Hvorfor telefonen min ikke sier noe? (Fikset)

Ingen signal eller ingen tilkobling er et stort problem for mobiltelefoner. Brukere ønsker å kunne bruke den mest grunnleggende funksjonen til en mobiltelefon - ringe - når de vil. Mens visse områder har tilkoblingsproblemer, som vi knapt kan gjøre noe med, begynner noen telefoner å ikke vise noe signal, selv om nettverket er tilgjengelig. Dette er et problem som er relatert til telefonen, og vi kan ikke klandre nettverket i dette tilfellet.

Noen av leserne våre, spesielt Samsung-brukere har ofte klaget på ingen signalproblemer på telefonene sine. De prøver å ringe og finne ut at det ikke er noe signal i det hele tatt, eller de får en popup-boks som sier 'Ikke registrert på nettverk'. Disse problemene kan håndteres når de er veldig sjeldne og ikke varer lenge, men hvis dette skjer veldig ofte, kan det bli ekstremt irriterende for brukerne.

Selv om dette er en av de vanligste feilene du kan merke når du ikke håndterer noe signal på Android, inkluderer andre feil 'Feil mens du søker i nettverket', 'SIM-kortet tillater ikke tilkobling til dette nettverket' og 'Søkenettverk automatisk'. eller "bare nødanrop"

Les også: Slik slår du av Apple musikk automatisk forny på Android

Identifisere problemprodusenten - SIM-en eller Android-enheten

Før du begynner å feilsøke problemet på telefonen, anbefales det å sjekke om SIM-kortet fungerer bra på en annen enhet. Du kan bruke en venns telefon eller en hvilken som helst annen smarttelefon eller nettbrett i familien. Dette vil hjelpe deg med å finne ut om problemet ligger i nettverket eller i telefonen. Hvis SIM-en oppfører seg ordentlig, og du er i stand til å ringe og motta samtaler og sende meldinger uten problemer fra en annen enhet, ligger problemet i enheten du bruker. Ellers kan det være lurt å kontakte SIM-leverandøren hvis SIM-kortet heller ikke fungerer på en annen telefon.

Dette er et viktig skritt for å hjelpe deg med å forstå om problemet ligger hos telefonen eller ikke. Når vi begynner å feilsøke telefonen, er det meningsløst å identifisere nettverket som et problem etter mange trinn. Når telefonen er identifisert som problemprodusenten, kan problemet være enten i programvaren til telefonen eller i maskinvaren. Her er imidlertid de mulige løsningene for å løse dette problemet.

Løsninger for ingen signalutgave på Samsung Galaxy S, Galaxy Note, LG G, Nexus og andre Android-enheter

Løsning 1: Start enheten på nytt

Den beste og mest nyttige løsningen for dette problemet er å starte enheten på nytt. Når du har startet enheten på nytt, oppdaterer den systemet, og enheten ser etter nettverk igjen. Det er vanligvis nyttig, selv om problemet bare kan løses midlertidig, og det kan dukke opp igjen på et senere tidspunkt. For personer som ikke møter dette problemet veldig ofte, kan en omstart være en rask og enkel løsning.

Løsning 2: Bytt flymodus

Mange lesere fant at dette var en nyttig løsning, og det hjelper med å løse problemet raskt. For å skifte flymodus, trekk ned varslingsskjermen på telefonen og se etter ikonet for flymodus. Trykk på ikonet for å slå på modus. Vent i 30 sekunder og trykk på ikonet igjen for å slå av modus.

Når telefonen din kommer ut av flymodus, vil den prøve å søke etter nettverkene igjen.

Løsning 3: Kontroller SIM-kortet

Noen ganger, når SIM-kortet ikke er satt inn ordentlig, kan du oppleve at det ikke er noe signal eller at det oppstår en feil på skjermen. For å løse dette problemet må du slå av telefonen og fjerne SIM-kortet. Sett inn kortet på nytt og sørg for at det er satt riktig inn. Hvis det føles at SIM-kortet beveger seg innenfor metallbraketten, er det en mulighet for at bevegelsen fører til at forbindelsen går tapt og du får et problem uten signal.

Hvis du synes at SIM-kortet beveger seg mye, ta telefonen til produsenten for å sjekke om noe kan gjøres, og om telefonen er under garanti, hvis det kan ordnes en erstatning. Du kan også prøve å bruke et papirstykke på toppen av SIM-kortet for å holde det på plass.

Løsning 4: Velg mobilnett automatisk

Alle Android-enheter kan enkelt prøve denne løsningen. Mobilnettverket blir automatisk valgt av enheten, og det skal hjelpe deg med å løse problemet. Følg disse trinnene for å velge mobilnettverk automatisk:

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Se etter Flere nettverk og trykk på det
 • Nå trykker du på mobilnettverk på neste skjermbilde
 • Trykk på Nettverksoperatører og velg Velg automatisk fra neste skjermbilde

Enheten begynner å lete etter nettverk automatisk, og den vil prøve å koble seg til nettverket når den identifiserer et. Dette skal hjelpe deg med å løse problemet.

Løsning 5: Kringkasting av radiosignal riktig

Noen ganger kan telefonen støte på et ingen signal eller et problem uten service når radiosignalet ikke sendes som forventet. Følg disse trinnene for å løse dette problemet:

 • Åpne telefonnummeret på telefonen og skriv * # * # 4636 # * # *. Ringe dette nummeret og vent til resultatene.
 • Du vil få en testmeny på enhetsskjermen. Klikk på telefon- / enhetsinformasjon fra denne menyen.
 • Kjør ping-testen og velg deretter GSM Auto (PRL) fra rullegardinlisten.
 • Trykk på Slå av radio

Når dette trinnet er fullført, start telefonen på nytt og sjekk om du nå er i stand til å koble til nettverket og bruke telefonen til å ringe og sende meldinger.

Løsning 6: Oppdater telefonprogramvaren

Programvaren til telefonen eller nettbrettet ditt må oppdateres på en riktig måte slik at enheten din fungerer som den skal. Når enheten din er oppdatert, vil den nye programvaren bringe mange rettelser for kjente feil eller problemer i den gjeldende programvaren. Følg disse trinnene for å oppdatere programvaren på enheten din:

 • Gå inn på Innstillinger-menyen på enheten din
 • Bla nedover og se etter Om enhet eller Om telefon, Om nettbrett. Trykk på den.

 • Trykk på Se etter oppdateringer, og hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, last ned og installer oppdateringene.

Når programvaren til telefonen er oppdatert, starter telefonen på nytt automatisk, og etter omstart vil den prøve å koble seg til det tilgjengelige nettverket. Når nettverket er tilkoblet, kan du sjekke om problemet er løst.

Løsning 7: Nulled IMEI

Det er tidspunkter hvor enhetens IMEI-nummer kan ha blitt nullert, eller det kan være et problem med ukjent IMEI-nummer som kan føre til et ingen signal eller ingen serviceproblem. Du må sjekke om IMEI-nummeret ditt er nullert eller ødelagt. Og hvis problemet ligger innenfor IMEI-nummeret, er det viktig å gjenopprette null-IMEI.

 • Gå inn på telefonnummeret på telefonen og skriv inn * # 06 # som vil hente IMEI-nummeret til enheten din. Hvis resultatet vises som null, er enhetens IMEI-nummer blitt ødelagt, og du må ta nødvendige tiltak for å løse dette problemet.
 • For å løse problemet, ring * # * # 197328640 # * # * fra oppringeren på enheten din. Alternativt kan du også ringe * # 197328640 #. Når du ringer dette nummeret, går du inn i kommandomodus på telefonen.
 • Forsikre deg om at du velger Vanlig på enheten.
 • Velg nå det første alternativet som må være felttestmodus (FTM). Hvis du synes FTM er på, må du slå den av. Når du har slått av FTM, trykker du på menyknappen, og IMEI-nummeret ditt skal gjenopprettes.
 • For å slå av FTM, må du trykke alternativ 2 ved hjelp av tastinngangen.
 • Ta ut batteriet på enheten din (hvis du har et avtakbart batteri), og fjern også SIM-kortet på enheten.
 • Vent i to minutter og sett inn batteriet igjen, men sett ikke SIM-kortet ennå.
 • Slå på enheten og skriv inn nummeret # 197328640 # igjen.
 • Gå inn i feilsøkingsmenyen og trykk på Telefonkontroll.
 • Deretter må du trykke på Nas Control og deretter RRC. Det siste trinnet er å trykke på RRC Revision og trykke på Released.
 • Etter å ha fullført disse trinnene, slå av telefonen og sett inn SIM-kortet på nytt.

Slå på telefonen din og sjekk om problemet er løst.

Løsning 8: Tilbakestill fabrikkinnstillinger

Hvis ingen av løsningene ovenfor har virket, må du tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillinger. Når du tilbakestiller en enhet til fabrikkinnstillinger, bringer du programvaren tilbake til samme tilstand som den var da telefonen ble tatt ut av esken. Dette trinnet sletter alle dataene fra telefonen din, og den sletter også alle appene som kan være lastet ned til telefonen. Så du må opprette en sikkerhetskopi av alle dataene før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillinger.

Android-enheter har et alternativ for sikkerhetskopiering fra Innstillinger-menyen, hvis du vil lage en sikkerhetskopi ved å bruke dette alternativet, kan du gjøre det.

 • Gå inn på Innstillinger-menyen på enheten din
 • Trykk på sikkerhetskopi og tilbakestill
 • Du kan merke eller fjerne merket for alternativet for å lage en sikkerhetskopi fra dette skjermbildet.
 • Mot bunnen av skjermen har du Factory Reset-knappen. Trykk på den for å tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillinger.

Når telefonen er tilbakestilt til fabrikkinnstillingene, starter den automatisk på nytt. Tillat telefonen din å koble seg til nettverket, og sjekk deretter om problemet er løst eller ikke.

Hva gjør jeg når jeg får "feil når jeg søker etter nettverk"?

Noen av leserne våre ba om en løsning på denne feilen som kommer opp på skjermen deres når telefonen ikke har noe signal. Siden vi dekker alle ingen signalproblemer, la oss sjekke hvordan vi også kan løse dette problemet. Løsningen er unik for dette problemet, og det ser ut til å ha fungert for de fleste Android-telefonene.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Slå nå opp mobilnettverksinnstillinger og trykk på den
 • Når du holder deg på samme skjerm, trykker du på og holder av / på-tasten og Hjem-tasten på enheten til telefonen slås av.
 • Fjern batteriet på enheten din hvis det er avtakbart
 • Nå trykker du og slipper hjemmeknappen og strømknappen sammen. Gjør dette 10 ganger.
 • Etter å ha gjort dette, trykk og hold inne strøm- og hjemmetasten sammen i minst et minutt. Ved å gjøre dette vil du kunne tømme alle statiske ladninger som er til stede i kretsene på telefonen.
 • Sett inn batteriet igjen etter at alle ladinger er tømt og strømmen på enheten din.
 • Ikke sett bakdekselet på enheten
 • Hvis telefonens design tillater det, må du fjerne og sette inn SIM-kortet tre ganger mens enheten er slått på. Hvis du har to SIM-kortspor, kan du bruke den der du kan fjerne SIM-kortet uten å forskyve batteriet
 • Du blir bedt om å starte enheten på nytt

Etter at du har startet enheten på nytt, la den koble seg til nettverket og sjekke om den fungerer som forventet. Forsøk å ringe og sende meldinger for å sikre at problemet er løst.

Hva gjør jeg hvis jeg bruker tilpasset ROM og får feilen?

Ingen signalfeil har blitt lagt merke til på noen enheter med tilpasset ROM. I et tilfelle som dette er det lurt å gå tilbake til den originale ROM-en og sjekke om problemet er løst. Da vil du vite at ROM-en ikke passer for enheten din. Den originale ROM-en kan installeres ved hjelp av gjenopprettingsskjermen. Prosessen vil slette alle data og fjerne apper fra enheten din, så sørg for at du oppretter en sikkerhetskopi for alle viktige data som du ikke vil miste.

Du kan finne ROM-en du trenger ved å ta hjelp av enhetens modellnummer som er i delen Om enhet i Innstillinger-menyen. Når du har modellnummeret, kan du laste ned lager-ROM for enheten slik at du velger riktig ROM. ROM-en vil være i form av .zip-filen. Forsikre deg om at du ikke trekker ut filen. Last også ned GApp-ene for ROM-en du laster ned. Du kan lagre disse på din interne lagring eller på SD-kortet. Etter å ha lastet ned ROMen og GApp-ene, må du slå av enheten.

Trykk og hold nå Power og Volume Down-knappene sammen til du ser gjenopprettingsalternativene på skjermen. Du vil se mange alternativer, og du må velge det første som er Install. Velg mellom de neste spørsmålene som ber deg om å finne filen på enheten din. Når filen er lokalisert, velger du alternativet nederst på skjermen for å bekrefte Flash. Lager-ROMen vil bli blinket til enheten din. Når prosessen er fullført, må du slette hurtigbufferen og velge å tørke dataene og tilbakestille enheten.

Dette er en av måtene du kan installere lager-ROM for enheten din på. Det er andre måter å gjøre dette på, og du kan velge en annen måte å gjøre det på, avhengig av hvor komfortabel du er med å installere ROM-er på enheten din.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg tror at en av appene kan forårsake problemet?

Hvis du har en følelse av at en av appene du har lastet ned til enheten din, kan forårsake problemet uten signal, må du sjekke om enheten fungerer i sikkermodus. Hvis telefonen eller nettbrettet ditt fungerer bra i sikkermodus, men hvis problemet fortsetter når det er i normal modus, forårsaker en app definitivt problemet fordi sikkermodus deaktiverer alle tredjepartsapper.

 • Trykk og hold på strømknappen til du ser strømalternativene på skjermen.
 • Trykk på og hold nede Power-alternativet, så får du opp en popup som spør deg om du vil starte telefonen på nytt i sikkermodus.

 • Trykk OK for å bekrefte og fortsette med omstart.
 • Når enheten er startet på nytt, vil du se ordene Safe Mode på skjermen.

Sjekk om telefonen fungerer som den skal i sikkermodus. Hvis problemet løses, kan problemet ligge i en av appene. Du kan tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillinger slik at alle appene blir slettet.

På den annen side kan du starte telefonen på nytt for å gå inn i normal modus og avinstallere appene du tror kan forårsake problemet. Etter hver avinstallering, sjekk om problemet er løst.

Alle disse løsningene kan fungere for alle Android-enheter som Samsung Galaxy, Galaxy Note-serien, HTC One, LG etc. som ikke har noe signalproblem. Hvis disse løsningene ikke fungerer for din telefon eller nettbrett, må du vurdere å ta telefonen til en butikk der du har kjøpt den, eller transportøren din.

Du kan også lese: Slik angir du unike ringetoner til kontakter på Android

Tørk hurtigbufferen

Det siste trinnet er tilbakestilling fra fabrikken, men sørg for å ta sikkerhetskopi av alle dataene dine. Slik utfører du tilbakestilling av fabrikkdata:

 • Slå av enheten først.
 • Deretter holder du nede Hjem, Power og Volume Up-knappen helt i noen sekunder til Android-logoen vises.
 • Slipp deretter knappene. Bruk Volum ned-knappen for å merke alternativene og på / av-tasten for å bekrefte det. Marker alternativet for tilbakestilling av fabrikken, og bekreft det med strømknappen.
 • Velg deretter "slett alle brukerdata" og bekreft det.
 • Vent noen sekunder for å se alternativet 'omstart systemet nå' og velg det. Telefonen vil bli startet på nytt da, og du må sette den opp fra grunnen av igjen.

Problemer som ikke er registrert i nettverket, ingen nettverksdekning på Samsung Galaxy, AT&T, Versjon, Sprint, T-Mobile USA er også veldig vanlige. Signalfeilen er ikke et operatørrelatert problem. Så hvis du prøver et SIM-kort fra en annen leverandør, vil du fremdeles møte dette problemet.

Se også - Gjenopprett Galaxy Null IMEI # og Fix Ikke registrert i nettverket