iPhone-volumknapper fungerer ikke - Slik løser du

Ganske mange iPhone-eiere rapporterte om et problem med volumknappene - da de prøvde å skru volumet opp eller ned, har de lagt merke til at iPhone-volumknappene ikke fungerer. Når de trykker på knappene, skjer det ingenting. Det høres ut som et maskinvareproblem, men før du går til Apple Store, er det noen få ting du bør prøve fordi feilen i programvaren eller skitt og støv på volumknappene eller i ladeporten kan forårsake problemet. Hvis programvaren er problemet, kan en omstart eller programvareoppdateringen løse problemet. Når knappene eller ladeporten er skitten, vil du bli kvitt problemet ved å rengjøre porten og knappene. Det er noen enkle triks som også kan være effektive. La oss se hvilke feilsøkingstrinn du kan ta for å fikse dette.

Se også: Slik fikser jeg iPhone kan ikke koble til iTunes Store

iPhone-volumknapper fungerer ikke - måter å fikse dette på

Start iPhone på nytt

Hvis du la merke til volumknappene på iPhone ikke fungerer, er den første tingen å prøve en enkel omstart. Du vet at alle enheter kan opptre underlig noen ganger, og en omstart kan løse forskjellige problemer. Trykk og hold nede søvn / vekke-knappen. Glidebryteren vises. Dra den for å slå av iPhone-en. Når telefonen er slått av, trykker du på og holder nede sleep / wake-knappen for å slå den på.

support.apple.com

Utfør en myk tilbakestilling

I de fleste tilfeller vil en omstart (vist over) løse problemet, og iPhone-volumknappene begynner å fungere igjen. Hvis det ikke skjer, kan du utføre en myk tilbakestilling. Ikke bekymre deg, dette vil ikke slette noen av dataene dine.

 • Trykk og hold samtidig sleep / wake-knappen og Hjem-knappen
 • Hold inne disse knappene til du ser Apple-logoen.

support.apple.com

Du kan også lese: Hvordan fikse iPhone ikke ringeproblem

Trykk på iPhone-volumknappene

Trykk på volumknappene flere ganger. Hører du klikkelyden? Hvis ikke, kan det være fordi knappene sitter fast inne. Du kan prøve å fortsette å klikke på den til volumknappene til iPhone går tilbake til det normale, eller gå til en av Apple Stores slik at de kan fikse det.

Ring / lydløs knapp

Dette trikset kan hjelpe iPhone-volumknappene til å gå tilbake til det normale. Forsøk å slå ring / lydløs-knappen, og trykk deretter på volumknappene. For noen brukere løste dette enkle trinn problemet, og knappene begynte å fungere normalt.

Høretelefontriks

Hvis iPhone-volumknappene ikke fungerer, er det et annet enkelt triks som kan fungere. Du trenger Apple-øretelefoner med fjernkontroll som lar deg justere volumet. Forsikre deg om at du bruker den originale. Plugg hodetelefonen til hodetelefonkontakten, og prøv å heve eller senke volumet ved å bruke den. Ser du volumlinjen? Prøv nå å justere lyden ved å bruke iPhone-volumknappene.

Hjelpende berøring

Dette kan være veldig nyttig. Gå til Innstillinger> Generelt> Tilgjengelighet, og slå på Assistant touch. Et lite ikon vises på skjermen.

Trykk på den. Klikk på Enhet. Trykk på volumet opp og volumet ned flere ganger. Lukk dialogen ved å trykke utenfor den. Trykk på de fysiske knappene - forhåpentligvis vil de fungere nå.

Rengjør volumknappene

Hvis du merker smuss eller støv rundt volumknappene, må du fjerne det. iPhone-volumknapper er ganske følsomme, og hvis de er skitne, vil de svare sakte eller vil ikke svare i det hele tatt. Du kan bruke et vakuumdyse, og hvis knappene er klissete, bruk en q-tip og gni alkohol.

Rengjør ladeporten og hodetelefonkontakten

I mange tilfeller var problemet i kontakten og for mye skitt og støv i det. Bruk en tannpirker og rengjør kontakten forsiktig. Rengjør også hodetelefonkontakten. Mange brukere som møtte dette problemet, kunne endelig fikse det ved å rengjøre ladeporten og hodetelefonkontakten. Bare sørg for å fjerne alt rusk, smuss og støv. Når du er ferdig, kan du prøve å skru volumet opp eller ned ved hjelp av de fysiske knappene.

Oppdater iOS

Hvis programvaren på iPhone-en ikke er oppdatert, må du laste ned og installere den nyeste iOS-versjonen.

 • Koble iPhone til en strømkilde, eller sørg for at telefonen er ladet, og koble til et Wi-Fi-nettverk
 • Gå til Innstillinger> Generelt> Programvareoppdatering
 • Trykk på Last ned og installer, eller Installer nå (hvis du allerede har lastet ned den nyeste programvareversjonen)

Gjenopprett iPhone til fabrikkinnstillinger

Gjenoppretting av iPhone-prosessen vil slette alle tingene på din iPhone, inkludert OS og firmware. Derfor vil det være lurt å sikkerhetskopiere dataene dine på forhånd. Her er trinnene:

 • Forsikre deg om at iPhone-enheten din er ladet
 • Forsikre deg om at iPhone-en din er koblet til et stabilt WiFi-nettverk. Dette er viktig fordi du kan møte problemet kjent som iPhone som sitter fast i gjenopprettingsmodus
 • Koble iPhone til Mac / PC ved hjelp av en lynkabel og sørg for at du har den nyeste versjonen av iTunes
 • Klikk på Gjenopprett på fanen Sammendrag.
 • Før prosessen starter, vil iTunes laste ned firmware
 • Vent til gjenopprettingsprosessen er fullført
 • Konfigurer din iPhone som en ny enhet.

iPhone-volumknapper fungerer ikke etter vannskader

Når en iPhone kommer i kontakt med vann, må du slå den av med en gang, tørke av enheten med et klede, et håndkle osv. Og sørge for å fjerne vannet fra ladeporten, mikrofonen, høyttalerne og volumknappene. Ta ut SIM-kortet og trekk ut kablene (for eksempel hodetelefoner). Da må du la telefonen tørke helt. Når telefonen er tørr, kan du slå den på igjen. Hvis iPhone-volumknappene ikke fungerer, kan det være fordi vannet skadet komponentene på telefonen. Vi foreslår at du besøker Apple Store eller Apple autoriserte tjenesteleverandør.

Disse problemene / løsningene er funnet og effektive på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Vi har delt noen enkle triks og flere nyttige løsninger som fungerte for mange brukere. Hvis du prøvde dem alle og iPhone-volumknappene ikke fungerer, kan du kontakte transportøren eller Apple eller besøke en av Apples butikker i nærheten.