Slik bruker du en PS4-kontroller på Macen din med brukervennlighet

iMac er ikke spesielt designet som en bærbar PC, men det betyr ikke at du ikke kan spille spill på den. Det er faktisk mange interessante macOS-spill du kan spille, fra strategi, skyting, til eventyrspill. Enten du bare er en tilfeldig spiller eller spiller dem oftere, kan du ta din spillopplevelse på en Mac til neste nivå. Å bruke gamepad i å spille strategi eller skyte spill er mye bedre enn å bruke et tastatur eller mus. Du kan finne mange spillkontroller i markedet, men en av de beste er Sonys PS4 DualShock-kontroller. Hvordan bruker jeg en PS4-kontroller på Mac-en? Det er to enkle metoder for å koble kontrolleren til Mac-en din. Du kan koble den via Bluetooth eller med en mikro-USB-kabel.

Se også: Slik stopper du spill som krasjer på Mac

Slik bruker du en PS4-kontroller på din Mac via Bluetooth

Det er ikke bare enkelt å koble spillkontrolleren via Bluetooth, men det kan også gi deg en bedre spillopplevelse. I det minste vil du ikke bli plaget av USB-kabelen mens du spiller spillene. Her er trinnene for hvordan du bruker en PS4-kontroller på Mac-en din via Bluetooth.

 1. Forsikre deg om at Bluetooth på Mac-en er på. Klikk på Bluetooth-ikonet på topplinjen på Mac-en.
 2. I mellomtiden, trykk på PS4 og Share-knappene på PS4-kontrolleren. Kontrolleren vil blinke og er klar til å bli parret med Mac-en.

 3. Klikk igjen Bluetooth-ikonet og velg Åpne Bluetooth-preferanser.
 4. I trådløsruten Åpne Bluetooth-preferanser på Mac-maskinen, finn trådløs kontroller og klikk på Koble til-knappen ved siden av.
 5. Du er klar til å bruke en PS4-kontroller for en bedre spillopplevelse på Apple-datamaskinen din.

Metode 2: En mikro-USB-kabel

Noen brukere vil kanskje spille spill på Mac ved å bruke PS4-kontroller trådløst. Men noen ganger fungerer det ikke for visse spill, eller Mac-en har Bluetooth-problemer. Hvis du av noen grunner ikke kan bruke Bluetooth-en til Bluetooth, hvordan bruker du en PS4-kontroller på Macen din, da? Prøv å koble den til med en mikro-USB-kabel.

 1. Få en mikro-USB-kabel som følger med PS4-kontrolleren.
 2. Koble den til Mac og kontrolleren.
 3. Slå på PlayStation-gamepaden ved å trykke på PS4-knappen i midten.
 4. Klikk på Apple-logoen på øvre venstre skjerm på Mac og klikk på Om denne Mac.

 5. Klikk på Systemrapport, finn og velg USB.
 6. Under USB finner du trådløs kontroller og klikker på den.