10 Fordeler med å lese

Fordelene med å lese er ikke begrenset til underholdning. Du kan lære og forbedre ferdigheter som kan tilføre verdi til livet ditt. Å lese romaner for å gi seg tid er en fin måte å trene hjernen på. Les hver dag, så ser du endringer i ordforråd og skriveferdigheter. Lesing er en grunnleggende ferdighet som ethvert menneske skal utvikle. Du ble tvunget til å lese da du var ung, men du bør fortsette å lese i voksen alder. La oss utforske noen fordeler ved å lese.

Se også: 10 ting du må gjøre for å øke din selvtillit

Fordelene med å lese: Hvorfor lesing er bra for deg?

Du lærer

Har du noen gang lurt på hvorfor universitetsstudenter leser for en grad? Lesing er en aktivitet som lærer oss noe vi ikke vet. Enten du leser pedagogiske eller fiktive romaner, vil du lære noe. Du får ny kunnskap når du leser noe utenfor fagfeltet ditt. Du kan forbedre de sosiale ferdighetene dine med det vell av kunnskap du får fra lesing. Lesing gjør deg interessant, og du kan enkelt delta i samtaler.

Forbedrer minnet

Lesing er en mental stimuleringsøvelse som vil holde hjernen aktiv. Det bremser nedgangen din i mental makt. Lesing kan bevare minnet ditt i alderdommen. Psykiske aktiviteter som lesing kan forhindre Alzheimers. Dette er en type demens som forårsaker hukommelsesproblemer. Hvis du vil forbedre hukommelsen, kan du lese minst en bok per måned.

Utvikle gode analytiske ferdigheter

Hvis du leser en roman, vil du kritisere forfatterens arbeid. Dette er veldig vanlig i litteraturklasse. Ikke bare begrens denne øvelsen til din litteraturklasse, fordi dette er en ferdighet som kan være nyttig i livet. Du kan relatere noen historier til den virkelige situasjonen. Lesing utvider tankene dine. Du får forstå menneskene og livet bedre. Hvis du trenger en aktivitet for å forbedre din kritiske tenkeevne, er lesing svaret.

Utvid ordforrådet ditt

Du vil bli utsatt for nye ord når du leser romaner, litteraturarbeid eller avis. Du kan uttrykke deg bedre enn den gjennomsnittlige personen som ikke leser. Det er ikke sikkert at du lærer alle ordene på en gang. Men når du leser ofte, vil du se nye ord til du blir kjent med dem. Du ser hvordan ordene brukes i en setning, og du kan bruke dem ordentlig. Hold ordboken nær deg når du plukker opp en roman.

Forbedre skriveferdighetene

Å øve på å skrive hjelp til å forbedre skriveferdigheten din, men lesing gir deg en blåkopi. Lesing viser deg hvordan du skriver, slik at du kan følge og utvikle ferdighetene dine. Hvis du kjenner en stor forfatter, bør du lese verkene deres og prøve å etterligne deres skrivestil. Å skrive er en kunst, og du studerer det ved å lese.

Avslapning

Lesing reduserer stress og gir komfort. Hvis du står overfor problemer i livet ditt, kan du slippe unna virkeligheten ved å lese en interessant roman. Lesing kan få fantasien til å løpe løpsk og sette deg i en egen verden. Det er din eneste tid der du kan slappe av og glemme problemene dine en stund. Noen ganger trenger du en pause fra virkeligheten.

Forbedre konsentrasjonen

Du kan ikke kontrollere skravlingen til folk mens du leser på bussen eller den uskarpe musikken som kommer fra naboens hus. Du må fortsette å lese hvis du vil fullføre romanen. Dette krever fokus og konsentrasjon. Lesing styrker fokuset og konsentrasjonen. Til tross for mange distraksjoner, kan du fokusere på din primære oppgave.

Inspirer deg

Å lese inspirasjonsbøker kan bidra til din vekst og utvikling. Noen inspirasjonsbøker er positive og oppløftende. Hvis du føler deg ned, kan du bli fornyet åndelig ved å bare lese en inspirasjonsbok. Noen inspirasjonsbøker for sjelen inkluderer Bird by Bird av Anna Lamott, The Year of Magical Thinking av Joan Didion, og When Breath Become Air av Paul Kanthani.

Du kan tilbringe kvalitetstid med barnet ditt

Det å lese historier om sengetid er en fin måte å tilbringe kvalitetstid med barnet ditt eller barna på. I løpet av disse bindingsmomentene lærer du barnet ditt å lese. Når barnet ditt lærer å lese, vil de kunne lese historiene for deg. De kan glede seg over fordelene ved å lese og utvikle sine kognitive ferdigheter.

Forbedre språkferdighetene dine

Hvis du ikke er god på engelsk eller spansk, kan du lese romaner eller aviser på språket du prøver å lære. Du vil lære å uttrykke ideer og begreper på fremmedspråket. Skrivemåten til ord du har hørt kan tydeliggjøres gjennom lesing. Du vil mestre grammatikk og tegnsetting gjennom jevnlig lesing.

Innpakking

Lesing handler ikke om underholdning, da det er usettede fordeler som forbedret hukommelse, fokus og konsentrasjon. Prøv å lese en roman per måned. Hvis du kan lese mer, ville det være bra.