Hvordan fikse feilen "Utilstrekkelig lagring tilgjengelig" på Android

Vi vet alle at mengden lagringsplass aldri er så høy som den ser ut, og det er her problemet starter. For eksempel vil en enhet med 32 GB lagring aldri ha så mye plass igjen for deg å laste ned de nødvendige appene og programvaren. Årsaken er at en stor del av lagringen forblir okkupert av operativsystemet, forhåndsinstallerte apper mens litt plass også er bortkastet basert på hvordan OS formaterer lagringsmedium.

Dette faktum er kjent av mange, og det irriterer dem ganske enkelt når de går gjennom en installasjonsprosess for en mye viktig app, men ender opp med å få feilmeldingen 'Utilstrekkelig lagring tilgjengelig'. Det som faktisk skjer her er, selv om det er tilstrekkelig lagringsplass tilgjengelig for å oppdatere eller installere appen, men det har liten plass til å utføre den, og dette er grunnen til at appinstallasjonen eller opptrinnet mislykkes, selv om det tar mye mindre plass enn det som er faktisk tilgjengelig på enheten din.

Se også: Slik flytter du apper til MicroSD på Samsung Galaxy

Hva betyr utilstrekkelig lagring?

Når du ser denne feilen på Android-enheten din, betyr det at enheten din ikke har nok lagringsplass til å installere og utføre appen. En feil som denne påkaller deg vanligvis å avinstallere andre apper for å frigjøre litt plass eller slette data fra enheten din slik at mer plass kan skapes for appen du installerer. La oss finne ut årsaken til denne feilen og måtene vi kan fikse den på.

jbnote.com

Hva som forårsaker mangelfull lagringsplass tilgjengelig feil på Android

Feil uten plass oppstår vanligvis når du overfører en stor app, video eller bilde fra telefonens interne minne til en ekstern lagring. Dette fører til at hurtigbufferen blir ødelagt. Derfor får cachen til å mette . Gamle og unødvendige cache-data lagres på telefonen din i papirkurven. Ofte tømmer disse hurtigbufferfilene seg, men når store mediefiler overføres, kan det på en eller annen måte logge cache-dataene.

En annen årsak er mangelen på arbeidslagring som hovedsakelig gir opphav til dette problemet med "utilstrekkelig lagring tilgjengelig". Enhver Android-app bruker tre sett med lagring, ett sett for appen selv, det andre settet for appens datafiler og til slutt det tredje settet for appens cache. Når denne cachen blir stor i størrelse, opptar den en stor del av plassen, selv om det rapporteres at plassen som er lagret av cachen er ledig plass på Android. Så å tømme denne cachen er et veldig nyttig trinn som kan følges for å løse dette mangelfulle lagringsproblemet på Android-enheten din.

Hvordan fikse “utilstrekkelig lagring tilgjengelig”

Løsning 1: Tørk hurtigbufferfilene

Å tømme hurtigbufferen er det første trinnet i å løse problemet med utilstrekkelig lagring. Følg trinnene nedenfor for å utføre det.

 • Åpne innstillingsappen først fra startskjermen og naviger til alternativet Programstyring.
 • Bla til siden til den nedlastede delen som viser alle nedlastede apper og plass som er opptatt av dem.
 • Deretter trykker du på menyen eller flere knapper for å velge 'sorter etter størrelse' for å ordne appene i den rekkefølgen.
 • Nå trykker du på en bestemt app som viser lagring som er okkupert av den, dens data og cache.
 • Trykk på tøm hurtigbufferen for å tømme hurtigbufferen.
 • Gjenta den samme prosessen for hver app.

På den annen side kan du også slette hurtigbufferfilene for alle appene sammen ved å følge disse trinnene:

 • Gå til innstillingsmenyen på enheten din
 • Trykk på Lagring
 • Se etter hurtigbufrede data og trykk på den

Du får en pop-up som ber deg om å bekrefte at du ønsker å slette alle cache-dataene. Trykk på OK, så vil alle dataene bli slettet.

www.androidpit.com

Løsning 2: Bruk en tredjepartsapp

For å fikse feilen "utilstrekkelig lagring tilgjengelig", er en annen ting du trenger å gjøre å laste ned en 2MB-app fra Google Play Store. Hvis du ikke har noen oppnåelig plass for denne 2 MB-applikasjonen, tildeler du rom for det ved å fjerne en ubrukt app eller mediefil. Slett en fil fra det interne lagringsområdet, ikke fra Micro SD-kortet. I tilfelle det ikke er noen slike apper som kan slettes, må du avinstallere Google Play-oppdateringer og ha 2 MB gratis i det interne minnet for å prøve denne metoden. Følg nå trinnene nedenfor.

 • Naviger til Google play
 • Last ned App Cache Cleaner
 • Installer den, og den vil vise individuelle apper som har store cache-data lagret. Du kan slette disse hurtigbufrede data manuelt ved å klikke på papirkurven-ikonet ved siden av eller ellers "tøm alt" -knappen nederst, og den vil slette hurtigbuffer for alle apper. Når dette er gjort, vil du ikke lenger se problemet "Out of Space" eller "utilstrekkelig lagring tilgjengelig" på Android-enheten din.

www.ubergizmo.com

Løsning 3: Gjør en dumpingstillatelse

Hvis du har slettet få apper og tømt hurtigbuffer, men fortsatt får denne feilen, må du gjøre en dumpingstatus-godkjenning. Nedenfor er trinnene for å gjøre det.

 • Skriv inn oppringeren
 • Ring * # 9900 #
 • Dette får tilgang til SysDump-menyen
 • Trykk nå på Delete Dumpstate / logcat-knappen og bekreft ved å trykke på OK
 • Trykk på Avslutt som ligger nederst på menyen

www.theandroidportal.com

Når dette trinnet er fullført, vil du merke at det er blitt frigjort en merkbar plass på enheten din.

Løsning 4: Flytt apper til SD-kortet

Android oppfordrer utviklere til å lage apper over 10 MB i størrelse for å kunne flyttes til SD-kortet. Selv om dette er et valg som er igjen for utviklerne, kan du ha visse apper på listen over apper som kan flyttes til SD-kortet. Dette vil gi plass til telefonens interne minne der en app vanligvis installerer.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Trykk på Apps
 • Nå sorterer appene etter størrelse som vil gi de største appene på toppen. Se deretter etter alternativet "Flytt til SD-kort" ved siden av appen. Hvis appen tillater det, vil du se denne knappen uthevet, og for apper som ikke tillater flytting, blir knappen grått.

Du har muligheten til å flytte dem du kan, slik at det blir frigjort plass i telefonens interne lagring.

Hvis telefonen din ikke støtter SD-kort, vil du ikke kunne gjøre dette.

www.pinoytechnoguide.com

Løsning 5: Bruk skylagring

Hvis du er en ivrig bruker av smarttelefonen din og ender opp med å laste ned for mange ting og installere for mange apper, må du vurdere å bruke skylagring. Det vil hjelpe deg å lagre alle mediefilene dine sikkert i nettskyen, og du vil ha mer plass tilgjengelig for appene du ønsker å bruke. Det er mange valg for skylagring, og jeg overlater det til deg å velge det du er mest komfortabel med.

www.communicationnb.ca

Android-enheten din vil kunne frigjøre mye plass ved å følge disse trinnene. Det vil hjelpe deg med å løse den utilstrekkelige plassen på enhetsproblemet, slik at du kan fortsette å glede deg over Android og alle appene du liker å bruke på den.

Se også: Topp 3 best lagrede apper Android-Fix Slow Charging