iPhone-høyttaler fungerer ikke - hvordan fikser jeg det

Hvis høyttaleren på iPhone-en ikke fungerer, kom du til rett sted. Vi pleier alltid å tilby så mange løsninger som mulig for ulike iPhone-problemer, inkludert Wi-Fi- og Bluetooth-problemer, problemer med apper og mer. Denne gangen skal vi gjøre det samme. Ganske mange brukere rapporterte problemene med iPhone-høyttaler, og selv om du kanskje tror det er maskinvareproblemet, la oss ikke glemme at mange problemer faktisk er programvare-relatert. Så før du kontakter Apple eller besøker en av butikkene deres, kan du prøve løsningene som vi skal liste nedenfor.

Se også: Slik fikser jeg iPhone kan ikke koble til iTunes Store

iPhone-høyttaler fungerer ikke - måter å fikse det på

Start iPhone på nytt

Hva er det første du vil prøve hvis datamaskinen, modemet eller en annen enhet ikke oppfører seg? Du vil starte den på nytt. Det samme gjelder smarttelefoner. I mange av artiklene våre vil du se omstarten som en av løsningene. Så hvis iPhone-høyttaleren ikke fungerer, kan du prøve dette først og deretter flytte til andre løsninger hvis nødvendig.

Trykk og hold nede søvn / vekke-knappen. Når glidebryteren vises, drar du den og slår av telefonen. Når telefonen er slått av, trykker du på og holder nede sleep / wake-knappen for å slå den på.

support.apple.com

Fjern iPhone-saken

Hvis du bruker saken for din iPhone, må du fjerne den. Noen tilfeller er klumpete, og de kan blokkere høyttaleren.

Skru opp volumet

Mange mennesker ruller øynene og sier at de er sikre på at volumet er skrudd opp. Men ikke glem at vi ofte gjør noen ting uten en gang å legge merke til og skru ned volumet er en av dem. Volumknappene er plassert på siden av iPhone, slik at vi ved en tilfeldighet kan senke volumet ned. Før vi går over til andre løsninger, trykker du Volum opp-knappen og øker volumet.

Se også: Slik fikser du ingen lyd på iPhone

Ring / lydløs modus

Apropos knapper, har du nylig slått på lydløs modus ved å trykke på knappen på venstre side av telefonen? Hvis det er en oransje linje, betyr det at din iPhone er i stille modus, ikke ringemodus. Bare bytt på knappen og iPhone-høyttaleren fungerer igjen.

Deaktiver Bluetooth

En enkel løsning som kan hjelpe deg med å sette ting i gang igjen. Har du nylig paret iPhonen din med Bluetooth-høyttalere eller headset i bilen? Slå av Bluetooth for å sikre at tilbehør ikke er koblet til iPhone-en din. Du kan gjøre det ved å gå til Innstillinger> Bluetooth.

Ring noen som bruker høyttalertelefonen

Dette er et gammelt triks som kan fungere for deg. Det er ganske enkelt. Ring noen, men sørg for å bruke høyttalertelefonen under den telefonsamtalen. Mange brukere sa at når de gjorde dette, begynte iPhone-høyttaleren å fungere normalt. Gi det et forsøk.

Rengjør høyttaleren

Når iPhone-høyttaleren ikke fungerer, kan det skyldes skitt og støv som er lagret i den. Du må rengjøre høyttaleren og gjøre det slik at du kan bruke en tannpirker eller en børste. Rengjør høyttaleren forsiktig og pass på at du fjerner all skitt og rusk. Rengjør også lynkontakten.

Hodetelefonmodus

Som du vet, når du kobler til hodetelefonene, vil lyden bli spilt gjennom dem. Men noen ganger sitter iPhone fast i hodetelefonmodus. Med andre ord, du koblet fra hodetelefonene, men iPhone-en tror de fremdeles er koblet til. Du vil lett legge merke til om dette er problemet. Når du trykker volum opp- eller ned-knappen på siden av telefonen, vil du se hodetelefonbildet på skjermen. Hvis det er tilfelle, kan du lese følgende guide: Slik fikser du iPhone som sitter fast i hodetelefonmodus.

Hvis iPhone ikke sitter fast i hodetelefonmodus, og du hører lyden når du kobler hodetelefonene til, kobler du fra den og rengjør headsettkontakten.

Oppdater iOS

Har du den nyeste versjonen av iOS? Hvis ikke, last det ned. Slik gjør du det:

 • Koble iPhone til en strømkilde
 • Forsikre deg om at iPhone-en din er koblet til et Wi-Fi-nettverk
 • Naviger til Innstillinger> Generelt> Programvareoppdatering
 • Trykk på Last ned og installer eller installer nå.

Gjenopprett iPhone til fabrikkinnstillinger ved hjelp av iTunes

Du prøvde de ovennevnte løsningene, men iPhone-høyttaleren fungerer ikke? Det er på tide å gi din iPhone en ny start ved å gjenopprette den til fabrikkinnstillingene ved hjelp av iTunes. Dette vil slette alt, appene, innstillingene du har justert, dataene dine og til og med firmware. Så før du begynner med gjenoppretting, ta sikkerhetskopi av alle filene dine.

Slik gjenoppretter du iPhone til fabrikkinnstillinger ved hjelp av iTunes:

 • Forsikre deg om at du har den nyeste versjonen av iTunes
 • Koble iPhone til datamaskinen
 • Start iTunes
 • Klikk på Gjenopprett iPhone i Sammendrag-panelet
 • Klikk på Gjenopprett for å bekrefte handlingen
 • La iPhone-enheten være tilkoblet til gjenopprettingen er fullført
 • Når prosessen er fullført, konfigurerer du iPhone som en ny enhet.

Disse problemene / løsningene er funnet og effektive på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Hvis iPhone-høyttaleren ikke fungerer selv om du har prøvd alle løsningene vi har listet over, kan du kontakte Apple eller besøke en av butikkene deres.