MacBook bærbar PC eller Mac Desktop? Hvilken er bedre?

For å ta den riktige avgjørelsen om hvilken du skal kjøpe, Mac desktop eller MacBook bærbar datamaskin, er det viktig å se på noen av de viktige punktene. Et skrivebord krever at du sitter ved skrivebordet mens MacBook kan bæres overalt. MacBook- og Mac-skrivebordsområdene er listet opp her.

Mac-skrivebordsområder:

iMac: Mest kjente iMac tilgjengelig i 21, 5 tommer og 27 tommer der den senere kommer med 5k netthinnevisning.

Mac mini: Den har et stort utvalg av tilkoblingsalternativer som HDMI, men ulempen er at det krever at du kjøper skjerm, mus og tastatur hver for seg.

Mac Pro: To modeller er tilgjengelige der begge har utrolig fart. 3, 7 GHz Quad-Core Intel Xeon kraftverk og 3, 5 GHz 6-Core behemoths er de to versjonene som er utstyrt med doble AMD FirePro-grafikkort

MacBook-serier:

MacBook air: Tilgjengelig i to versjoner 11 tommer og 13 tommer gir en batterilevetid på rundt 12 timer.

MacBook Pro: Den er tilgjengelig i en versjon som har en 13-tommers skjerm, og dette er den eneste MacBook som inkluderer en innebygd optisk SuperDrive.

MacBook Pro med Retina-skjerm: Finnes i to versjoner, 13 og 15-tommers skjermstørrelse, og har superhøy oppløsningsskjerm.

Netthinnen MacBook: Den er veldig tynn og super lett i vekt.

Hvis du er bekymret for sikkerheten til Mac-en din, kan du lære å bli kvitt Mac-malware.

Les også: Hvordan bruke privat surfing på en Mac

Mac desktop vs bærbar PC:

Vise:

Retina-skjerm er en av hovedattraksjonene, og mange brukere har til hensikt å ha et MacBook- eller Mac-skrivebord bare for å glede seg over super retina-skjermen. I tilfelle MacBook, kan du velge mellom en 12-tommers MacBook, netthinne MacBook pro på 13 og 15-tommer som tilbyr netthinnevisning. Men når det kommer til Apple-skrivebordet, er det bare 27 tommers iMac som tilbyr det.

Skjermstørrelse er et annet poeng som skal vurderes i diskusjonen om Mac-skrivebordet og den bærbare datamaskinen. Hvis det handler om skjermstørrelse, er det bedre å gå etter Apple-skrivebordet ettersom områdene inkluderer 21, 5 til 27 tommer, mens MacBook-skjermstørrelsen varierer fra 11 tommer til 15 tommer.

Prosessorhastigheter og ytelse:

I hver Mac-kategori har alle modeller lignende spesifikasjoner på inngangsnivå. For eksempel har iMac og Mac mini på inngangsnivå 1, 4 GHz dual-core Intel i5-prosessor. MacBook Air tilbyr den samme prosessoren på inngangsnivået, men senere ble den oppgradert til 1, 6 GHz prosessoren. Bortsett fra det er en MacBook Air litt forskjellig fra de to andre stasjonære modellene ved å tilby SSD og Flash Drive fordel.

Hvis 13-tommers MacBook Air- og MacBook Pro-netthinnen sammenlignes, er det ikke stor forskjell bortsett fra at den senere har en bedre skjerm og prosessor. Denne 13 tommers MacBook Pro netthinnen starter med 2, 7 GHz dual-core CPU, som ligner på iMac 21, 5 tommer som inkluderer 2, 7 GHz CPU også.

Igjen har Mac Pro 3, 7 GHz Quad-Core Intel Xeon E5 som kan sammenlignes med iMac 3.5 GHz.

Grafikkytelse:

Grafikkbehandlingsenhet (GPU), også kjent som Grafikkort, administrerer vanligvis de visuelle effektene og er en flott plattform for jevn spill.

Mac mini og iMac leveres med Intel HD Graphics 5000-kort på inngangsnivået, mens MacBook Air har nye HD Graphics 6000 og MacBook Pro med Retina-skjerm har Intel Iris Graphics 6100-kort som er raskere og nyere.

MacBook Pro med Retina-skjerm på 15 tommer og 21, 5in iMac er utstyrt med Intel Iris Pro GPU. Når den kommer til toppmodellen, er 3, 2 GHz 27inch ikke-netthinnen iMac fullpakket med NVIDIA GeForce GT 755M av 1G, og netthinnen 3.3 GHZ-modellen er utstyrt med AMD Radeon R9 M290. I tilfelle bærbar MacBook, 15 tommer 2, 5 GHz MacBook Pro kommer med AMD Radeon R9 M370X.

RAM:

RAM er en annen faktor som må tas i betraktning når det gjelder å velge mellom Mac-stasjonære og Mac-bærbare datamaskiner. Mer mengde RAM indikerer jevn funksjon og bidrar til ytelsen til datamaskinen, så det er absolutt at vi har en tendens til å se etter en datamaskin som har mer mengde RAM. Og Mac-stasjonære maskiner vinner også i dette området. MacBook Pro kommer med bare 16 GB Ram max, mens Mac-stasjonære er designet for å tilby opptil 64 GB RAM.

Det er definitivt noen grunner til å begrense RAM-mengden på Mac-bærbare datamaskiner. I følge Apple, for å integrere den høyere mengden RAM, krever det at de må utforme logikkortet på nytt. Og dette kan bare oppnås ved å redusere batterikapasiteten.

Oppbevaring:

Lagringskapasiteten har en stor rolle å spille i Mac desktop vs laptop diskusjon. Desktopene må tilby mer lagring sammenlignet med bærbare datamaskiner. iMac og Mac Mini på inngangsnivået leveres med 500 GB, men den høyere modellen tilbyr 1 TB lagring som igjen kan utvides til 3 TB.

Så når det kommer til lagringsalternativet, vinner Mac desktop spillet igjen. IMac på inngangsnivå leveres med 1 TB lagring. Men for å få samme lagringsplass på din bærbare Mac-maskin, må du bruke den enorme mengden penger. Standard lagring på en bærbar Mac-maskin er vanligvis 512 GB.

11-tommers og 13-tommers MacBook Air og MacBook Pro med Retina-skjerm er tilgjengelige i 128 GB, 256BG eller 512 GB områder.

Oppgraderings:

Mac mini var lett å oppgradere, men 2014-versjonen er ikke så lett å oppgradere. Når det gjelder bærbare datamaskiner, lar MacBook Pro brukerne oppgradere RAM, men MacBook Air og MacBook Pro med Retina-skjerm er helt ikke-oppgraderbare.

Så avhengig av behovet for lagring, skjerm, GPU og andre faktorer, kan du enkelt ta den riktige beslutningen.

Mac bærbare datamaskiner har rask flashlagring:

Mac-bærbare datamaskiner er mye raskere ettersom Apple integrerer flashlagring i sine bærbare datamaskiner mens stasjonære datamaskiner bruker harddisken. Så stasjonære maskiner er tregere sammenlignet med den bærbare datamaskinen. Hvis du vil glede deg over rask start og ytelse, anbefales bærbare datamaskiner definitivt. PC-tilgang til data fra harddisken, og det blir tregere med tiden. Men SSD er integrert med den bærbare datamaskinen på en slik måte at bærbare datamaskiner kommer i gang umiddelbart. Så ingen grunn til å vente et eneste øyeblikk, mens vi i tilfelle skrivebord må vente en stund.

Tilgjengelighet av havner:

Apple har fjernet de fleste portene på sine bærbare datamaskiner, og dette er virkelig nødvendig for å gjøre den bærbare datamaskinen slank, lett og bærbar. Imidlertid er de nødvendige portene alltid der, men hvis du leter etter noe ekstra, bør stasjonære maskiner være ditt valg, da Mac-stasjonære maskiner har mange alternativer. For eksempel har 21, 5 tommers iMac antall porter som inkluderer to tordenbolter 3 og USB-C porter, en hodetelefonport, fire USB 3 porter, en SDXC kortspor og Gigabit Ethernet. MacBook Pro har fire USB-C / Thunderbolt 3-porter for lading og en DisplayPort. Det er det. Så hvis portene skal betraktes som en av kjøpsbeslutningene dine, er stasjonære maskiner bedre.

Tilkoblingsalternativer:

Wi-Fi er den beste modus for internettforbindelse, og både stasjonære og Mac-bærbare datamaskiner tilbyr dette tilkoblingsalternativet. Men i tillegg til dette har stasjonære PC-er et Ethernet-tilkoblingsalternativer, noe som er veldig nyttig når du trenger å laste ned noe stort. Nedlasting av programvare krever for eksempel god tilkobling, og Ethernet er perfekt for det. Men dessverre mangler MacBook-ene det alternativet, og de har bare Wi-Fi-tilkoblingsalternativer.