Slik løser du frossen markør på Macbook Pro

En markør er en av de viktigste delene av MacBook Pro. Den brukes til å peke taster på dataskjermen og indikere gjeldende posisjon. Hvis du har en frossen markør på MacBook Pro eller markøren som hopper tilfeldig, vil det selvfølgelig forstyrre arbeidet ditt. Slik løser du det.

Se også: Slik løser du videoproblemer på MacBook Pro 15 inch 201

Slik løser du frossen markør på MacBook Pro

Tving avslut apper

Hvis markøren fryser etter at du har åpnet en bestemt app eller et nettsted, vil problemet sannsynligvis forsvinne etter at du lukker den appen. Hvordan lukke den mens du ikke kan flytte markøren i det hele tatt? Du kan bruke snarveistastene. Trykk på Kommando-, Alternativ- og Esc- tastene samtidig. Når popup-ruten vises, merker du appen du vil lukke, og klikker på "Force Quit".

Åpen aktivitetsmonitor

For mange apper eller faner i nettleseren som er åpne samtidig, kan gjøre at datamaskinen din går tom for RAM. Derfor kan du ikke flytte markøren på datamaskinen. Å frigjøre RAM kan være løsningen på dette problemet. Du kan trykke på Kommando- og mellomromstastene for å åpne Spotlight. Skriv deretter aktivitetsmonitor og klikk på den. Nå, dobbeltklikk på den responsive prosessen eller den som bruker for mye minne og klikk Avslutt.

Start MacBook-maskinen på nytt

Noen ganger kan den frosne markøren på MacBook Pro løses ved å starte Mac-en på nytt. Før du slår av Mac-maskinen, må du koble alt tilbehøret fra det. Hvis markøren er helt frossent og du ikke kan navigere til Apple-menyen for å slå av datamaskinen, trykker du på og holder inne strømknappen i noen sekunder.

Rydd opp styreflaten

Hvis du bare bruker styreflaten til å navigere i MacBook, kan du prøve å rense den fra støv, fingeravtrykk, etc. Forsikre deg også om at fingrene er rene, tørre og oljefrie. Før du rengjør styreflaten, må du koble datamaskinen fra strømkilden og slå av datamaskinen. Bruk en mikrofiber eller en myk og lofri klut for å rengjøre den. Spray renere på kluten og tørk forsiktig. Ikke sprøyt rengjøringsmidlet direkte på styreflaten.

Tilbakestill SMC

Når ingen av metodene ovenfor kan fikse den frosne markøren på MacBook Pro, eller den bare fungerer midlertidig, kan du prøve å tilbakestille System Management Control (SMC).

  • Slå av MacBook-maskinen
  • Trykk på Skift, kontroll og alternativet på venstre sidetastatur
  • Hold inne av / på-knappen i omtrent 10 sekunder
  • Slipp alle tastene og på / av-knappen
  • Slå på MacBook-en.