Samsung Galaxy Watch (Gear S4): Ikke for mye endring fra forgjengeren

Samsung Galaxy Watch (Gear S4): Samsung har droppet suffikset 'Gear' fra smartwatch-merkevaren. Det er nå bare Samsung Galaxy Watch. Kanskje har dette å gjøre med at grunnleggende design av smartwatch selv blir posisjonert som en rutinemessig analog klokke med alle de innebygde funksjonene til smartwatch intakt. Selv om Samsung ikke har gått for mye for en makeover fra forgjengeren Gear S3, kommer Galaxy Watch med visse funksjoner for å gjøre det attraktivt for kundene. På noen områder har den koreanske giganten forsøkt å ta på seg Apple også; her er noen bemerkelsesverdige funksjoner i den nye Samsung Galaxy Watch eller Gear S4.

Tilpasning mulig

En av funksjonene i den nye Samsung Galaxy Watch er at du kan velge og velge noen få ting som skal inkluderes i klokken. Klokkeflaten kan endres for å passe etter din smak, og selvfølgelig kan stroppen velges fra en rekke farger. Hovedvelgeren som som nevnt har gått analogt kan velges, og du kan til og med velge å ha en Bluetooth-aktivert Galaxy Watch eller bare en frittstående LTE-versjon. Det er to størrelser som tilbys; 42 mm og 46 mm og stroppens bredder er 20 mm og 22 mm. Sølv, midnatt gull og svart er de forskjellige fargene så langt som det generelle build og dial go.

Blir din personlige assistent

Den nye Samsung Galaxy Watch kan gjøres til å være din personlige sekretær eller assistent ved å hente frem en rekke informasjon og påminnelser gjennom dagen. Når du våkner opp AMOLED-skjermen 360 x 360, kan den fortelle deg hva som er i vente de neste ti timene, og holder tritt med deg bokstavelig talt når du går på morgentur eller jogger. Ikke bare vil det vise deg de forskjellige helseparametere som treningssyklistene forventes å gjøre, men vil gi et ord for takknemlighet for innsatsen din og oppmuntre deg til å pløye fremover. Og så ved sengetid gir det deg et sammendrag av hvordan dagen gikk og hva som ble oppnådd. Du kan virkelig få mye ut av Samsung Galaxy Watch hvis du setter den opp til dine personlige behov.

Den roterende rammen, også Apple Watch's Digital Crown, er god fra designaspektet og gir deg bekvemmeligheten ved å navigere gjennom skjermen.

Smart under panseret og fin ytelse

Samsung Galaxy Watch drives av en dual-core Exynos 9110-prosessor og RAM-støtten er 768 MB. Prosessoren klokker en hastighet på 1, 15 GHz. 4 GB lagring ombord er tilgjengelig. På operativsystemet har Samsung beveget seg utover Googles Wear OS og har lastet inn sitt eget Tizen OS. OS-en er sett på som ganske effektiv og rask til å la deg bytte skjerm eller bringe appen du ønsker å åpne og så videre. Betjeningen av den roterende rammen har også blitt integrert med operativsystemet. Batteristrømmen er enten 472 mAh eller 270 mAh, avhengig av hvilken modell du har valgt. Den trådløse ladedokken er en del av forsyningen og er praktisk å lade enheten. En fulladet klokke kan vare hvor som helst mellom 120 timer og 160 timer, avhengig av forskjellige faktorer.

Du kan la Samsung Galaxy Watch stå i stillingen alltid, eller hvis du er opptatt av å spare på batteriet, kan du slå den av. Samsung hevder den nye klokken er US Military Standard Compliant (MIL-STD-810G).

Samsung kunne ha gjort det bedre i noen områder

Som tittelen antyder, de som allerede bruker den forrige versjonen, kan Samsung Gear S3 smartwatch ikke finne noen dramatiske endringer i Samsung Galaxy Watch som ble utgitt i august. På den annen side har de fleste anmeldelser over hele linjen kommet med mange mangler i den nye enheten og føler Samsung kunne ha tatt litt mer vare. Noen av disse er, som nedenfor:

  • Kunne ha holdt seg til Wear OS? Samsung kan ha vært opptatt av å markedsføre sin egen Wearable OS Tizen. Men ulempen med dette er at det ikke er mange apper som er utviklet for å kjøre på dette operativsystemet. Som et resultat får du ikke den samme opplevelsen med å bruke appene og lar deg alltid ha en følelse av at du savner noe
  • Bixby-ondene fortsetter: Samsung skal fremdeles uttale seg med at stemmeassistenten Bixby kan forstå den amerikanske måten å uttale engelsk på og ofte gjør dem feil. Noen føler at det er tregt å svare på andre enkle kommandoer eller spørsmål til og med. Samsung Galaxy Watch har ikke noen funksjon å koble til via hjemmeautomatiseringsapper, en voksende bruk for smartklokker fra andre merker
  • Samsung Pay er ikke fullt ut funksjonell: Det har vært rapporter om at Samsung Pay-funksjonen ikke egentlig fungerer i alle utsalgssteder eller i banker. Integreringsarbeidet er muligens ikke fullført!

Du kan kjøpe Samsung Galaxy Watch for 279, 99 dollar med 42 mm urskiven eller for 299, 99 dollar med 46 mm urskive. Klokken ble lansert sammen med Samsung Galaxy Note 9-smarttelefonen og kan ha sluppet unna oppmerksomhet på grunn av hypen rundt smarttelefonen.

Men i den samlede analysen vil du ikke bli veldig skuffet over å ha investert dollar. Poenget som blir gjort her er at for en ny og oppdatert modell av en smartwatch fra en leder som Samsung, ville du forventet mye flere endringer fra de tidligere versjonene av Samsung Gear S3 eller Gear Sport-utgaven fra samme produsent. På den tellingen så det ut til å skuffe. Pluss at du går glipp av å bruke mange nyttige apper på grunn av kompatibilitetsproblemet med Tizen OS.