Touch ID fungerer ikke på iPhone - Slik løser du det

Apple er et av de mest populære selskapene i verden, og Apple-produkter kommer med innovasjoner. Touch ID er en av dem. Apple introduserte denne fantastiske funksjonen for første gang på iPhone 5s. Det er raskere og effektivt å bruke Touch ID for å låse opp iPhone. Når Touch ID ikke fungerer på iPhone, kan det forstyrre smarttelefonaktivitetene dine. Har du dette problemet akkurat nå? Hvis svaret er ja, kan du prøve løsningene nedenfor.

Se også: Kan ikke sende eller motta tekstmeldinger på iPhone - Slik løser du det

Hva er Touch ID

Touch ID er en iPhone fingeravtrykk funksjon. Funksjonen har fingeravtrykk identitetssensorteknologi. Du kan bruke den til å låse opp iPhone og hvis du vil kjøpe noe på iTunes & App Store. Apple ga ut denne funksjonen for første gang på iPhone 5s.

Hva du skal gjøre når Touch ID ikke fungerer på iPhone

Forsikre:

 • Hjem-knappen på din iPhone er fri for vann, olje, all annen væske, skitt og støv. Du kan rengjøre den med en myk klut. Unngå å bruke en væskerenser direkte på hjemmeknappen.
 • Fjern alt tilbehør festet til hjemmeknappen, hvis det er noe.
 • Forsikre deg om at den registrerte fingeren din også er fri for vann, olje, all annen væske, skitt og støv.
 • Hvis berørings-ID som ikke fungerer på iPhone-problemet, dukket opp etter at du byttet ut monteringsskjermen hos en uautorisert tjenesteleverandør - kan det være grunnen til at det ikke fungerer.

Løsning 1: Bytt på Touch ID og passordkode

Du kan velge hvordan du skal bruke fingeravtrykk-IDen til. Skal du bruke den til å låse opp iPhone-en når du kjøper fra iTunes & App Store? Å slå funksjonen av og på igjen kan løse dette problemet.

 • Gå til innstillinger >> Trykk på ID og passord
 • Skriv inn passordet ditt
 • Sveip av iPhone-låsen og iTunes & App Store
 • Vent et par sekunder, og sveip den på igjen

Løsning 2: Tilbakestill berørings-ID

Hvis du sletter registrerte fingeravtrykk og legger dem til igjen, kan du fikse Touch ID som ikke fungerer på iPhone-problemet. For å gjøre dette, gå til Touch ID & Passcode-vinduet og fjern alle fingeravtrykk-IDene du har registrert. For å gjøre det, trykk på fingeravtrykklisten og trykk på "Delete Fingerprint". Når du har fjernet alle de registrerte fingeravtrykk-IDene, oppretter du dem igjen. Når du registrerer fingeravtrykkene dine, må du sørge for at du registrerer det perfekt ved å bruke forskjellige fingeravtrykk sider / posisjoner: venstre, høyre, øverste sider og så videre.

Løsning 3: Start iPhone på nytt

Mange iPhone-problemer kan løses ved å starte enheten på nytt. Startprosessen kan oppdatere iPhone, drepe bugs og frosne apper. Bare trykk på hvilemodus / våkne-knappen i noen sekunder til meldingen “Skyv for å slå av” vises på skjermen. Sveip den til høyre og vent til iPhone er helt av. Etter et minutt kan du slå på iPhone ved å trykke på den samme knappen til Apple-logoen vises.

support.apple.com

Du kan også lese: Slik fikser du en iPhone / iPad som ikke kobles til Bluetooth

Løsning 4: Slett iPhone

Ved å slette iPhone-en sletter du alle innstillingene, appene og dataene dine. Dermed anbefales det å sikkerhetskopiere iPhonefore du utfører denne metoden. Følg trinnene nedenfor for å slette iPhone.

 • Gå til Innstillinger >> Generelt >> Tilbakestill >> Tilbakestill alt innhold og innstillinger.
 • Skriv inn passordet ditt.
 • Trykk på Slett iPhone på en popup-melding for å bekrefte handlingen.

Løsning 6: Gjenopprett iPhone

Gjenoppretting av prosessen tørker alt på iPhone, for eksempel data, apper, innstillinger, operativsystemet, firmware, etc. Ikke glem å sikkerhetskopiere dataene dine på forhånd. Her er trinnene:

 • Åpne iTunes-programvaren på din Mac / PC
 • Koble iPhone eller iPad til Mac / PC ved å bruke en lynkabel
 • Klikk på Gjenopprett i kategorien Sammendrag
 • iTunes vil først laste ned firmware
 • Når prosessen er fullført, konfigurerer du enheten som ny.

Touch ID fungerer ikke på iPhone etter iOS-oppdatering

Det er viktig å oppdatere iOS på iPhone. Det gir noen feil og glitch-rettelser, og forbedringer i ytelsen til telefonen. Men prosessen går ikke alltid uten problemer, først og fremst hvis du ikke gjør det ordentlig. Et problem som kan oppstå etter iOD-oppdatering er, “Touch ID fungerer ikke på iPhone”. Hvis du har den samme situasjonen akkurat nå, kan disse løsningene hjelpe iPhone-problemet ditt.

Vent til en dag

Hvis du nettopp har oppdatert iOS på iPhone, og du fant ut at Touch ID ikke fungerer, kan du vente minst en dag. Gi enheten litt tid til å ordne opp etter oppdateringen.

Sett fingeravtrykk på nytt

Oppdateringsprosessen kan endre noen innstillinger på iPhone. Sjekk om det også har tilbakestilt fingeravtrykkene dine. Det er bedre hvis du tilbakestiller berørings-ID ved å gå til Innstillinger >> Berørings-ID og passordkode >> trykk på alle fingeravtrykkliste >> trykk på Slett for å bekrefte. Deretter oppretter du den nye fingeravtrykk-ID-en.

Disse problemene / løsningene er funnet og effektive på iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Hvis problemet med Touch ID fremdeles dukker opp selv om du har prøvd alle de ovennevnte løsningene, kan det være et maskinvareproblem - ta kontakt med Apple eller besøk en av butikkene deres.

Se også: FaceTime fungerer ikke på iPhone - Slik løser du det

 

Legg Igjen Din Kommentar