Slik fjerner du Windows.old-mappen i Windows 10

Aktive datamaskinbrukere kan oppdage Windows.old på systempartisjonen, som oftest er i "Drive C", og det er en enorm volummappe. Mange lurer på hva det er, og er det mulig å fjerne det. Noen prøver til og med å fjerne den umiddelbart på vanlig måte gjennom i File Explorer, men de mislykkes. Denne guiden viser deg hvordan du fjerner Windows.old-mappen i Windows 10.

Du kan også lese: Hvordan feste mapper, nettsteder, innstillinger, notater og mer til startmenyen på Windows 10

Slik fjerner du Windows.old-mappen i Windows 10

Hva og hvor er Windows.old-mappen?

Denne katalogen vil vises på systempartisjonen etter at du har oppgradert PC-en til en ny versjon av operativsystemet, eller etter at Windows har blitt installert på nytt uten formatering av stasjon C. Denne mappen inneholder, som du kanskje antar fra navnet, filene fra det forrige systemet . Når du navigerer til katalogen, vil du se at det er en mappestruktur som på disken C: Programfiler, brukere, Windows, osv. Mappen designet for tilfelle det skulle oppstå feil i det nye systemet, kan brukeren tilbakestille en tidligere versjon. Det er grunnen til at Windows.old under oppgraderingen av Windows lagret alle viktige filer i det gamle systemet.

Siden Windows.old tar for mye plass på harddisken din, inkluderte Windows en mekanisme som automatisk sletter dette. Hvis det nye systemet fungerer som det skal, blir katalogen slettet automatisk etter 28 dager. Oftest prøver brukere å fjerne Windows.old umiddelbart. Siden Microsoft har gjort overgangen til en ny versjon av OS som gratis, enkel og praktisk, bruker mange automatisk oppdateringsmekanisme, og det er derfor de vil finne katalogen på C-stasjonen med de gamle filene.

Fjern Windows.old-mappen

Følgende metode er allsidig og kan brukes til å fjerne Windows.old-mappen, ikke bare for Windows 10-versjoner av OS, men også for eldre versjoner.

Ved å bruke en kombinasjon av «Win + R» Åpne «Kjør» og skriv «cleanmgr», og i diskvalgdialogen må du velge systempartisjonen, “Drive C”, og trykk på “OK”.

Etter at skanningen er ferdig, vises "Diskopprydding" -vinduet, velg "Rens opp systemfiler" og deretter "Diskopprydding" vises igjen. Velg "Disk C" og klikk på "OK" og etter en kort skanning, åpne "Diskopprydding", sjekk mappen "Forrige Windows-installasjon (er)". Klikk på «OK» og vent til det blir renset.

www.img.labnol.org

Deretter kan du åpne Filutforskeren på nytt og sørge for at katalogen ikke er der lenger.

Bildekilde: www.superbwallpapers.com

Du kan også lese: Hvordan deaktivere Windows Defender i Windows 10