Spotify Premium Fungerer ikke på iPhone? Her er hva du bør prøve

Spotify er en flott musikkstrømmetjeneste, uten tvil, men på sent (eller kanskje siden lenge) har det vært flere problemer med det. Spotify som skalert opp ganske stort fra ydmyk begynnelse. Det er en enorm tjeneste med flere millioner brukere som prøver å få tilgang til musikkspor fra mange servere. Dette gir problemer.

Et stort problem er at Spotify Premium ikke fungerer på iPhone eller iPad selv når det fungerer helt fint på skrivebordet ditt. La oss sjekke ut mulige måter å løse problemet på.

Spotify Premium fungerer ikke på iPhone: tips for å løse problemet

Spotify har tre abonnementsalternativer: Gratis, Ubegrenset og Premium.

De gratis og ubegrensede alternativene kommer til å være den vanlige musikken du har lastet ned. Premium derimot gir deg mange funksjoner som streaming, offline spillelister og viktigst av alt uten annonser.

Spotify Premium er imidlertid plaget med problemer for mange brukere. Noen ganger vil det ikke fungere på iPhone eller iPad selv om du har en aktiv premiumkonto. Hva gjør du da?

Til å begynne med, la meg fortelle deg at ofte - om ikke så veldig - servere hos Spotify blir berserk til tross for hva mods og utviklere sier. Under et slikt scenario er det du mest kan gjøre å vente en stund før du prøver å bruke Spotify igjen. Men i mellomtiden bør du prøve disse:

#1. Sjekk om kontoen din er aktiv

Dette er en no-brainer. Gå til kontoen din (via et webgrensesnitt på skrivebordet) og sjekk om kontoen din er registrert som en premiumkonto. Mange ganger, selv etter at du abonnerer på en premiumkonto, tar det en stund å dukke opp på serverne. Hvis denne endringen ikke reflekteres på kontoen din, er det ingen måte å fikse Spotify Premium på iPhone.

Hvis kontoen din ikke har endret seg fra gratis, selv etter å ha betalt for premiumabonnementet, må du sende inn en supportbillett og supportteamet bør nesten umiddelbart komme tilbake til deg. En ting du må innrømme er at støtten deres er rask.

# 2. Logg ut og logg inn igjen

Men du sier at kontoen din er aktiv og vises som en premiumkonto? Fremdeles, fungerer Spotify Premium ikke på iPhone?

Hvis Spotify Premium-funksjoner ennå ikke er tilgjengelige på iPhone / iPad-appen din, bør du logge deg ut av Spotify, tvinge lukk appen for godt mål og deretter logge deg på igjen med den samme kontoen som du har abonnert på (premium). Når du har logget deg på etter at du har logget ut, bør ting være tilbake til hvordan du forventer at de skal være.

# 3. Installer appen på nytt

Hvis ting fremdeles ikke fungerer som forventet, må du ta den endelige regningen. Slett appen.

Bli kvitt appen fra iPhone / iPad og pass på at det ikke er spor igjen av den. Når du er ferdig med det, installerer du appen fra App Store på nytt.

Ikke gjenopprett med en iTunes-sikkerhetskopi for å få appen tilbake: det anbefales ikke.

Når du er nylig installert, skal du logge på og premiumkontofunksjonene dine skal aktiveres. Forsikre deg om at du logger inn med den samme kontoen som du abonnerte på premium-kontoen med.

# 4. Server ned, kanskje?

Hvis ingenting fungerer, og du er sikker på at du logger deg på med riktig konto, er det en stor sjanse for at servere er sprø. Du kan ikke gjøre mye med det annet enn å vente en god stund og deretter logge deg på nytt på Spotify på din iPhone.

Det er alt, kompis!

Gi oss beskjed om tankene dine i kommentaren nedenfor, på Facebook, Twitter og Instagram. Ikke glem å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.

 

Legg Igjen Din Kommentar