MacBook Pro satt fast på lasteskjerm - Slik løser du det

Sitter MacBook Pro på lasteskjerm med Apple-logo? Du har ventet i flere minutter, og det viste ingen fremgang? Normalt trenger det bare rundt 30 sekunder for Mac å starte opp. Hvis det ikke skjedde, kan du prøve løsningene listet nedenfor for å fikse det.

Se også: Slik fikser du Mac ikke kobles til WiFi

MacBook Pro satt fast på lasteskjermen

Slå av Mac-en

Når du ser at MacBook Pro sitter fast på skjermen, kan du ikke slå den av fra Apple-menyen. Alt du kan gjøre er å trykke på strømknappen i noen sekunder til datamaskinen er av. Koble deretter alle eksterne enheter fra Mac-en og vent i 30 sekunder til 1 minutt. Trykk på strømknappen på MacBook Pro for å slå den på.

Tilbakestill NVRAM

Når MacBook Pro sitter fast på Apple-logoen og lastefeltet ikke viser noen fremgang i minutter, kan tilbakestilling av NVRAM være en løsning. Først må du slå av datamaskinen. Slå den på igjen og trykk umiddelbart og hold Option, Command, P og R tastene samtidig. Slipp dem etter omtrent 20 sekunder, eller når du hører oppstartslyden eller når Apple-logoen vises.

Tilbakestill SMC

Mange MacBook-problemer kan løses ved å tilbakestille SMC (System Management Controller). Fremst problemene knyttet til lavnivåfunksjonen på Intel-baserte Mac-datamaskiner.

  • Slå av MacBook Pro
  • Trykk og hold Shift, Alternativ, Kommando-tastene på venstre side, og trykk helt på strømknappen i rundt 10 sekunder.
  • Slipp alle tastene og slå på Mac-en.

Start i sikkermodus

Du kan bruke Safe Mode-metoden for å sjekke om MacBook-en din har et annet problem eller ikke. Hvis du ikke finner noe problem, kan du prøve å starte datamaskinen normalt. Hvis du vil starte Mac i sikkermodus, holder du nede Skift-tasten og holder den inne til innloggingsvinduet vises og deretter slipper den.

Reparer disken

Harddisken kan være årsaken til at MacBook Pro sitter fast i skjermbildet. I så fall kan du prøve å reparere disken.

  • Start datamaskinen på nytt
  • Når du hører klokkeslettet, trykker du helt på Kommando- og R-tastene til du ser Utility-menyen på skjermen.
  • Velg Diskverktøy og klikk på Fortsett-knappen
  • Klikk på Vis og velg Vis alle enheter
  • Velg disken fra sidelisten
  • Velg førstehjelp og klikk på Ferdig.

Installer macOS på nytt

Å installere macOS på nytt kan reparere operativsystemet på MacBook Pro og fikse eventuelle skadede filer. Du trenger en pålitelig internettforbindelse for å utføre denne metoden. Start deretter datamaskinen på nytt og hold Kommando- og R-tastene nede til macOS Utilities-menyen vises. Velg Installer macOS på nytt, og klikk på Fortsett. Følg deretter instruksjonene på skjermen.