Hvordan fikse nærhetssensor fungerer ikke på iPhone

Du har sannsynligvis hørt om nærhetssensoren. Den finnes i dagens smarttelefoner. Hva er nærhetssensoren? Hvor viktig er det? Og hvordan den brukes på iPhone? Nærhetssensoren ble introdusert for første gang i 2007. Nærhetssensoren oppdager alle objekter i nærheten av skjermen, og den brukes i iOS for å få skjerm-søvn når du ringer og når iPhone-en din er festet til øret. Dette er en av de første viktige funksjonene i iPhone som gjør at visningen av iPhone ikke blir rørt utilsiktet når du ringer. Denne funksjonen tar også sikte på å spare batterilevetid når du har en lang samtale på iPhone.

Hva om nærhetssensoren ikke fungerer på iPhone? IPhone-skjermen forblir tent når du ringer, og utilsiktet berører skjermen eller berører miksfunksjonen slik at iPhone-miksen din er dempet og vennen din ikke kan høre stemmen din. Det kan være så irriterende. Så vi ønsker å dele hvordan du fikser nærhetssensor slik at du kan glede deg over telefonen komfortabelt uten å bekymre deg for å berøre iPhone-skjermen.

Se også: Slik løser du problemet med at telefonen ikke ringer

Måter å fikse Proximity Sensor fungerer ikke på iPhone

www.digitaltrends.com

Fjern saken og skjermbeskytteren og rengjør skjermen

Det er forskjellige iPhone-etuier tilgjengelig, laget av forskjellige materialer, med ulik design og funksjoner. Hvis du legger merke til problemer med nærhetssensoren, må du fjerne saken. Hvis du har en skjermbeskytter, må du fjerne det også. Rengjør skjermen på din iPhone på riktig måte.

Slå telefonen av / på

Slå av iPhone ved å trykke på strømknappen i noen sekunder til Slide Power Off vises, og skyv den til høyre. Vent noen sekunder og slå den på ved å trykke på av / på-knappen (hvilemodus / våkne-knappen). Når en enhet ikke oppfører seg, er en omstart ofte alt som trengs for at ting skal begynne å fungere igjen.

support.apple.com

Hard tilbakestilling

Den tvungne omstartmetoden kan fikse mange iPhone-problemer, for eksempel problemer med app-krasj, frysing eller etterslep av iPhone, etc. Denne metoden kan frigjøre iPhone-RAM og gjøre ytelsen raskere. Noen brukere sa at denne løsningen kan være ganske nyttig når iPhone-nærhetssensor ikke fungerer. Slik utfører du en hard tilbakestilling:

 • Trykk og hold inne av / på-knappen og Hjem-knappen samtidig
 • Hold knappene i minst 10 sekunder eller til Apple-logoen vises

support.apple.com

Du kan også lese: Slik fikser du iPhone kobles ikke til iTunes Store

Oppdater iOS

Noen ganger kommer problemet på iPhone på grunn av noen feil. Dette problemet løses vanligvis når du oppdaterer programvaren til den nyeste versjonen. Oppdateringen bringer også noen andre rettelser og nye funksjoner. Her er trinnene for å oppdatere iOS:

 • Forsikre deg om at du har en rask internettforbindelse. Den uferdige oppdateringsprosessen kan føre til at problemet kjent som iPhone sitter fast i gjenopprettingsmodus.
 • Koble enheten til en strømkilde
 • Ikke glem å sikkerhetskopiere dataene dine før prosessen starter.
 • Gå til Innstillinger> Generelt> Programvareoppdatering.
 • iPhone vil se etter oppdateringen. Den nye oppdateringen vises på skjermen hvis den er tilgjengelig. Du vil også kunne se den korte forklaringen og oppdateringsstørrelsen.
 • Trykk på “Installer”.
 • iPhone vil starte på nytt og installere den nyeste iOS-oppdateringen. Hvis det lykkes, vil du bli ønsket velkommen med skjermbildet "Oppdater fullført".

Tilbakestill alle innstillinger

Hvis ingen av disse metodene fungerer, kan du prøve å utføre Tilbakestill alle innstillinger på din iPhone. Denne teknikken vil tilbakestille alle innstillingene til fabrikkstandardene. For å utføre det, gå til Innstillinger> Generelt> Tilbakestill> Tilbakestill alle innstillinger. Når du har skrevet inn passordet, klikker du på Tilbakestill alle innstillinger for å fullføre prosessen.

Slett alt innhold og innstillinger

Denne metoden vil ikke bare tørke innstillingene, men også alle data og apper du har på iPhone. Derfor må du sikkerhetskopiere data på forhånd. Trinnene ligner på "Nullstill alle innstillinger" -metoden, bortsett fra på den siste delen. Åpne Innstillinger> Generelt> Tilbakestill> Tilbakestill alt innhold og innstillinger. Skriv inn passordet ditt, og trykk deretter på “Slett iPhone” for å bekrefte.

Gjenopprett iPhone

Du kan spørre, hva er forskjellen mellom "Slett iPhone" og "Gjenopprett iPhone" -metoder. Begge vil tørke alle data og innstillinger på iPhone, men gjenoppretting av prosessen vil gjøre det dypere. Gjenopprettingsprosessen vil også formatere og installere OS på nytt.

 • Koble iPhone til Mac / PC ved hjelp av en lynkabel
 • Forsikre deg om at du har installert den nyeste iTunes-versjonen på din Mac / PC
 • Åpne iTunes-programvaren
 • Klikk på Gjenopprett i sammendragsfanen
 • iTunes vil først laste ned firmware
 • La gjenopprettingsprosessen være fullført

Gjenopprett iPhone i DFU-modus

DFU-modus eller Device Firmware Upgrade gjør det mulig å gjenopprette alle enheter fra alle vilkår. Slik gjenoppretter du iPhone i DFU-modus: koble iPhone til Mac / PC og start iTunes. Hold inne av / på-knappen og hjemmeknappen til iPhone starter på nytt. Vent i 5 sekunder, og slipp av / på-knappen, men fortsett å trykke på Hjem-knappen. Hvis det lykkes, vil iPhone-skjermen forbli mørk, men iTunes vil oppdage iPhone i gjenopprettingsmodus. Velg Gjenopprett, og iTunes vil laste ned firmwaren som trengs og gjenopprette iPhone til fabrikkinnstilling.

Disse problemene / løsningene er funnet og effektive på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Hvis du har prøvd alle feilsøkingene for programvaren ovenfor, men nærhetssensoren ikke fungerer på iPhone, bør du besøke nærmeste Apple Autorised Service Provider eller besøke en av Apples butikker i nærheten.