Slik angir du BIOS på Windows 10

Bios (basic input / output system) er et forhåndsinstallert program som gjør det mulig for datamaskinen å utføre oppgaver så snart den er slått på. Den tar for seg de tidlige stadiene av oppstartsprosessen og sikrer at operativsystemet er riktig lagt i minnet. Den tar vare på datamaskinens CPU, RAM, lagring og porter. BIOS er koblet til hovedkortet og kontrollerer nesten alt. Så hvordan oppgir jeg BIOS på Windows 10? Fortsett å lese fordi vi skal vise deg hvordan du gjør nettopp det.

Se også: Windows 10 oppgavelinje fungerer ikke - hvordan du løser den

Hvordan få tilgang til BIOS?

For å få tilgang til BIOS, er det nødvendig å starte datamaskinen på nytt. Du kan gjøre det ved å trykke på riktig tast / taster under oppstartprosessen, og det avhenger vanligvis av produsenten. Etter å ha trykket på høyre tastekombinasjon, vil du se BIOS-konfigurasjonsskjermen.

Noen ting du kan gjøre ved hjelp av BIOS eller UEFI:

- Du kan leke med oppstartordren, selv om det ikke er noe du kan leke med. Det hjelper når du fikser noe på enheten din og vil kjøre den for å teste den.

- Fjern eller opprett et BIOS-passord.

- Endre innstillinger for CD / DVD / BD.

- Aktiver eller deaktiver datamaskinlogoen.

Hvordan oppgi BIOS på Windows 10?

Hvis du har kjøpt datamaskinen din de siste årene (de siste fire eller fem årene), er sjansen for at du har UEFI (User Extensible Firmware Interface) og ikke den tradisjonelle BIOS. UEFI er nyere og er et kraftigere alternativ for BIOS. Den kan lastes raskere og håndtere større harddisker enkelt. UEFI kan styres med både musen og tastaturet. I noen UEFI-er kan det hende musen ikke opp til forventningen. Så det ville være bra hvis du kan bruke tastaturet.

Pop-up 'press f2 for setup' kan sannsynligvis friste deg når du starter opp systemet. I de nyeste enhetene skjer imidlertid oppstartsprosessen for raskt til å trykke på f2 eller en hvilken som helst annen tast. Uansett, hvis du ikke finner alternativet 'trykk f2 for oppsett' på enheten mens du slår den på, åpner du startmenyen etter at enheten slås på og trykker på av / på-knappen. De tre alternativene, Sleep, Restart or Shut Down, vises. Klikk på Start på nytt mens du trykker på Shift-knappen.

Ellers kan du følge instruksjonene nedenfor for å få tilgang til BIOS eller UEFI.

  1. Klikk på det girformede 'innstillinger' -ikonet. Du kan finne den i Start-menyen.
  2. Velg alternativet Oppdater og sikkerhet. Det er vanligvis det siste alternativet.
  3. Velg "Gjenoppretting" fra alternativene til venstre.
  4. Du kan se 'Start på nytt nå' under emnet 'Avansert oppstart'. Systemet vil starte på nytt, og en blå skjerm med "Velg et alternativ" øverst vises. Omstarten skjer umiddelbart, så vær forberedt og lagre alle viktige filer.
  5. Blant de tre alternativene kan du opprette, feilsøke og slå av datamaskinen. Velg alternativet 'feilsøking'.
  6. Gå til 'Avanserte alternativer'.
  7. Velg 'UEFI firmware-innstillinger'.

(Hvis du ikke finner dette valget på enheten din, velger du Startup-innstillinger i stedet. Når PCen starter på nytt, klikker du på F1 eller F2 for å få tilgang til BIOS)

  1. Etter å ha valgt UEFI firmware-innstillinger, klikker du på Start på nytt-knappen. Du blir ført til BIOS.

Når du har tilgang til UEFI, kan du fritt justere innstillingene. Vær imidlertid forsiktig. Forsikre deg om at du vet hvilke handlinger du gjør, da alvorlig skade kan være forårsaket ellers. Mens du tuller med BIOS, kan du forvirre PCen din eller i verste fall kan du gjøre at den ikke starter opp i det hele tatt. Ta referansen fra håndboken som er gitt, eller ta kontakt med produsenten. Forsikre deg om at du er godt klar over hva du gjør og konsekvensene.