Windows 10 oppgavelinje fungerer ikke: Slik løser du det

Med ankomsten av Windows 10 fikk oppgavelinjen noen ganske kule funksjoner, men den fikk også sin rettferdige andel av feil og feil. Windows 10-oppgradering var vitne til noen frustrerende feil som at Windows 10-oppgavelinjen ikke fungerer, ikoner forsvinner, ikke kunne klikke hvor som helst på oppgavelinjen osv.

Hvis du står overfor en problematisk oppgavelinje, eller hvis den ikke fungerer som den skal, ikke bli skremt fordi den er løsbar for de fleste brukere. Selvfølgelig vil det ikke løses etter omstart av Windows Explorer, det er ikke riktig metode. Feilen som ødelegger oppgavelinjen, eksisterer i en Windows 10-oppdatering, som definitivt vil bli fikset i senere oppdateringer. Du kan imidlertid bruke noen av følgende metoder for å løse disse problemene selv.

Se også: Hvilken versjon av Windows har jeg?

Metode 1: Løs korrupte filer

Det er mange programvare tilgjengelig på nettet som skanner og reparerer korrupte eller manglende filer fra systemet. Det anbefales å bruke en av den programvaren før du prøver å gjøre endringer med egne hender. Etter å ha kjørt en skanning og fikse, noter du endringene på oppgavelinjen. Hvis den fremdeles ikke er ordentlig fikset, gå videre til neste metode.

Metode 2: Kjøre en kommando i PowerShell

Oppgavelinjen er en Windows-komponent, og når en Windows-komponent forårsaker et problem, kan den løses med en PowerShell-kommando. PowerShell-kommandoen lar deg registrere oppgavelinjen hvis den ikke allerede er gjort. Det innebærer å slette hele mappen relatert til oppgavelinjen. For de fleste brukere har denne metoden virket, og du trenger sannsynligvis ikke å prøve en annen metode etter dette.

Før du begynner å kjøre en PowerShell-kommando, må det bemerkes at Windows-brannmuren er aktiv. Etter å ha slått på brannmuren, trykker du samtidig på CTRL + ALT + DELETE for å åpne sikkerhetsalternativer. Klikk på "Oppgavebehandling", "Fil" og deretter "Kjør ny oppgave".

I en ny dialogboks skriver du 'PowerShell' og merker av i ruten ved siden av alternativet: 'Lag denne oppgaven med administrative rettigheter' og klikker OK.

Dette vil gi deg en ledetekst med mørk blå bakgrunn. Skriv inn eller kopier lim inn følgende kommando og trykk Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml”}

Når kommandoen er vellykket, er det ikke nødvendig å starte PCen på nytt. Bare lukk PowerShell og naviger til C: / Brukere / din konto / AppData / Lokal / (der din konto er navnet på Microsoft-kontoen din) og slett den navngitte mappen; 'TileDataLayer'. Dette bør løse problemet øyeblikkelig.

Metode 3: Slå av Tile Data-modellserveren

Hvis du av en sjanse ikke er i stand til å slette den nevnte mappen, eller ganske enkelt PowerShell-kommandoen ikke fungerte, må du stoppe tjenesten som heter 'Tile Data-modellserver' og forsøke å slette mappen igjen. Mappen vil bli slettet. Videre kan du kjøre PowerShell-kommandoen igjen for å sikre at oppgavelinjen er løst. Igjen er oppgavelinjen en av de viktigste Windows 10-komponentene, så å fikse den sterkt avhenger av effektiv bruk av PowerShell.

For å stoppe tjenesten Tile Data-modellserver, skriver du inn tjenester i søkefeltet eller skrivebordet og velger 'Services' fra hurtigmenyen. Dette vil vise deg alle de aktive og inaktive tjenestene på systemet ditt. Søk etter 'Tile Data-modellserver' -tjeneste og høyreklikk for å stoppe tjenesten.

Metode 4: Stopp den lokale sikkerhetsmyndighetsprosessen

Til slutt, trykk CTRL + ALT + DELETE på tastaturet for å åpne 'Task Manager' og finne 'Local Security Authority Process' under fanen 'Process'. Klikk på prosessen og klikk deretter på "Avslutt oppgave" nederst til høyre i oppgavebehandleren. I det følgende bekreftelsesvinduet, sjekk 'Forlate ikke lagrede data og slå av' og klikk på Slå av.

Dette bør fjerne den aller siste gjenværende feilen på oppgavelinjen. Hvis noen av disse metodene ikke fungerte deg, er ditt eneste valg å vente til neste Windows 10-oppdatering.