Vanlige problemer på Micromax lerret og deres løsninger

Micromax har kommet med overskrifter siden de lanserte det første håndsettet i sin signatur Canvas-serie. Siden den gang har den indiske multinasjonale lansert en rekke smarte telefoner i lerretserien sin og har gitt seg et solid navn i markedet med kvalitetstilbud til virkelig overkommelige priser. Micromax har virkelig endret det indiske smarttelefonmarkedet og har gjort det fritt for koblinger til bare internasjonale smarttelefonprodusenter som pleide å diktere prosessen med deres tilbudte enheter. Selv om selskapet er veldig nøye med å tilby sine kunder produkter av høyeste kvalitet, men fortsatt er det noen småfeil og problemer som gjør kunden irritert noen ganger. Det er noen vanlige problemer på Micromax Canvas som blir møtt av mange av brukerne. Hvis du også har de samme problemene med Micromax Canvas, må du ikke bekymre deg. Følgende guide er her for å fikse alle disse.

Hvis du har problemer med andre telefoner som Xiaomi Redmi Note batteritapproblemer, Xiaomi Mi4 signalproblem eller andre, kan du gå til Technobezz.

Se også - Slik løser du nedlastingsproblemet for Micromax Canvas Play Store

Vanlige problemer på Micromax Canvas og fikseringer

Hyppig omstart

Et av de vanlige problemene på Micromax Canvas er hyppig og tilfeldig omstart. Dette problemet er også ganske irriterende ettersom telefonen begynner med tilfeldige omstarter. Problemet antas å være forårsaket av endring av mobilnett fra GPRS til HSPA. En annen årsak kan være batteriproblemet. Så sjekk for å se om batteriet er i orden på Micromax Canvas. Hvis det er hovent, bare få det erstattet, og problemet ditt ville bli løst. Hvis ikke, kan nettverksendringen være årsaken til problemet ditt med Micromax Canvas. Så følg trinnene nedenfor for å løse dette problemet.

 • Gå til Innstillinger og deretter Dual SIM-innstillinger på telefonen.
 • Velg SIM 1 og gå deretter inn på mobilnettverksinnstillingene.
 • Etter dette trykker du bare på nettverksmodus og velger bare GSM. Standardinnstillingene må være på GSM / WCDMA-alternativet, og du må endre det til bare GSM-modus.
 • Etter å ha gjort det ovenfor, vil problemet ditt bli løst, og du vil ikke møte dette problemet igjen. Hvis du fremdeles står overfor problemet, og så må du ta telefonen til nærmeste Micromax Servicesenter.

Bildekilde - unleashthephones.com

Nettverksfall

Det kan være situasjoner når Micromax Canvas står overfor dette problemet. Det kan møte problemet på tilfeldige avrop og også slik at nettverket er til stede. Dette problemet er også vanlig for mange av de andre Android-telefonene fra andre ledende merkevarer i verden. Selv om det er et av de vanlige problemene på Micromax Canvas, men det er ikke begrenset til bare Micromax. Dette problemet kan være forårsaket av flere årsaker. La oss se hvordan dette irriterende problemet kan løses og trinnene du trenger å følge.

 • Først av alt er det bare å slå av telefonen og deretter fjerne og sette inn SIM-kortet på riktig måte for å forsikre deg om at det ikke er forårsaket av feilaktig plassering av SIM-kortet.
 • Forsøk å bruke det samme SIM-kortet i en annen telefon for å se om problemet er av telefon eller SIM. Hvis SIM-kortet ikke fungerer på en annen telefon, bytter du det ut.
 • Bare gå til mobilnett og prøv deretter å velge nettverket manuelt. Dette vil hjelpe deg med å koble deg tilbake til nettverket på nytt.
 • Du kan også prøve å slå flymodus på og av for å koble deg tilbake til nettverket på nytt. Når du slår av flymodus, kobles telefonen automatisk til nettverket igjen.

Batteriavløpsproblem

Et annet veldig irriterende problem på Micromax Canvas er det raske batteriet. Mange brukere har rapportert at telefonbatteriet deres har oppført seg underlig og at de har sett et veldig høyt batteriavløp som har fått batteriet til å dø for tidlig. Så hvis du også står overfor dette problemet, foreslår vi noen måter som kan hjelpe deg med å øke batterilevetiden.

Skjermens lysstyrke - Det meste av batteriet på telefonen forbrukes av skjermen. Så hvis du holder lysstyrken på høyt, er det åpenbart at batteriet vil bli brukt mer. En god måte er å holde batteriets lysstyrke på et nivå som bare er behagelig for øynene å se og ikke er for lyst.

Klar RAM- En av de andre tingene som spiser mye batteri er bakgrunnsappene som fortsetter å kjøre på mobiltelefonen din. Hver gang du ikke lukker en app, fortsetter den fortsatt å gå i bakgrunnen og fortsetter dermed å spise opp batteriet på enheten din. Så den beste måten ville være å fortsette å rydde opp RAM ofte fordi dette vil lukke alle appene som kjører i bakgrunnen.

Uønsket service - Hvis du har GPS, WiFi og Bluetooth på hele tiden, selv når du faktisk ikke trenger dem, er batteriets levetid sikker på å dø ut ganske snart. Dette fordi disse tjenestene tar opp mye batteri for en kjøring, og å holde dem på uten behov er definitivt å få batteriet til å forbruke unødvendig. Så hold dem av når du ikke gjør disse tjenestene.

Det er en god mulighet for at ovennevnte metoder kan være i stand til å løse batteriproblemet, men hvis det fortsatt ikke gjør det, kan du utføre en fabrikkinnstilling av telefonen. Metoden for dette er gitt til slutt.

Bildekilde - www.snbforums.com

Overoppheting problemet

Et annet av de veldig irriterende problemene på Micromax Canvas har vært overoppheting av telefonen. Ettersom telefonen bruker en veldig høydrevet prosessor, så den er ment å ta opp mye batteri og dermed også ville generere mye varme. Dette er normalt for en telefon å varme opp etter litt brukstid. Men hvis du ser oppvarmingen av telefonen like etter 5-10 minutters bruk, er det noe du bør være opptatt av.

I mange av tilfellene vil bare en enkel omstart av enheten løse dette problemet. Så prøv det og se om omstart av enheten har vært i stand til å løse problemet med overoppheting eller ikke.

Hvis ikke, er det en god mulighet for at overopphetingen er forårsaket av en eller annen tredjeparts applikasjon. Så hvis problemet har oppstått etter installasjon av en ny app, vet du at problemet her ligger. Bare avinstaller applikasjonen, og sjekk deretter om problemet fortsatt vedvarer. Hvis det gjør det, kan det være en god ide å gi telefonen en tilbakestilling til fabrikken. Så gjør og sjekk for å se om det løser problemet.

Ladeproblem

Et annet virkelig irriterende problem på Micromax Canvas er når telefonen ikke klarer å lade selv når laderen er koblet til. Nå kan du løse dette problemet ved å følge trinnene nedenfor.

 • Ta ut batteriet på telefonen, og sett det deretter igjen.
 • Koble nå kabelen fra laderen til telefonen.
 • Etter dette trykker du bare på strømknappen i minst 8-10 sekunder, så ser du et batteriikon. Du vil ikke se at det lader, men bare et batteriikon på skjermen.
 • Men etter å ha sett dette trenger du ikke å gi slipp på strømknappen. Hold den trykket i minst 3-4 minutter. Batteriikonet vil skjermen flimre og oppstartsskjermen kommer opp.
 • Når du ser oppstartsskjermen gjennom denne metoden, er problemet ditt løst, og du vil kunne lade Canvas normalt igjen.

Dette var de 5 vanlige problemene på Micromax Canvas, og vi har prøvd å tilby noen løsninger for disse. Hvis problemene løses, fortsett å glede deg over Micromax Canvas, og hvis de ovenfor gitte løsningene ikke var i stand til å løse problemene dine, kan de være noe mer alvorlig som ikke bare kunne løses med disse mindre rettelsene, og du må ta din Micromax lerret til nærmeste Micromax Canvas Servicesenter for å få det reparert eller skiftet ut.

Merk: Bare hold telefonen oppdatert til enhver tid med den nyeste tilgjengelige programvaren. Dette er fordi selskapet mange ganger selv lanserer noen rettelser for vanlige problemer med oppdateringene. Så ved å holde telefonen oppdatert vil du sørge for at du ikke går glipp av noen av feilrettelsene som er lansert av selskapet.

Bakpanelet tiltrekker seg fingeravtrykk og flekker

De som bruker en Micromax Canvas Knight vil sannsynligvis møte dette problemet som oppstår hovedsakelig på grunn av designrelaterte problemer. Dette håndsettet har fått en omdesign som er kombinasjonen av iPhone og Sony Xperia, men fortsatt har noen feil holdt seg tilbake der bakpanelet på enheten tiltrekker seg enorme flekker og fingeravtrykk. Dette problemet skyldes hovedsakelig den matte finishen som er mye mer annerledes enn den på glassdisplayet som er mye glossert. Her er den mulige løsningen.

Den beste måten å løse dette problemet er å få et telefondeksel eller et dekket deksel til bakpanelet på Micromax Canvas Knight. Hvis du er veldig opptatt av den nylig eide telefonen, vil et klaffdeksel være best, da det kan beskytte håndsettet mot alle slags skader som slipp, skitt osv. Vippetrekk er tilgjengelig i lær og plast, så du kan gå for den som kreves av deg.

App krasjer

Noen brukere har klaget på at apper krasjer problemer veldig ofte mens de bruker en app. Noen spill blir for eksempel fast eller plutselig stoppet fra å fungere mens noen andre apper henger og viser for treg ytelse.

Dette er alt på grunn av den meget avanserte True Octa-Core SoC der de fleste Android-apper fremdeles ikke er optimalisert for denne prosessoren. Den tidligere utvikleren har designet appene med tanke på dual core Socs, mens nå er det meste av den nyeste smarttelefonen som kommer til markedet utstyrt med enten Quad-core eller Octa core CPUer. Og dette er problemet med dette Micromax lerret håndsettet også. Så dette problemet er ganske normalt, og du må vente til Micromax kommer ut med den siste oppdateringen for firmware. Fortsett med å oppdatere appene regelmessig så snart en oppdatering er utgitt i app store.

bloatware

Som alle andre håndsett har Micromax Canvas Knight også et tilpasset brukergrensesnitt, og det inkluderer flere bloatware-apper som faktisk ikke er til nytte, men som opptar enorm plass i enhetene. Så hvis du vil bli kvitt den ubrukte og unødvendige bloatware-enheten, kan du lese løsningen nedenfor for det.

CyanogenMod er den tilpassede ROMen som kan hjelpe deg i en slik situasjon. Bare installer Custom ROM og få tilgang til alle de nyeste funksjonene i Android. Du kan avinstallere appen som ikke kreves av deg, kan også velge det generelle grensesnittet til settet og mer. Men de som ikke er glad i denne CyanogenMod, kan se etter Nova Launcher også for å glede seg over de samme funksjonene.

Men husk å ha en sikkerhetskopi av enheten på forhånd for sikkerhets skyld. En annen beste del av å bruke CyanogenMod er at det ikke krever at du roter enheten.

Dette vil fungere fint for deg, men i tilfelle du ikke er fornøyd, kom alltid tilbake til standardinnstillingene ved å utføre en fabrikkinnstilling.

Fabrikkinnstilt metode

Bortsett fra de ovennevnte løsningene, kan du prøve å tilbakestille telefonen til fabrikk, da den fungerer for de fleste mindre problemer. Dette vil ta telefonen til staten da du først kjøpte, og vil slette alle dataene fra telefonen. Så sørg for at du lager en sikkerhetskopi av viktige filer. Etter å ha gjort en sikkerhetskopi, følg bare følgende prosess for å gjøre en tilbakestilling fra fabrikken.

 • Slå av telefonen
 • Nå får telefonen til gjenopprettingsmodus ved å trykke på Volum opp, Volum ned og på / av-knappene samtidig.
 • Gå nå til fabrikkinnstilt alternativ og bekreft deretter valget når du blir spurt.
 • Etter dette er det bare å starte telefonen på nytt, så vil telefonen komme i tilstanden da du først kjøpte den.
 

Legg Igjen Din Kommentar