Slik løser du innbrenningsproblemer på skjermen på iPhone X

Blant toppfunksjonene til iPhone X er den skarpe OLED Super Retina-skjermen for krystallklar visning. I løpet av noen få dager etter utgivelsen fant noen brukere problemer med skjermforbrenning med håndsettene. Problemet er et statisk bilde som vises for lenge på skjermen som etterlater et svakt spøkelsesaktig bilde som ser ut til å holde seg.

Apple har erkjent problemet og forklart fordelene og risikoen ved en OLED-skjerm. Med tid og bruk viser OLED-skjermer visuelle endringer, og dette inkluderer innbrenning eller vedvarende bilder. Bilder med høy kontrast som vises lenge, kan føre til ekstrem innbrent skjerm. Dette problemet kan unngås og fikses i en grad. Her er noen tips for hvordan du kan fikse innbrenthetsproblemer på iPhone X.

Se også: Slik løser du problemer med iPhone X Batterilevetid

Måter å fikse innbrent problemer på skjermen på iPhone X

Slå av iPhone X

Innbrenning av skjermen er et permanent problem, men for noen kan det være et ekstremt tilfelle av bildebeholdning. Det er enkelt å fikse et bildeskjermbilde. Alt du trenger å gjøre er å slå av telefonen. La enheten være slått av i noen tid - 30 minutter til å begynne med, og slå den deretter på for å se om problemer med innbrenningen på skjermen på iPhone X er løst.

Det er stor sjanse for at du fremdeles kan se det falmende bildet i en slik situasjon slå av iPhone X og la den være av lenger. Hvis du lar det være noen timer, kan du bli kvitt det som er igjen av bildet på skjermen.

Løsningen har fungert for de fleste, men hvis problemet vedvarer, må du sannsynligvis få byttet ut skjermen. Du har ett års garanti med deg, så Apple vil ta seg av dette problemet for deg.

Tips for å unngå innbrenning av skjermen

  • Bilder med høy kontrast som har skarpe kanter er vanskelige. Unngå å åpne slike bilder på skjermen.
  • Statiske bilder som kjøres i lang tid, er den viktigste årsaken til innbrenning av skjermen. Gå til Innstillinger> Skjerm og lysstyrke> Autolås og juster tiden for inaktivitet når iPhone X vil slå av skjermen. Hold det til et minimum så skjermen din er trygg. Hold deg unna apper som ikke lar deg låse deg automatisk.
  • Hvis det er en situasjon når du trenger at skjermen skal være på i en lengre periode, senk lysstyrken. Sveip ned fra toppen av iPhone X-skjermen og juster glidebryteren for å senke lysstyrken. Bruk lysstyrkekontrollen manuelt slik at du vet når du trenger en lysskjerm eller når du kan justere til en mindre lysskjerm.

Følg tipsene ovenfor for å unngå innbrenthetsproblemer på iPhone X.

Se også: Slik løser du problemer med overoppheting av iPhone X