Fordeler og ulemper ved smarttelefoner

Smarttelefoner er inkludert i hverdagen vår på grunn av flere bruksområder. Vi sjekker telefonene våre hver dag. Det er noe vi ikke kan leve uten i denne moderne tid. Det gjør oppgavene lettere og vi bruker dem til alt. Den kan fungere som kalender, alarm, GPS-tracker og kjedsomhetsavlastning. Smarttelefoner har begge fordeler og ulemper. Oppveier det gode det dårlige?

Fordeler

Personvern

Med oppfinnelsen av smarttelefoner, trenger du ikke å bekymre deg for at meldingene og kjærlighetsbrevet ditt blir oppdaget av familiemedlemmer. Smarttelefoner lar deg lagre og sikre denne informasjonen. De fleste smarttelefoner er designet med et telefonlåsesystem. Du kan bruke en pinne, kode eller til og med fingeravtrykket ditt for å låse telefonen. Folk hindres i å lure gjennom dine private meldinger. Du må bare sørge for at de ikke kjenner passordet ditt ved å bruke en unik kode.

Hold kontakten enkelt

Dine venner og familie er en melding unna. Hvis du har en nødsituasjon, kan du sende tekst til noen og be om hjelp. Du kan reise verden rundt og fremdeles få kontakt med familien din ved hjelp av smarttelefoner. Du sender dem bilder og videoer slik at de kan føle seg som en del av livet ditt. Smarttelefonene er med på å lukke avstanden blant folk.

Enkel tilgang til e-posten din, sosiale medienettverk

Borte er dagene da vi trengte en datamaskin for å svare på en e-post eller logge inn på våre sosiale mediekontoer. Nå kan du bruke smarttelefonen til å gjøre akkurat det. Dette gjør ting mye enklere. Med bare noen få trykk, kan du sjekke e-post og sosiale medienettverk.

Fullfør mange oppgaver lettere

Siden det finnes apper for omtrent alt, kan du fullføre oppgavene dine mye enklere. Du kan gjøre mange ting mens du er på farten. For eksempel kan du bestille mat mens du er på toget som kommer hjem fra jobb med bare noen få kraner. Hvis du liker noe produkt som du kan kjøpe i butikken som ikke er i nærheten, kan du bestille det på nettet. Du kan bruke telefonen til å skrive notater, arbeidsrapporter, lage oppgavelister eller handleliste med dagligvarer og så mange andre ting.

GPS

Smarttelefonen din kan fungere som en GPS-enhet. Det er mange flotte navigasjonsapper som vil hjelpe deg med å finne plasseringen enkelt. Uansett om du er sjåfør eller fotgjenger, får du veibeskrivelsen, slik at du ikke trenger å gå rundt og spør folk hvordan du kommer deg et sted. Mange av appene viser også stedene med trafikkork, så dette kan hjelpe deg med å unngå fastkjøring og komme raskere.

Underholdning

Når du har lest tingene vi nevnte over, har du kommet til at smarttelefoner er super nyttige. Men ikke bare det. Noen ganger må vi slappe av og ha det litt moro. Du kan bruke smarttelefonen til å se morsomme videoer, lytte til musikken eller spille favorittkampene dine.

Finn noe å gjøre

Hvis du er ute med venner, eller i en utenlandsk by og du ikke er sikker på hva du skal gjøre videre, vil en smarttelefon hjelpe. Du kan koble til Wi-Fi eller mobilt internett, og finne en interessant kaffebar, museum, byattraksjon, restaurant osv. Videre kan du sjekke hva stedet tilbyr, priser, tjenester, lese anmeldelser osv.

ulemper

Personvern truet

Hvis telefonen din blir stjålet, vil informasjonen ikke lenger være privat. Det er veldig viktig at du låste telefonen og deaktiverer den. Du kan rapportere at telefonen er tapt for tjenesteleverandøren din, og at den vil bli deaktivert. Vi bruker telefonen vår til å utføre online transaksjoner, og noen ganger blir denne informasjonen lagret. Hvis du ikke er forsiktig, kan noen få tilgang til din personlige informasjon. Det kan være noen i nærheten som har tilgang til telefonen din. Du må være forsiktig.

Distraksjon

Du kan lett bli distrahert med en smarttelefon. Du må være forsiktig fordi ulykker kan oppstå. Hvis du kjører, så legg telefonen vekk og konsentrer deg. Uansett hva som er på smarttelefonen din kan du vente til du er hjemme. Ikke risiker livet med disse håndholdte enhetene. Sosial etikette er en annen bekymring. Det er mange organisasjoner som vil be om minimal bruk av mobiltelefoner. Folk har en tendens til å miste konsentrasjonen når de hører en telefon ringe og noen går ut for å ta samtalen. Hvis du er i et viktig møte, husk å sette telefonen på lydløs. Det kan også være respektløst når noen snakker med deg, og du er mer oppmerksom på telefonen din.

Helseproblemer

Det er noen diskusjoner om mobiltelefoner kan forårsake helseproblemer. De fleste mobiltelefoner avgir radiofrekvensenergi, og disse kan tas opp av vev. For å utrydde eventuelle muligheter, begrens deretter bruken av mobiltelefoner. Søvnmangel er assosiert med tunge mobiltelefonbrukere. Du må hvile kroppen din, så prøv å ikke holde deg oppe sent på kvelden på telefonen. Du forstyrrer resten kroppen trenger. Overforbruk av smarttelefoner kan til og med skade øynene dine. Telefoner avgir HEV-lys som kan skade netthinnen.

Avhengighet

Det er interessante spill og sosiale nettsteder som kan føre til avhengighet. Mange mennesker våkner om morgenen og sjekker telefonene sine først. Er du en av dem? Ja, det er hvor viktig smarttelefonen vår har blitt. Det er det første vi ser på før vi forteller de rundt oss en hyggelig "God morgen."

Innpakking

Mobiltelefoner har ubegrensede fordeler, og noen av oss kan ikke fungere uten det. Husk alltid at det er negative effekter forbundet med utstrakt bruk av mobiltelefoner. For å være på den sikre siden, bruk den med måte på riktig tidspunkt.