PlayStation 5: Utgivelsesdato, pris, spesifikasjoner, rykter og nyheter

Nesten et halvt tiår har gått siden introduksjonen av PlayStation 4, og det har ikke kommet noen ny maskinvare siden den gang. Imidlertid har administrerende direktør i selskapet bekreftet at ny maskinvare er i ferd med å gjøre, og fansen kunne ikke være mer oppstemt for å høre nyhetene. PlayStation 4 er fortsatt en av de største selgende spillkonsollene i markedet, og det ser ut til at denne konsollen kommer til å tiltrekke fans til slutten av levetiden. Som det mest solgte spillapparatet i markedet, ønsker Sony at fansen skal få mest mulig ut av denne konsollen til utgivelsen av neste versjon av denne spillenheten.

Utgivelsesdato for PlayStation 5

Sony, utviklerne av denne enheten, har ikke bekreftet noe definitivt om utgivelsesdatoen for PS5, men datoene kommer til å komme ut senere i løpet av dette året eller etter noen måneder. I følge John Kodera, administrerende direktør i Sony Interactive Entertainment, ga han et hint mens han snakket med reporterne i mai 2018 om at selskapet trolig vil ta ytterligere tre år før neste store sprang og grunn til at spillere vil holde seg stille for nå. Kodera sa dette kort tid etter å ha bekreftet at PS4 er på vei inn i sluttfasen av livssyklusen. Det er sant at Sony tenker på sin neste store utgivelse etter PlayStation 4, og hvis informasjonen til Kodera skal tro, kan vi forvente at utgivelsesdatoen vil være et sted rundt 2021. Imidlertid tror bransjeanalytikerne at utgivelsesdatoen kan kunngjøres mye tidligere. I følge Michael Patcher, en bransjeanalytiker, kan lanseringen av konsollen forventes rundt 2020, og dette kan være grunnen til at utgivelsen av andre spill av selskapet har holdt seg slank under E3-arrangementet i 2018. Totalt sett er det ingen konstruktive bevis for utgivelsesdatoen for spillenheten, slik at spillerne fremdeles kan stå og vente til bekreftelsen kommer fra selskapet.

Kraften til den nye konsollen

Mens den nye spillenheten fremdeles skal komme ut, er det vanskelig å spekulere i hvordan PlayStation 5 vil fungere fra maskinvarens synspunkt. Når det skjer med utgivelsen av konsollene, prøver produsentene å balansere ytelsen og kostnadene. Årsakene til den rasende suksessen til PS4 har vært ytelsen den har levert på tredjeparts titler. Visstnok vil selskapet omstrukturere den forrige spillkonsollen og tilby noe som samsvarer med standard på markedet. Spillerne kan få en mindre kraftig enhet som gir bedre verdi for kundene. For å konkurrere i spillverdenen må selskapet imidlertid tilby noen spesielle spesifikasjoner i den nye spillkonsollen.

Spesifikasjoner for PlayStation 5

Per nå er folk skeptiske til hvilke funksjoner og spesifikasjoner de kan forvente i den nye spillkonsollen. Sjansene er store for at PlayStation 5 kan bruke en AMD Ryzen-prosessor. Ifølge et notat skrevet av Simon Pilgirm, den viktigste programmereren av Sony Advanced Technology Group, at han har jobbet for å forbedre kompatibiliteten mellom "Zen" kjernearkitektur og AMD Ryzen-prosessor i LLVM-kompilaterstabelen. Selv om alt det tilsynelatende kan høres meningsløst ut, er kompilatorbunken en av de viktige komponentene i utviklingsmiljøet i systemene til PlayStation. Charlie Demerijan fra Semi-nøyaktig er kjent for å ha detaljene om devkits fra PS5 som allerede sirkulerer. I følge ham har den nye spillkonsollen sannsynligvis en 8-Core Zen CPU og en GPU som er basert på den kommende Navi-arkitekturen, som begge selvfølgelig tilpasses.

Navis ankomst kan forventes i slutten av 2018 eller begynnelsen av 2019, men ingen detaljer har strømmet inn ennå. Demerijan er kjent for å lekke nøyaktige spesifikasjoner for spillkonsollene i mange år, så ryktene hans kan være verdt å vurdere for nå.

Ifølge en annen rapport som kommer inn fra Semiconductor Manufacturing Company, med base i Taiwan, er selskapet på vei for å produsere en ny chip. Når utviklingssettene har nådd utviklerne, kan maskinvareproduksjonen kanskje øke igjen.

Når størrelsen på de populære spillene øker hver dag, vil antagelig lagringsplass i baseversjonen av PS5 være større med et nytt VR-headset.

Et annet område som utviklerne kan prøve å forbedre er med Blu-ray-avspilling siden 4K Blue-ray-spilleren overraskende nok ikke var en del av PS4 Pro, selskapet vil prøve å unngå denne feilen med fremveksten av PlayStation 5. Til og med Selv om streamingvideoene kommer til å okkupere tankene til spillerne i fremtiden, foretrekker mange av dem fremdeles de fysiske platene, og selskapet må vite hvordan de skal møte disse utfordringene og håndtere presset når konsollen skal gjøre sitt utseende i butikkene.

Pris for PlayStation 5

Ingen er sikker på spesifikasjonene til spillkonsollen ennå, så vi vet ikke hva PlayStation 5 kommer til å koste. Med Xbox One X som er priset til 450 GBP, kan Sony gå for en lignende ting hvis den er villig til å holde seg konkurransedyktig med neste spillkonsoll.

Hva du kan forvente med bakoverkompatibilitet

Under lanseringen av PS4 Pro, Mark Cerny, klargjorde systemarkitekten til Sony at konsollen ikke var en del av den nye generasjonen spillenheter. Selskapet gjorde mange forsøk på å sikre at PS4 gjorde en rimelig forbedring i forhold til basekonsollen, og det antas for det meste at PS4 Pro var en oppdatering i midten av syklusen. Når det gjelder bakoverkompatibiliteten til PS4, gjorde Sony en feil mens Microsoft benyttet seg av muligheten til å tilby omfattende bakoverkompatibilitet gjennom konstante oppgraderinger. Virkelig sagt, PS5 må tilby utmerket bakoverkompatibilitet, slik at alle spillene som spilles i PS4 kjører på den jevnt.

Forbedret VR-støtte

Rapportene fra Demerijan antyder også at PlayStation 5 kommer til å bli et grunnlag med tanke på hjelpen fra virtual reality. Selv om VR-systemene har hatt en god start, slik som analytikerne forutsetter, er headsettet fra Sony ennå ikke i møte med konkurranse så langt, og tilbyr absolutt den beste verdien og med sine svært tilgjengelige VR-systemer. Utviklerne har prøvd å gi opp spesifikasjonene i PS4 med bedre PSVR-støtte, og det kommer til å åpne for uendelige muligheter for dem.

Spill å forvente i PS5

Sony skal ennå ikke offentliggjøre offisielle kunngjøringer om utgivelsen av PS5, så det er vanskelig å avgjøre om de har noen devkits per nå. Flere tolkninger har kommet om spillet og dets spesifikasjoner, men det er vanskelig å tro om antydningene om spillet vil skille seg ut eller ikke.

CD Projekt Red, utvikleren av The Witcher 3, jobber for å jobbe hardt med sin nye episke Cyberpunk 2077, og presentasjonen som kom fra studiolederne under en konferanse i Bergen avslørte at spillet ville føre til visuals som er livssanne og også inkluderer den nyeste teknologien. Selv om dette kan antyde mange andre aspekter, kan man tolke at spillet utvikles for nåværende generasjonskonsoller og de kommende enhetene, i tillegg til at PS5 kanskje er en.

Tilsvarende fortalte Kazunori Yamauchi, skaperen av Gran Turismo under en studiotur at de nye bilene i ferd med å ta så lang tid fordi de er under utvikling for den fremtidige versjonen av dagens konsoller, og nevnte også at det ikke ville være en problem med å kjøre bilene på 8K, som er et klart hint av konsollen der spillet sannsynligvis vil bli spilt.

Den helt egne Death Stranding som opprinnelig var planlagt for en PS4-utgivelse kan forventes i PS5. Gitt det faktum at spillet ikke har et utgivelsesvindu ennå, kommer det til å være en annen grunn eller at Sony slipper PS5 så tidlig som mulig. Bethesda Softworks er et av de spillselskapene som er optimistiske når det gjelder lanseringen av de kommende spillene som er designet for å planlegge på de nye spillenhetene. Selskapet planlegger å frigjøre Starfield med det første og følge det opp med The Elder Scrolls VI under kunngjøringen det ga under E3 2018; sistnevnte kommer utvilsomt til å gi ut på PlayStation 5.

Den endelige uttalelsen

Med muligheten for at spillstrømmenhetene erstatter de konvensjonelle spillkonsollene ifølge administrerende direktør i Ubisoft, kan spillerne være vitne til en annen generasjon konsoller før bransjen går over i streamingmodellene for spillene. Hvis du er en ivrig gamer, er det mer å forvente når du gjetter hva Sony kommer til å presentere med neste generasjons spillkonsoll. Med ytelsen til PS4, som fortsatt gjør det ganske bra i spillindustrien, kan du forvente at noen av spillene du alltid har ønsket å spille, kommer tilbake. Tilgjengeligheten til teknologi kan bety mye for spillerne, og mens krigen fortsetter mellom Sony og Microsoft, lurer folk fortsatt på når PS5 vil se verdens lys.