Slik fjerner du Google-søkefeltet på Android

Google Search Bar på startskjermen kan være irriterende, og det er mange smarttelefonbrukere som ikke er store fans av det. Folk legger så mye krefter på å velge et perfekt telefontapet, og denne vedvarende Google Search Bar ødelegger bare utseendet til det. Noen mennesker foretrekker å ha tom plass mens noen kanskje bruker den plassen for å beholde favorittapper eller widgeter. Så, hvordan fjerner du Google-søkefeltet?

Du kan gjøre det ved å:

  • Ved hjelp av enkle gester.
  • Deaktiverer Google Nå.
  • Bruke en tilpasset lansering. (Root kreves)
  • Bruke en tilpasset ROM. (Root kreves)
  • Bruke Xposed Framework. (Root kreves)

Se også: Slik fjerner du oppblåstapper på Android

Slik fjerner du Google-søkefeltet

Ved å bruke enkle gester:

Det meste av tiden får du en pop-up med et alternativ som lar deg fjerne Google Search Bar når du lenge trykker på søkefeltet. På enheter som Samsung vil en pop-up vises når du trykker på og holder nede søkefeltet. Du kan velge å fjerne den. Men ikke alle enheter lar deg gjøre det på denne måten.

Deaktiverer Google Nå:

Hvis du bruker Google Experience Launcher (GEL), kan du deaktivere Google Nå ved å følge noen enkle trinn. Det anbefales at Android-brukere (for eksempel en hvilken som helst Nexus-enhet) ikke bruker denne metoden, fordi den myke muren til enheten.

[ Soft-brick er en tilstand på enheten der telefonen sitter fast med en oppstartssløyfe eller fryser på et tidspunkt av oppstartsprosessen. ]

Innstillinger> Apper> Alle apper> Google Søk / Google / Google-app> Deaktiver.

Start enheten på nytt. Du er fri fra søkefeltet nå.

Merk: Deaktivering av Google App vil påvirke andre Google-funksjoner som Google Chrome, Google Assistant og mer.

Tilpasset lanseringsmetode: (Root kreves)

Starteren er som en app, en del av Android-grensesnittet som lar brukerne tilpasse startskjermen. Den kommer i forskjellige typer. Noen foretrukne lanseringer er listet opp nedenfor.

For Android 4.0+ kan du bruke Google Nå-startapparat, Nova launcher eller Apex launcher. En 'eldre' Android-enhet (Android 2.0 eller nyere) bør ikke holde deg tilbake, da GO Launcher Ex, ADW Launcher og Lightning Launcher er noen gode valg for enheten din. Bruk egnede lanseringsapparater for å unngå feil, da noen lanseringsprogrammer ikke kan følge med på de nyeste versjonene av Android.

Hvis du for eksempel installerer Nova launcher, kan du fjerne Google Search Bar ved å velge Nova-innstillinger> Desktop> Persistent Search Bar> None.

I tilfelle annen launcher, kan du raskt finne det ut i innstillingsfanen.

Tilpasset ROM-metode: (Root kreves)

Hvis du vil slette søkefeltet, er dette alternativet det riktige valget. Bare sørg for at Android-enheten din er forankret. Ved å bruke en tilpasset ROM kan du ikke bare fjerne Google Search Bar, men også ha kontroll på alle deler av enheten din.

Ved å bruke Xposed Framework: (Root kreves)

Denne metoden kan brukes til å bruke visse tilpassede ROM-funksjoner uten å blinke. Tilpasset ROM kan være buggy eller overbelastet. Noen ganger vil du ikke kunne finne en passende enhet for enheten din. Xposed kan kompensere for det. Du kan gjøre endringene du ønsker uten å endre dem sterkt ved å bruke Xposed.

Merk at denne metoden ikke kan brukes for Android 5.0 Lollipop, og for å installere Xposed, må enheten din ha Android 4.0.3 eller nyere.

Trinn for å installere Xposed:

  1. Installer Xposed framework-appen og åpne den.
  2. Naviger til Framework
  3. Klikk på Installer / oppdater og gi Xposed framework-tilgang.
  4. Etter fullføringen må du starte enheten på nytt.
  5. Xposed Framework vil bli installert.

I tilfelle du allerede har Xposed Framework, last ned Xposed GEL-innstillingsappen fra Play Store og finn alternativet for å deaktivere søkefeltet.

Du trenger ikke lenger å bekymre deg for at Google-søkelinjen er i veien for deg.

 

Legg Igjen Din Kommentar