Hvordan velge den beste prosessoren for MacBook - i5 vs i7

Hvis du planlegger å kjøpe en ny MacBook, er det flere ting du må vurdere for å velge alternativet som passer perfekt til dine behov. Noe av det viktigste vil være å bestemme hvilken prosessor som vil være best for deg, Intel Core i5 vs i7. I denne artikkelen skal vi snakke om både i5 og i7, slik at du kan få et større bilde og velge riktig prosessor til MacBook.

Se også: Hva er den beste nettleseren for Mac?

www.engadget.com

i5 vs i7

Før vi fortsetter med diskusjonen i5 vs i7, er det viktigste du må ta hensyn til hva du skal bruke MacBook til. Behovene dine vil avgjøre hva som er det beste alternativet for deg. Det er ikke nødvendig å gjøre ting kompliserte. La oss se.

Hvis du er en gjennomsnittlig forbruker, betyr det at du vil bruke MacBook-en til å surfe på nettet, se på videoer, lytte til musikken, spille spillene som ikke anses som grafisk intense, og du vil bruke noen standard produktivitetsapper. Hvis det er tilfelle, er ytelsen som tilbys av i5 mer enn nok for deg.

På den annen side, hvis du planlegger å bruke krevende apper, og hvis du jobber med intensive oppgaver, som for eksempel foto- eller videoredigering, er i7 absolutt veien å gå. Hvorfor? Fordi disse prosessorene har hyperthreading, som tillater rask multitasking, høyere klokkehastighet, som er viktig for alle disse intensive oppgavene, og mer cache for oppgavene som er repeterende.

I5 vs i7 - batterilevetid og pris

Det er noen andre ting vi må nevne når vi snakker om i5 vs i7 , og disse tingene er batterilevetid og pris. Hvis du velger i7, reduserer du batteriets levetid i omtrent en time, kanskje mer. MacBooks er perfekte mobile enheter, og batterilevetiden er ekstremt viktig. Hvis du ikke nødvendigvis trenger en raskere prosessor, men trenger lengre batterilevetid, kan du gå for i5. Prisen kan også spille en enorm rolle. I7 vil koste deg $ 150 mer enn i5. Hvis du er en gjennomsnittlig bruker, kan du vurdere muligheten til å bruke pengene smart, for eksempel på den større harddisken. Du kan sammenligne prisene på det offisielle nettstedet:

  • MacBook Air
  • Macbook Pro

Konklusjon

Krevende apper og kompliserte, intensive oppgaver krever Intel i7 fordi med den raskere prosessoren hvert program vil fungere jevnt, men batteriets levetid vil bli redusert. Selv om i7 er et dyrere alternativ, er det også smart for profesjonelle videoredigerere, fotografer, etc. For gjennomsnittlige brukere er i5 perfekt.

Du kan også lese: Topp beste Mac-tilbehør