Slik løser du den ødelagte iPhone-låseknappen

Knappen som ligger øverst på iPhone kalles generelt av forskjellige navn som låseknapp, strømknapp, dvaleknapp og mer. Denne knappen brukes til nesten alt, fra å slå av telefonen, sende den til dvalemodus og ta et skjermbilde. Så situasjonen blir veldig irriterende når strømknappen til iPhone sitter fast, ødelagt eller ikke fungerer. Dette er det vanligste problemet som iPhone 4-eierne står overfor, og noen brukere har også klaget inn på Apple. Imidlertid ble det oppdaget at en flex-kabel-mekanisme festet til strømknappen til iPhone 4 skaper dette problemet. Den gode tingen er at hvis du er eier av iPhone 5 med mangelfull strømknapp og har kjøpt den før 2014, har du rett til å få en gratis erstatning da denne nyheten ble bekreftet av Apple i april 2014. Men ingen andre modeller bortsett fra iPhone 5 byttes ut gratis.

Uansett, hvis din iPhone 4s strømknapp sitter fast eller ikke strømknappen på iPhone ikke fungerer, er det måtene å håndtere situasjonene på.

Hvis du har problemer med iPhone 6-skjermen som ikke vil slå seg på, klikker du her for å løse problemet.

Se også –Hvordan fikse iPhone 5 kan ikke motta og ringe

Måter å løse iPhone-låseknappen fast problemet:

Metode 1:

Det første du kan gjøre for å løse problemet med iPhone-knappen, er å ta telefonen til Apple-butikken. Hvis iPhone sleep wake-knappen eller power-knappen eller låseknappen er ødelagt, bør iPhone-en tas med til teknologiene, da det er et maskinvareproblem. Du kan få gratis reparasjon av knappen hvis du fremdeles er i garantiperioden, men i tilfelle garantiperioden er over, vil det koste deg et beløp.

bildekilde- www.ifixit.com

Imidlertid er det kanskje ikke noen av dere som er interessert i å bruke pengene for å få reparert knappen. I slike tilfeller er DIY (Gjør det selv) alternativet for å få knappen til å fungere igjen. Men gå gjennom dette trinnet bare hvis du har ekspertise innen håndtering av maskinvaredeler, og hvis du er trygg på det. Ellers, hvis noe går galt, vil det koste deg enda mer penger sammen med å gjøre garantiperioden ugyldig.

Metode 2:

Det er en annen måte å håndtere situasjonen når strømknappen til iPhone ikke fungerer. Dette er programvareløsningen der du kan håndtere iPhone akkurat som før med den ødelagte iPhone Sleep wake-knappen. Denne prosessen krever at iPhone-brukere aktiverer alternativet 'Assistive touch' for å slå av, låse eller gjøre andre arbeider uten å berøre strømmen knapp. Følg trinnvis prosess for å aktivere dette alternativet "Hjelpemiddel touch".

bildekilde-www.macworld.co.uk

  • Gå til innstillinger> generelt> Tilgjengelighet fra startskjermen på iPhone.
  • Bla nedover for å få alternativet "Hjelpende berøring" i tilgjengelighetsdelen. Når du har fått muligheten, kan du slå bryteren ved siden av for å gjøre den grønn. Dette alternativet er “PÅ” nå.
  • Når du aktiverer Assistive Touch på iPhone, vil en liten mørk farget firkant med en hvit fargesirkel inne i den vises på skjermen. Dette torget kan plasseres hvor som helst ved å dra det.
  • Nå trykker du på det lille torget, så ser du Hjelpemetoden. Menyen vil inneholde fire forskjellige alternativer, og disse er: Enhet, Hjem, favoritter og Siri / Stemmekontroll.
  • Trykk på 'enhet' etterfulgt av 'Lås skjerm' og iPhone-skjermen blir låst.

Du kan også slå av enheten ved å bruke denne assistent-berøringsfunksjonen når strømknappen til iPhone sitter fast et sted.

  • For å gjøre det, klikk på det lille grå firkantede ikonet igjen og trykk på "Enhet" alternativet som før.
  • Deretter trykker du på og holder nede 'låseskjermen' i noen sekunder for å se avskjermen.
  • Et lite lysbilde på denne skjermen vil slå av iPhone. Én ting å minne deg på at selv om du kan slå av iPhone ved hjelp av en mangelfull strøm- eller låseknapp, er det ikke mulig å slå på enheten før du kobler iPhone til en bærbar PC, datamaskin eller hovedadapter.

Så selv om du står overfor problemer med lås / strøm- eller dvaleknappen på iPhone, kan du fremdeles gjøre full bruk av iPhone ved å følge programvareløsningene. Men i tilfelle modellen din er virkelig gammel, er det bra å bytte ut enheten med en ny.