iPhone-lagring nesten fullstendig - Slik løser du det

iPhone er en av de mest solgte smarttelefonene i verden. Det er som en alt-i-ett-enhet for forskjellige aktiviteter. Vi kan bruke den til å fange øyeblikk med den fantastiske kamera-appen. En av de beste. Du kan også legge favorittlåtene dine til å følge med på dine daglige aktiviteter. Du kan sjekke e-postmeldinger, ha samtaler med venner og til og med spille spill. Men det er ett vanlig problem når det gjelder lagring av iPhone - det kan hende du ser at iPhone-lagringen er nesten full melding.

Se også: Touch ID fungerer ikke på iPhone - Slik løser du det

Hva tar plass på iPhone?

Hva tar plass opp plass på iPhone? Nesten alle aktiviteter som gjøres på iPhone er relatert til lagring. Når du tar bilder på iPhone, lagres bildene automatisk i Bilder-appen og bruker noe av lagringsplassen. Appene du installerer på iPhone tar også opp lagringsplassen, spesielt Facebook-appen. Til og med kan samtalene på meldingsapper være ansvarlige for lagring av iPhone nesten fullstendig problem. Hvordan frigjøre plass på iPhone? Her er noen løsninger for dette problemet.

Løsninger for iPhone-lagring nesten full

Slett unødvendige apper

Det er på tide at du administrerer alle appene du har på iPhone-en din. Trenger du og bruker alle disse appene? Du kan sortere og slette noen av dem hvis det er nødvendig. Hvordan administrere lagring på iPhone? Du kan først sjekke iPhone-lagring under Innstillinger >> Generelt >> Lagring >> Lagring og iCloud-bruk. Velg Lagre lagring i Lagringsseksjonen. Her vil du se hvilke apper eller innhold som forårsaker at iPhone-lagringen blir full. Velg og fjern appene du ikke bruker lenger.

Slett bilder og videoer

Å ha en smarttelefon med en flott kamerafunksjon er kjempebra. Vi elsker å ta bilder, og det gjør vi oftere. Noen ganger har vi ikke tid til å sortere, redigere og ta sikkerhetskopi av bildene før det er for mange bilder og videoer på iPhonene våre. Etter en viss periode kan det hende du merker "lagring nesten full" melding på iPhone. Så hvis du finner den meldingen og du har for mange bilder og videoer, kan det å slette noen av dem frigjøre plass på iPhone hvis du sletter noen av dem. Du kan slette den én etter én eller alle av dem. Sørg for å opprette en sikkerhetskopi før du sletter dem. Start Bilder-appen på iPhone, trykk på rediger, trykk på Velg for å velge hvilke filer du skal fjerne. Det siste trinnet er å trykke på "søppel" -ikonet nederst til høyre på skjermen. En viktig ting å merke seg når du sletter filer fra Bilder-appen, må du sørge for at du gjør det fullstendig. I Photos-appen finner du albumet Nylig slettet og slett alle filene i det.

Fjern og installer Facebook-appen på nytt

Facebook er en av appene på iPhonen din som spiser lagring fordi den lagrer mange cacher. Men det avhenger også av Facebook-aktivitetene. For å se om appen bruker mye iPhone-lagring, gå til Innstilling >> Generelt >> Lagring >> Lagring og iCloudbruk. Velg Lagring og trykk på Facebook. Her kan du se dataene og dokumentstørrelsen som brukes av Facebook. Hvis den spiser mye av din iPhone-lagring, kan du slette og installere på nytt senere.

Hva skjer

Hvis WhatsApp er en av meldingsapper du bruker mest, kan det være mange samtaler som er lagret på iPhone-en din. Du kan administrere disse samtalene for å frigjøre plass på din iPhone.

Hvordan administrere chat på WhatsApp

 • Start WhatsApp.
 • Forsikre deg om at du har sikkerhetskopi av de viktige før du sletter samtalene. Trykk på tannhjulikonet (Innstillinger) på WhatsApp-skjermen >> velg Chats >> Chat backup. Her kan du trykke på Sikkerhetskopier nå, og chatloggen din blir lagret på iCloud.
 • Nå kan du slette dem ved å sveipe rett på chat-listen du vil slette, trykke på de tre prikkene (…) og velge Delete Chat.
 • Du kan også slette alle på en gang ved å trykke på Innstillinger-ikonet nederst til høyre, trykke på Chats og trykke på Clear All Chats.

Fjern Safari Cache

Å tømme Safari-cachen kan også frigjøre plass på iPhone. Bare gå til Innstillinger på iPhone, bla nedover til du finner Safari blant de andre appene, og trykk på den. På Safari-skjermen klikker du på Tøm historikk og data på nettstedet.

iTunes

Hvis du har slettet dokumenter, data og filer på Photos, men iPhone fortsetter å si "lagring nesten full", kan du prøve å koble dem til iTunes. I sammendragsdelen av iTunes kan du sjekke iPhone-lagring i forskjellige farger. Hvis du ser at "Annet" -filtype spiser iPhone-lagring, kan denne metoden bli den siste løsningen.

De første trinnene for å gjenopprette fra sikkerhetskopi er ved å deaktivere Find My iPhone.

 • Gå til Innstillinger >> iCloud
 • Bla ned og trykk på Finn min iPhone
 • Sveip for å slå av og skriv inn Apple ID-passordet
 • Trykk på Slå av

Neste trinn er: Sikkerhetskopiere iPhone

 • Koble iPhone til iTunes
 • Når det er oppdaget, klikker du på iPhone og klikker på Sammendrag-menyen på venstre side av panelet
 • I sammendraget kan du se “Sikkerhetskopier nå” -knappen. Klikk på den og la prosessen som skal gjøres.

Etter sikkerhetskopieringsprosessen er det siste trinnet: gjenopprette sikkerhetskopi. Denne prosessen vil gjenopprette alle dataene du har sikkerhetskopiert før.

 • iPhone er fremdeles koblet til iTunes. I gjenopprettingsdelen finner du Gjenopprett sikkerhetskopi og klikker på den.
 • En popup-melding vises. Velg sikkerhetskopifilen du skal gjenopprette
 • Klikk på Gjenopprett og la prosessen som skal gjøres.

Slik frigjør du plass på iPhone for oppdatering

Hvis du planlegger å oppdatere iOS på din iPhone, må du sørge for at du har nok ledig plass på enheten din. For å frigjøre plass før oppdateringen, følg bare ovennevnte trinn, så blir du ferdig på kort tid.

Disse problemene / løsningene er funnet og effektive på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plu, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, og iPad, iPad Mini, iPad Air og iPad Pro.

Se også: Slik løser du iPhone 7 Ingen service etter at du har slått av flymodus