Slik fikser du HTC 10 dårlig batterilevetid

Når telefoner blir større og håndterer flere apper enn før, tar skjermen det meste av batteriet ditt, og det som er igjen av det går lett til appene som fortsetter å gå nådeløst i bakgrunnen. Når telefonens batteri er tomt, føles det som om mange ting har stått stille, og den irriterende følelsen av å sjekke telefonen for varsler, trekker deg bare enda mer ned hvis du ikke har en måte å lade telefonen umiddelbart. HTC 10 er en flott telefon, og brukerne elsker utseendet og ytelsen til telefonen. Men en av tingene som mange brukere har opplevd er dårlig batterilevetid. La oss se på noen av årsakene og løsningene for å løse dette problemet.

Se også: Slik oppdaterer du programvaren på HTC 10

Løsninger for HTC 10 dårlig batterilevetid

Løsning 1: HTCs strømsparingsmodus

Batterilevetiden til HTC 10 avhenger av mengden bakgrunnsdata som brukes og de forskjellige appene som kjører i bakgrunnen. Med strømsparingsmodus har du muligheten til å begrense bruken av data og også redusere mengden batteri telefonen bruker på å kjøre apper og lyse opp skjermen. Hvis du ikke er klar over hvordan du reduserer batteriforbruket på telefonen på andre måter, er strømsparingsmodus den mest effektive måten å løse problemet på.

Kilde - www.anandtech.com

Løsning 2: Bruk GPS, Bluetooth og Wi-Fi klokt

Når jeg sier klokt, mener jeg at disse tre tjenestene bare skal brukes når det er nødvendig. Slå dem av når du ikke trenger dem, da de bruker mye batteri. Når de ikke er i bruk, er det ingen grunn til å holde telefonens Bluetooth på eller at lokasjonstjenestene på telefonen fungerer. Når det er nødvendig for navigering, kan du slå den på. Wi-Fi er en annen ting som spiser telefonens batteri. For å spare telefonbatteriet må du slå på Wi-Fi-tjenesten bare når du trenger det, ellers slutter telefonen å sløse med mye batteri på å prøve å identifisere Wi-Fi-hotspots på et sted og deretter prøve å koble til disse hotspotene.

Løsning 3: Unngå binding på HTC 10

Å gjøre din egen telefon om til et hotspot slik at andre enheter kan koble seg til den høres veldig kult ut. I en grad er det en veldig nyttig ting også. Reduser bruken av tethering-funksjonen, og du vil merke en betydelig endring i batterilevetiden til din HTC 10.

Løsning 4: Senk lysstyrken

Skjermen tar mye batterilevetid. Du kan sørge for at du bruker telefonens batteri effektivt ved å redusere lysstyrken på telefonen til et nivå som er behagelig for øynene dine. Det hjelper med å optimalisere batteriets levetid, og du vil fremdeles kunne se skjermen riktig. Hvis du finner deg selv å bruke telefonen i sollys, kan du skru opp lysstyrken og redusere den når du ikke er i sollyset.

Kilde - gs5.wonderhowto.com

Se også: Slik løser du problemer med HTC 10 Wi-Fi-tilkobling

Løsning 5: Bruk Greenify

Greenify er en app som hjelper deg med å optimalisere telefonen slik at batteriet brukes effektivt. Du kan laste ned og installere Greenify for en betydelig forskjell i batterilevetiden til HTC 10.

Kilde - play.google.com

Løsning 6: Sjekk bakgrunnssynkronisering

Telefonen synkroniserer automatisk data i bakgrunnen selv når en app ikke brukes av deg. Kontinuerlig synkronisering av data krever en betydelig mengde batteri. Synkroniser apper som du vet at du trenger å holde deg oppdatert på, for alt annet kan du bare åpne appen og la den oppdatere seg selv og vise deg de siste varslene. Dette vil hjelpe deg med å lagre HTC 10 fra uønsket batteri. For å administrere appene som har lov til å synkronisere i bakgrunnen, gå til Innstillinger-menyen på telefonen din og trykk på Kontoer. Se nå etter appene som du ikke trenger å synkronisere i bakgrunnen og deaktiver synkroniseringsalternativet. Alternativt kan du deaktivere synkronisering for alle appene ved å trekke hurtigmenyen for hurtiginnstillinger og trykke på Synkronisering for å deaktivere den.

Løsning 7: Bruk sikkermodus for å identifisere problematiske apper

Noen ganger tømmes batterilevetiden til HTC 10 på grunn av en app. Disse appene er enten korrupte, eller de er designet for å bruke mye batterilevetid. For å identifisere om en tredjeparts-app er en årsak bak telefonens batterilad, bruker du Safe Mode. For å starte telefonen i sikkermodus, bruk følgende trinn:

  • Trykk på strømknappen til du ser menyen for strømalternativer på telefonens skjerm.
  • Trykk på strømmen og hold den nede til omstart av funksjonen vises på skjermen
  • Trykk på OK for å bekrefte omstart til sikker modus

Om cirka 30 sekunder vil telefonen fullføre omstartprosessen, og ordene Safe Mode vises nederst til venstre på skjermen. Hvis du merker at batterilevetiden har blitt bedre i sikkermodus, kan det hende at en av tredjepartsappene forårsaker problemet.

Når en app er et problem, er det to måter å løse den på. Du kan enten løse problemet ved å avinstallere appene en etter en til du merker en endring i batteriet som vil hjelpe deg med å identifisere appen som forårsaker problemet. Ellers kan du oppdatere alle appene. Når apper oppdateres, løses feil og problemer relatert til appen. Dette hjelper appen til å fungere ordentlig og redusere bruken av batteriet.

Løsning 8: Oppdater telefonens programvare

Telefonens programvare må oppdateres på en riktig måte for å sikre at feil og kjente problemer løses. Dette hjelper telefonen med å få en bedre batterilevetid, og den hjelper telefonen til å prestere bedre. Når telefonens programvare er oppdatert, vil du merke at batteriets levetid blir bedre. Se etter oppdateringer ved å gå til Innstillinger-menyen på telefonen din og tappe på Om, og trykk deretter på Programvareinformasjon. Du vil kunne sjekke for oppdateringer og oppdatere telefonen herfra. Du har muligheten til å oppdatere telefonen automatisk når en oppdatering er tilgjengelig.

Løsning 9: Tilbakestill fabrikk

En tilbakestilling fra fabrikken gir enheten din en ny start. Dette gjør at en fabrikkinnstiller til en vanlig måte å løse mange problemer. Et viktig trinn før du utfører en tilbakestilling er å ta sikkerhetskopi av alle dataene dine. En tilbakestilling fra fabrikken sletter all data fra telefonen din, og appene du kanskje har installert på telefonen, blir også fjernet. Tilbakestill HTC 10:

  • Gå til Innstillinger-menyen på telefonen
  • Trykk på Sikkerhetskopi og tilbakestill
  • Trykk nå på tilbakestilling av fabrikkdata
  • Hvis du vil slette alle dataene fra SD-kortet ditt, velger du Slett SD-kort
  • Trykk på Ok for å starte prosessen

Kilde -www.ubergizmo.com

Når tilbakestillingen er fullført, starter enheten på nytt. Du kan laste ned og installere appene igjen og begynne å bruke telefonen. En tilbakestilling hjelper telefonen med å få en ny start og øker batteriets levetid.

Du kan også lese: Slik løser du problemer med HTC 10-kameraer