Slik løser du feil med kameraet mislyktes på Samsung (alle varianter)

Fra den profesjonelle fotografen som ønsker å fange et vakkert øyeblikk i en tid hvor kameraet ikke er med ham til mammaen som vil ta et bilde av ungen hennes, har smarttelefoner spilt en sentral rolle i å spre en forkjærlighet for fotografering i hele verden. Siden kameraer har blitt en egen del av smarttelefonen, blir det veldig vanskelig når de ikke fungerer som forventet. Så la oss se på løsningene for å fikse kamera mislyktes i Samsung.

Hvis du bruker en Samsung-enhet og har mottatt melding om kamerafeil på telefonen din, er du ikke den eneste så mange brukere som møtte dette problemet. Du trenger bare å følge noen enkle feilsøkingstrinn, og kameraets mislykkede problem på Samsung-enheten blir løst.

Se også: Slik løser du Android GPS-problemer

Løsninger for kameraet mislyktes i Samsung (Alle varianter)

Løsning 1: Start kameraet på nytt

Noen ganger oppstår feilen når kameraet har vært i bruk i lang tid, slik at du ikke trenger å feilsøke noe på enheten din. Vent i 30 sekunder og trykk på kameraikonet igjen for å starte kameraappen. Noen ganger er alt du trenger å starte kameraet på nytt, og problemet løses.

Løsning 2: Start enheten på nytt

Hvis du tok bilder og kameraet plutselig slås av med en feilmelding, er den beste måten å løse det på ved å starte enheten på nytt. Det er raskt og enkelt å løse problemet ved å gjøre dette. Å starte enheten på nytt kan enkelt løse grunnleggende problemer, men det er en sjanse for at du kan merke at det samme problemet kommer tilbake. Hvis det skjer for ofte, må du vurdere å følge de andre løsningene for å løse problemet permanent.

www.inlovewithandroid.com

Løsning 3: Fjern kameraets hurtigbuffer og data

Cache- og datafilene til kameraappen din gjør appen mer effektiv. Cache-filene lar kameraet åpne raskt mens datafilene lagrer informasjon angående et personlig valg av modusene og alternativene i kameraappen. Husk dette at når du har tømt datafilene, mister du alle endrede innstillinger på appen, og de vil gå tilbake til standardinnstillingene.

 • Gå til Innstillinger-menyen på din Samsung-enhet
 • Se etter Application Manager og trykk på den
 • Velg kategorien Alle ved å sveipe til venstre
 • Bla ned og trykk på Kamera
 • Du må begynne med å stoppe appen, så trykk på Force Stop
 • Trykk nå på Tøm hurtigbufferknapp

www.greenbot.com

Sjekk om kameraappen begynner å fungere etter å ha tømt hurtigbufferen. Hvis problemet ditt er løst, trenger du ikke å slette dataene, og alle innstillingene dine kan forbli som de er. Hvis problemet imidlertid ikke er løst, kan du gå tilbake til kameraappen i Applications Manager og trykke på tøm dataknappen. Trykk for å bekrefte at du ønsker å tømme dataene, og når det er gjort, start enheten på nytt og sjekk om kameraets feilproblem på din Samsung-enhet er løst.

Løsning 4: Fjern galleribuffer og data

Camera and Gallery-appene fungerer side om side, så det er en forbindelse mellom dem. Mange kameraproblemer oppstår på grunn av Galleri-appen, da bilder tas av Camera-appen, men lagres i Galleri-appen. Hvis filene i Galleri-appen blir skadet, kan du ende opp med et kamera som begynner å fungere. Så for å sikre at galleri-hurtigbufferen og datafilene ikke forårsaker noe problem, må vi slette disse filene fra enheten også.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din og gå til Applications Manager
 • Se nå etter Galleri og trykk på det
 • Tving Stopp Galleri-appen ved å tappe på Force Stop-knappen
 • Deretter må du trykke på Tøm hurtigbuffer for å slette hurtigbufferfilene
 • Trykk på tøm data for å slette datafilene i galleriet også
 • Trykk på OK for å bekrefte

Når filene er slettet, kan du gå tilbake til kameraappen og sjekke om den begynner å fungere uten feil.

www.talkandroid.com

Løsning 5: Slå av Smart Stay

Smart stay-funksjonen er flott å bruke, men mange Samsung-brukere har rapportert at problemet dukker opp når de bruker Smart Stay. Smart Stay bruker frontkameraet til enheten, og det er en sjanse for at det kan forstyrre kameraappen når du prøver å ta bilder. Hvis alternativet Smart Stay ikke brukes like mye, eller hvis du vil ha en fungerende kamera-app mer enn Smart Stay-funksjonen, må du vurdere å deaktivere Smart Stay.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Se etter skjerm og trykk på den
 • Trykk på Smart Stay
 • Trykk på vippeknappen for å slå den av

www.androidcentral.com

Når Smart Stay er av, start enheten på nytt og prøv å bruke kameraet for å sjekke om problemet er løst.

Løsning 6: Start på nytt i sikkermodus

Noen ganger kan en app i enheten som bruker kameraet være den skyldige. I en situasjon som dette er det vanskelig å påpeke om problemet kan ligge hos en tredjepartsapp som du har installert eller selve programvaren til kameraet. Når du starter enheten på nytt i sikkermodus, deaktiveres alle tredjepartsappene. Dette vil hjelpe deg med å identifisere om problemet ligger i en av tredjepartsappene som er installert på enheten din.

 • Trykk og hold på av / på-tasten på Samsung-enheten til du ser strømmenyen på telefonens side
 • På denne strømmenyen trykker du og holder på av / på-alternativet til du får et popup-vindu på skjermen som spør om du vil starte enheten på nytt i sikkermodus.
 • Trykk OK så vil enheten starte på nytt, og du vil merke ordene Safe Mode på skjermen.

gadgetguideonline.com

Sjekk om kameraet fungerer i sikkermodus. La telefonen din være i denne modusen i et par timer, og prøv å bruke kameraet så ofte som mulig for å sjekke om problemet oppstår igjen. Hvis problemet er løst, er den skyldige en av tredjepartsappene.

Start telefonen på nytt for å gå tilbake til normal modus. Deaktiver deretter appene du nylig har installert, og sjekk om kameraets problem er løst. Hvis du ikke klarer å identifisere appen som kan forårsake problemet, kan du vurdere å tilbakestille enheten til fabrikkinnstillinger. Imidlertid vil du ende opp med å miste alle data ved å gjøre det.

Løsning 7: Tørk cache-partisjon

I tilfelle kameraet mislyktes på Samsung-enheten ikke blir løst med trinnene ovenfor, kan du prøve å slette cache-partisjonen til enheten. Noen ganger kan systembufferfilene være den skyldige. Disse filene kan enkelt opprettes på nytt av enheten din når appene åpnes igjen, og du mister ingen data ved å tørke cachen.

 • Slå av telefonen, og trykk og hold inne Power, Volume Up og Home-knappene til telefonen din vibrerer.
 • Du vil være i Gjenoppretting-menyen på enheten din.
 • Marker alternativet 'wipe cache partition' ved å bruke Volum ned-tasten og trykk på av / på-tasten for å velge alternativet.

Når cache-partisjonen er slettet, vil du være tilbake på gjenopprettingsmenyen. Bruk volumtasten for å merke Start på nytt, og velg den deretter ved å trykke på av / på-tasten. Når telefonen starter på nytt, sjekk om kameraet fungerer som forventet.

www.youtube.com

Løsning 8: Tilbakestilling av fabrikken

Hvis kameraets mislykkede problem på Samsung fremdeles ikke er løst, er det neste du bør gjøre, å tilbakestille fabrikken. Men før det oppretter du en sikkerhetskopi av viktige data, da alle vil være borte etter at dette trinnet er fullført.

For å tilbakestille til fabrikken, trykk på menyknappen fra startskjermbildet> velg Innstillinger> trykk på Kontoer-fanen og velg Sikkerhetskopier og tilbakestill> trykk på Tilbakestill fabrikkdata> klikk Nullstill enhet> trykk på Slett alle-knappen.

Prosessen med tilbakestilling av fabrikken kan ta noen minutter, og deretter vil alle dataene på telefonen bli slettet. Samsung-enheten din vil starte på nytt, og deretter kan du sjekke om kameraets mislykkede problem er løst.

www.androiddata-recovery.com

Hvis alle disse trinnene ovenfor ikke løser problemet, kan problemet ligge i kamerasensoren på telefonen din. Derfor er det beste alternativet å ta telefonen til en tekniker eller detaljhandelen der du har kjøpt enheten din, slik at de kan se etter fysiske skader eller problemer i sensorene som kan forårsake problemet.

Hvis enheten er under garanti, kan det hende at du kan få en erstatning for enheten din hvis problemet ligger i sensorene. Dette vil bli bekreftet av fagpersonen i butikken eller av transportøren din.

Disse løsningene er effektive på alle Samsung-varianter, inkludert Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge og Samsung Galaxy Note Series.