Slik løser du Wi-Fi-problem med vanlig forbindelse: Selvtillagt IP på MacBook

I denne artikkelen finner du noen løsninger som hjelper deg med å fikse Wi-Fi-problemet på MacBook. Vi bruker MacBook som en av mobile produktivitetsenheter. Noen ganger, på et nytt sted, må vi koble MacBook-en vår til en lokal Wi-Fi, slik at vi får tilgang til Internett.

Se også: Slik løser du feilkode 36

Det er en tid hvor Wi-Fi allerede er tilkoblet, men vi har fremdeles ikke tilgang til Internett mens vennene våre gjør det normalt med MacBook-en. I et slikt tilfelle, sjekk MacBooks Wi-Fi-ikon først på en menylinje.

Kilde: technobezz

Hvis du ser utropstegn ( ! ) På Wi-Fi-ikonet i menylinjen, som du kan se på bildet over, står det at det er et nettverksproblem. Klikk på Wi-Fi-ikonet, så ser du sannsynligvis dette.

Kilde: technobezz

Slik løser du Wi-Fi-problem med vanlig forbindelse: Selvtillagt IP på MacBook

Ingen problemer med Internett-tilkobling kan være forårsaket av mange ting, og en av disse er selvtillagt IP-problemer . Vi skal feilsøke og fikse den tilordnede IP-en på MacBook.

Jeg kommer til å dele en løsning for dette problemet. Hvis du bruker Mac OS X 10.5 eller nyere og står overfor dette problemet, kan du prøve dette.

Den første tingen: Sjekk nettverksinnstillingene dine

Klikk på Apple-menyen> Systemvalg> Nettverk

I denne delen må du sørge for at plassering (1) er på alternativet Automatisk som du ser på bildet under, og klikk deretter Avansert (2).

Kilde: technobezz

Etter at du har klikket på Avansert (2), vises et nytt vindu som du ser på bildet under. Klikk kategorien TCP / IP så ser du dette vinduet.

Kilde: technobezz

Du må legge merke til to ting, Konfigurer IPv4 (1) og Router (2). Hvis du har hovedproblemet der Konfigurer IPv4 er satt til Bruke DHCP, men ruteren er ikke angitt av noen IP, kan du prøve følgende trinn for å løse problemet.

Trinn for feilsøking

  • Klikk på Finder-ikonet, og klikk deretter Gå> Gå til mappe i menylinjen

Kilde: technobezz

  • Etter at du har klikket Gå til mappe, skriver du inn: / Library / Preferences / SystemConfiguration /

Kilde: technobezz

Merk: Det vil tilbakestille all nettverkskonfigurasjonen din. Hvis du ikke har noe problem med å miste nettverkskonfigurasjonen, kan du fortsette til de neste trinnene.

  • Slett filene som jeg uthevet på bildet nedenfor. Du vil bli bedt om administratorpassordet ditt.

Kilde: technobezz

  • Start MacBook på nytt . Etter at du har logget deg inn, kan du prøve å koble deg til samme Wi-Fi. Kontroller og pass på at ruteren er fylt ut av ruteren IP i avansert vindu.

Kilde: technobezz