Slik løser du problemet med Samsung Galaxy S5 Vannskade

Galaxy S5 kom på markedet for lenge siden, men folk tar i bruk denne smarte telefonen kontinuerlig på grunn av dens fantastiske funksjoner og vannmotstand. Men mange brukere har fått en feil oppfatning om denne telefonen. De tenker at Samsung Galaxy S5 er vanntett i stedet for vannavstøtende. Imidlertid er det forskjell mellom vanntett og vannavstøtende. Vi har sett mange rapporter fra brukere om problemet med Samsung Galaxy S5 vannskader.

Se også - Slik løser du etterslepsproblemer på Samsung Galaxy

Galaxy S5 er IP67-sertifisert, noe som betyr at telefonen kan overleve i vann opp til en meters dybde i maksimalt 30 minutter. Galaxy S5 er ikke designet for å takle vann med høyt trykk som kommer fra vannkranen.

Så ikke legg Galaxy S5 i vann med vilje. Den vannavstøtende funksjonen er lagt til som en beskyttelse mot en plutselig nedbør eller fryktet toalettfall.

Løsning for Samsung Galaxy S5 vannskader problemet

Løsning 1: Isopropylvæske for å løse mesteparten av vannskadede S5-problemer

Hvis du tilfeldigvis slapp din Samsung Galaxy S5 i vann, må du raskt handle og fjerne den fra vannet så snart du kan. Ikke vent på noe annet. Selv om dette er enkelt og greit, er det første trinn for å løse problemet med en vannskadet telefon. Dette trinnet er spesielt viktig hvis du slipper det i saltvann.

Hvis du elsker telefonen din og vil at den skal fungere fint, unngår du trangen til å trykke på noen knapper. Det kan føre til at vannet lekker dypere. Ikke slå på telefonen eller bruk berøringsskjermen eller trykk på noen av knappene på telefonen.

Bruken av 99% isopropylalkohol er en enkel løsning for å gjenopplive en telefon som har blitt utsatt for fuktighet, vann eller en hvilken som helst form for væske. Det er veldig effektivt, og det kan fikse en rekke problemer relatert til en telefon som ble dunket i vann. Alt fra berøringsskjermen som ikke fungerer til ladeporten som ikke gjør jobben sin ordentlig, kan fikses ved hjelp av isopropylalkohol. Men jeg snakker om skaden som er forårsaket på grunn av vann i telefonen, og ikke fordi telefonen din er fysisk skadet.

Hvis det er tilfelle, vil ikke isopropylalkohol fungere. Når du har prøvd å bruke alkohol for å løse problemet, og telefonen din fremdeles ikke fungerer, er sjansen stor for at maskinens maskinvare er skadet og at deler av telefonen din kanskje må byttes ut.

Når du bruker Isopropylalkohol, må du senke telefonen i den i minst et par timer og deretter tørke den i en skål med ris til den er helt tørr før du slår på telefonen.

www.nailsmag.com

Løsning 2: Telefonen svarer bare når den er koblet til en lader

Hvis du har tørket telefonen helt i bollen med ukokt ris, og den fremdeles ikke fungerer, kobler du den til en lader for å sjekke om den lader. Hvis telefonen gjenkjenner laderen og ladelampen lyser, kan det hende du kan gi liv til telefonen ved å skifte ut batteriet. Hvis du ikke eier et erstatningsbatteri eller hvis du ikke vil bruke på et som ikke vet utfallet, kan du ta telefonen til et lokalt verksted der en profesjonell kan bruke et erstatningsbatteri for å sjekke om det er batteriet som kan forårsake problemet. Hvis du har en venn eller et familiemedlem som bruker en S5, kan du låne batteriet deres for å sjekke om telefonen din fungerer eller ikke. Hvis det gjør det, er alt du trenger å gjøre å få et nytt batteri til telefonen. Men hvis et erstatningsbatteri ikke skifter noe på telefonen, må du vurdere å ta det til en profesjonell.

Løsning 3: Samsung Galaxy S5 svarer ikke i det hele tatt

Hvis telefonen ikke svarer i det hele tatt, kan du prøve å skifte batteri og sjekke om den fungerer på et nytt batteri. Hvis det gjør det, må du kjøpe et nytt batteri til telefonen.

phandroid.com

Løsning 4: Samsung Galaxy S5 slår på, men lader ikke

Hvis telefonen slås på, men du ikke kan lade den, er det første du må gjøre å lage en sikkerhetskopi av alle filene på telefonen. Når du har opprettet en sikkerhetskopi av alle dataene, kan du prøve å bruke en annen lader for å lade telefonen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, kan du prøve å sjekke om den kobles til datamaskinen og om den kan gjenkjennes av datamaskinen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, kan du sjekke om en ekstern lader kan hjelpe deg med å lade batteriet på telefonen. Hvis du ikke finner noen løsning, kan du vurdere muligheten for å bytte telefon.

Løsning 5: S5 varmes opp under lading

Hvis du har problemer med at Samsung Galaxy S5 blir oppvarmet når den lades, er det ikke mye feilsøking som kan hjelpe telefonen din. Du må vurdere å erstatte alternativer hvis dette er tilfelle fordi å reparere telefonen kan innebære mye bryderi og det er en mulighet for at du ikke vil være i stand til å finne ut hvor problemet er.

Løsning 6: Galaxy S5 overopphetes

Hvis telefonen begynner å overopphetes etter at den ble sluppet i vann, betyr det at det er en maskinvarefeil og dette kan være vanskelig å reparere på egen hånd. Du kan vurdere en profesjonell som hjelper deg med å sortere problemet. Problemet kan være vanskelig å finne, og det er derfor det ikke kan løses enkelt. Det beste alternativet er å sjekke om du kan bytte ut telefonen.

Løsning 7: Misfarging av skjermen

Hvis skjermen på din Samsung Galaxy S5 ser misfarget ut, har vannet skadet skjermen, og den kan ikke repareres. Dette betyr at telefonen din må byttes ut.

www.reddit.com

Løsning 8: Svart skjerm eller linjer på skjermen

Telefonens flexkabel er ansvarlig for riktig display på telefonen. Hvis skjermen går galt, må du sjekke flexkabelen til telefonen. For de som vet hvordan du løser den, må du ta telefonen fra hverandre og se etter avvik i kabelen. Jeg vil foreslå at du ser profesjonelt på problemet hvis du ikke er så teknisk erfaren. For hvis du tuller med kablene på telefonen, er det en mulighet for at du kan forårsake flere problemer hvis andre deler blir skadet i prosessen.

Disse Samsung Galaxy S5-problemene relatert til eksponering for fuktighet og vann er de vanligste. Oftest er det vanskelig å reparere telefonen selv hvis den ikke fungerer etter uttørking. Du må kanskje vurdere å erstatte alternativer mange ganger hvis telefonen er skadet av vann eller fuktighet. Hvis du ønsker å bytte ut telefonen, må du sjekke for LDI (Liquid Damage Indicator) som forteller deg om telefonens garanti er opphevet eller ikke. Prøv disse trinnene selv hvis garantien er opphevet, men hvis telefonen fortsatt er under garanti, er det best å ta den til en Samsung-butikk for profesjonell hjelp.

For å sjekke LDI må du fjerne bakdekselet og batteriet på telefonen. Sjekk nå bildene og se etter LDI-etiketten. En hvit LDI-etikett betyr at det ikke er væskeskader, men en rosa eller rød LDI betyr at det er væskeskade som ugyldiggjør garantien på telefonen. Hvis telefonens garanti er opphevet, kan du prøve trinnene ovenfor for å hjelpe deg med å løse problemet selv.

Hvis S5 ikke slås på, kan du lese denne artikkelen - Fix S5 Skjerm for vannskader vil ikke slås på

Se også: 5 Fordeler og ulemper ved Samsung Galaxy S5

 

Legg Igjen Din Kommentar