hold nede sleep / wake-knappen og “skyv for å slå av”. Hvis enheten slått av når du slapp den i vannet, unngår du å slå den på.
 • Hvis noen kabler var koblet til din iPhone, for eksempel USB-kabelen eller headsettet, må du fjerne dem.
 • Fjern saken hvis du bruker en.
 • Hvis du har skjermbeskytteren, kan du la den være fordi den er vannavstøtende, og dermed vil beskyttelsen forhindre skade på skjermen.
 • Neste trinn er å tørke det ytre og det indre av enheten. Du kan bruke en ren klut, et håndkle, t-skjorte av bomull, hva du har med deg for øyeblikket. Tørk enheten, skjermen, sidene og baksiden.
 • Ikke glem å fjerne vannet fra ladeporten, høyttalerne, mikrofonen og sørg for å tørke av Hjem-knappen, dempeknappen og volumknappene.
 • Ta SIM-kortet ut.
 • Hvis du vet hvordan du tar ut batteriet, gjør det også. Hvis du aldri har gjort det før, hopper du over dette trinnet, fordi du kan forårsake mer skade, og det at du slapp telefonen i vann, vil ikke være din eneste bekymring.

Hva du ikke skal gjøre

 • Ikke bruk din iPhone med en gang
 • Hvis iPhone-en din er slått av, ikke prøv å slå den på.
 • Ikke bruk hårføneren til å tørke iPhone. Det kan forårsake skader på iPhone-komponenter.
 • Ikke prøv å lade enheten eller
 • Ikke fest noe tilbehør

Selv om du søler bare litt vann eller annen væske på enheten din, er dette tingene du må gjøre og unngå. Mange ganger kan det hende at hjemme-knappen eller skjermproblemene forårsakes, selv med noen få dråper vann. Slå på enheten igjen og begynn å bruke den når du tørker den helt.

Hvis iPhone-en din falt i vannet, må du ikke slå den på igjen ennå når du går gjennom listen over ting du skal gjøre med en gang. Vannet kan komme inn i telefonen, og du trenger noe som vil absorbere all fuktigheten.

Hva skal jeg gjøre videre?

Det er et par alternativer, og ukokt ris er en av dem. Jeg vedder på at du har hørt om dette før, og hvis du vil prøve dette, er det du bør gjøre. Ta en plastpose eller en bolle, fyll den med ukokt ris og legg telefonen i den. Forsikre deg om at den vannskadede iPhone-enheten er helt dekket. Det neste du trenger å gjøre er å la enheten ligge i bollen eller plastposen i 24-48 timer. Dette vil tørke enheten din, men vi må nevne noen av feilene. Dette vil forårsake en korrosjon, men det er ikke den eneste fallgruven. Risekornene kan komme seg inn i havnene. Husk disse tingene.

www.gadgetreview.com

Det andre alternativet som kan hjelpe deg med å fikse iPhone vannskader er silikagel-pakker, men husk at du trenger nok av dem til å dekke enheten din. Igjen kan du ta en plastpose, plassere iPhone-en din i den sammen med silikagel-pakker og la enheten ligge i posen i løpet av de neste 24-48 timene. Silikagel vil absorbere fuktigheten, og forhåpentligvis vil iPhone-maskinen din fungere helt bra når du slår den på.

stylecaster.com

Når enheten endelig er tørr, bør du sjekke vannindikatorene som viser deg om enheten din er skadet eller ikke. Hvis det er skade, blir indikatorene røde. Hvis det ikke er noen skade, vil disse indikatorene være sølv eller hvit, og vi håper det er akkurat det du vil se. Slå på enheten. Fingrene krysset, det vil fungere helt fint.

iPhone Ingen servicefeil etter vannskade

Så telefonen din er tørr, du kunne slå den på, men nå ser du “Ingen tjeneste”. Svært ofte fortsetter en iPhone å søke etter service etter vannskader. Hva å gjøre? Følg tipsene nedenfor:

 • Dato og tid - Hvis du koblet fra batteriet for å tørke enheten, kan det hende du legger merke til at dato og klokkeslett er feil. Når du har angitt riktig dato og klokkeslett, skal ingen servicefeil forsvinne.
 • Hvis du satte inn SIM-kortet igjen, må du forsikre deg om at du har plassert det riktig.
 • Slå på mobildata, Wi-Fi og flymodus.

Kontakt Apple eller besøk en av butikkene deres

Hvis iPhone-en din setter seg i vannet for lenge, er sjansen stor for at risen eller at silikagel ikke klarer å absorbere all fuktigheten. Vannet kan skade komponentene i telefonen. I så fall må du kontakte Apple for å fikse maskinvaren eller erstatte komponentene.

Når det gjelder vannskadet iPhone, er det absolutt den beste mulige ideen å få profesjonell assistanse, og selv om du vil bruke litt penger, vil eksperter løse problemet. Så hvis du ikke vil eksperimentere med ukokt ris eller silikapakker, kan du ta enheten til Apple Store eller et av servicesentrene.

Disse problemene / løsningene er funnet og effektive på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus og iPhone SE

Tipsene vi delte med deg kan hjelpe deg med å fikse en vannskadet iPhone , men du må være tålmodig og vente i omtrent to dager. Det andre alternativet er å få profesjonell hjelp. For å unngå denne typen problemer i fremtiden, kan du vurdere å skaffe en vanntett etui til enheten din.

Du kan også lese:

Hvordan få Microsoft Office for iPad og iPhone

Slik endrer du iPhone-låseskjermen

 

Legg Igjen Din Kommentar