Slik slår du av iMessage på iPhone

Hvis du leter etter måter du kan slå av iMessage på iPhone på, er du på rett sted. Vi vil skissere trinnene for deg slik at du enkelt kan slå av iMessage. Det kan være mange årsaker til at du slår av denne tjenesten. Enten det går over til Android eller ikke bruker en dataplan med Apple, la oss hjelpe deg med å deaktivere iMessage.

Siden iMessage bruker din e-postadresse og telefonnummer og binder den til din Apple ID og Apple-servere, slik at du kan sende meldinger fra omtrent hvilken som helst Apple-enhet du eier, vil det være obligatorisk at du deaktiverer iMessage fra andre enheter også hvis du ikke vil bruker det lenger. Dette betyr at hvis du eier en iPad eller en Apple bærbar eller stasjonær datamaskin, må du gå gjennom prosessen med å deaktivere iMessage på disse enhetene først. Deretter kan du fortsette fra iPhone-enheten din for å forsikre deg om at iMessage er helt slått av.

Det er viktig at du deaktiverer iMessage hvis du flytter til en annen plattform fordi mange av leserne våre har klaget på at meldinger går tapt når de prøver å levere en melding til en iPhone-bruker som har flyttet til en annen plattform. Det betyr at personen som sender meldingen tror at meldingen er levert, men den som mottar den har ikke noen anelse om at det ble sendt noen melding i det hele tatt. Mens Apple har jobbet med å fikse slike problemer i sine oppdateringer og iOS10-brukere har en jevnere overgang, er det alltid bra å sikre at iMessage er deaktivert hvis du flytter til en annen plattform.

Se også: Slik fikser jeg iPhone SE som ikke synkroniserer iMessage

Slå av iMessage på iPad og Mac

Hvis du eier en annen Apple-enhet som en iPad eller Mac i tillegg til iPhone, så husk å begynne med disse enhetene når det gjelder deaktivering av iMessage.

Mac-brukere

 • Gå inn på Meldinger-appen på Mac-en
 • Åpne menylinjen og klikk på Meldinger
 • Velg nå preferanser for å fortsette
 • Her vil du se en fane som sier Kontoer og klikke på den
 • Velg din iMessage-konto som er koblet til denne enheten
 • Det vil være en boks ved siden av telefonnummeret. Fjern merket i ruten for å deaktivere telefonnummeret ditt fra enheten
 • Se etter alternativet som sier Aktiver denne kontoen, og fjern merket i ruten slik at kontoen kan deaktiveres

Merk: Hvis du ikke allerede har en e-postadresse tilknyttet iMessage-kontoen, må du legge til en e-postadresse før du kan fjerne telefonnummeret ditt.

iPad-brukere

 • Gå til Innstillinger-menyen på iPad-en
 • Se etter meldinger og trykk på den
 • Du vil merke at iMessage er helt øverst på neste side
 • Bare bytt glidebryteren til Av og iMessage blir også deaktivert fra iPad-en din.

Nå som du har deaktivert iMessage fra alle andre enheter, la oss også slå av iMessage fra din iPhone.

Slå av iMessage på iPhone

Det er ganske enkelt å deaktivere iMesage på iPhone.

 • Gå til Innstillinger-menyen på din iPhone
 • Velg Meldinger fra Innstillinger-menyen
 • Og i Meldinger-menyen, se etter iMessages
 • Du vil merke en skyvekontroll ved siden av den som lar deg slå den av. Glidebryteren vil være grønn hvis den er på. Bare skyv den av, og den blir grå for å indikere at iMessage er deaktivert fra iPhone-en din.

Etter å ha deaktivert iMessage, start enheten på nytt slik at iPhone-en din inkluderer de nye endringene. Når enheten starter på nytt, kan du prøve å sende en melding og sjekke om den går gjennom som en vanlig tekstmelding.

Når meldingen sendes i en grønn boble, betyr det at det er en vanlig tekstmelding mens de som sendes i en blå boble viser at de bruker iMessage. For å sikre at iMessage er deaktivert, kan du prøve å sende en tekstmelding til noen som er en iMessage-bruker og sjekke om enheten din sender meldingen som en vanlig tekst eller ikke.

Bruke Apples deregisterverktøy

Apple-brukere som prøver å slå av iMessage fordi de mistet telefonen eller fordi de byttet til en annen plattform og glemte å slå av iMessage før de byttet iPhone, kan deaktivere iMessage ved å bruke Apples avregistreringsverktøy. Den krever ikke en iPhone, og den lar deg deaktivere iMessage online. Dette krever at du har telefonnummeret ditt aktivt når du slår av iMessage.

 • Følg denne lenken for å få tilgang til avregistreringsverktøyet: //selfsolve.apple.com/deregister-imessage
 • Bla ned til delen som sier at Har du ikke lenger iPhone?
 • Skriv inn telefonnummeret ditt som var koblet til iMessage på iPhone
 • Etter å ha tastet inn nummeret ditt, klikk på Send kode og vent til koden når telefonen din
 • Når du har mottatt en melding med bekreftelseskoden, skriver du inn den sekssifrede koden for å sikre at iMessage er deaktivert
 • Et stort grønt avkrysningsmerke på skjermen din vil bekrefte at iMessage er deaktivert for deg.

Disse trinnene er nyttige for å deaktivere iMessage hvis du flytter til en annen plattform eller hvis enheten din er blitt stjålet og du velger å flytte til en smarttelefon som kjører på en annen plattform. Hvis du tilfeldigvis oppgraderer iPhone-en din, trenger du ikke egentlig å gå gjennom bryet med å deaktivere iMessage fordi du automatisk kan bruke den på den nye enheten.

Nå som du vet trinnene for deaktivering av iMessage, må du sørge for at du gjør dette på alle enhetene du bruker. Det vil sikre at meldingene dine kommer til telefonen din som en tekst uten problemer. Siden leserne har snakket om problemer med å motta meldinger etter at de deaktiverte iMessage, skyldes det at de ofte ender med å være aktive på en av enhetene. Hvis ingenting fungerer for deg, er det å bruke Apples avregistreringsverktøy den mest effektive måten.

Se også: Slik fikser jeg iMessage som venter på aktivering / iMessage fungerer ikke på iPhone