Sony Xperia Z1 - Vanlige problemer og feilene deres

Da Sony lanserte flaggskipsmodellen - Xperia Z1, kunne mobiltelefonen få øyeblikkelig oppmerksomhet fra alle typer brukere. Det var de som likte de kraftige spesifikasjonene, og de som liker å ta bilder. Det er en god telefon med noen gode funksjoner som konkurrerte med mange andre telefoner i samme rekkevidde. Den vanntette og støvtette telefonen kan ta en betydelig mengde slitasje uten å gi bort for lett. Selv om vi likte telefonen, kan vi knapt beskrive den som feilfri. Det var problemer med den akkurat som alle andre telefoner, uansett hvor kjempeflotte og mektige de er. La oss se på problemene og måtene de kan fikses på.

Les også - Galaxy S6 Edge vanlige problemer og løsninger

Liste over problemer og rettelser derav

Batteriet tømmes raskt

Xperia Z1 hadde utmerket batteriytelse frem til den siste KitKat-oppdateringen som ødela telefonens batteri fullstendig. Telefonen begynte å oppføre seg underlig når det gjaldt batteriets ytelse og bruk av apper som krevde data, ble en plage på telefonen. Mange Z1-brukere prøvde å klare seg uten mange datatjenester som lokasjonstjenester og slå av autosynkronisering for de fleste av appene sine, men det var ikke like nyttig.

Fastsette:

Det har blitt bemerket at en enkel tilbakestilling av enheten kan bidra til å løse problemet. Du er ikke alene når det gjelder dette problemet. Sikkerhetskopier alle dataene på telefonen, og utfør en fabrikkinnstilling ved å finne den røde tilbakestillingsknappen som er i SD-kortsporet på telefonen.

Fjern SD-kortdekselet, og finn den røde tilbakestillingsknappen. Du må trykke på denne knappen i 3 til 5 sekunder for å tilbakestille telefonen.

Kilde - www.ifixit.com

Ikke-responsiv berøringsskjerm

Mange brukere er bekymret for at berøringsskjermen på Xperia Z1 ikke reagerer. Problemet er at telefonen tilfeldig ikke klarer å registrere et trykk. Problemet kan dukke opp når berøringsskjermen brukes mye. Så hvis du bruker et Swype-tastatur eller hvis du spiller et spill, er det mulig at noen berøringer kanskje ikke registrerer seg. En måte å finne ut om telefonens berøringsskjerm fungerer ordentlig eller ikke, er å gå til Innstillinger og deretter åpne About Phone. Se etter diagnostikk og trykk på den, velg nå Testenhet og trykk på berøringsskjermen. Prøv å tegne en linje ved å bruke berøringsskjermen, og gjør den kontinuerlig i 10 sekunder for å sjekke om den fungerer ordentlig eller ikke.

Fastsette:

Du vil merke at problemet automatisk løses hvis du ikke berører skjermen på et par sekunder. Imidlertid, hvis dette er appspesifikt, kan du prøve å gå til startskjermen og komme tilbake til appskjermen, og problemet skal løses.

Å starte telefonen på nytt bør også løse problemet midlertidig. Hvis problemet fortsetter, kan det hende du må ta telefonen til en Sony Store eller operatøren.

overoppheting

Til en viss grad er det nesten umulig å løse problemet med overoppheting i smarttelefoner. Med massive batterier og enorme skjermer som pakkes i tynne former, er mobiltelefoner mer utsatt for overoppheting enn før. Z1 ender ofte opp med å vise feil når telefonen er overopphetet. Lange perioder med kamerabruk kan forårsake slike feil.

Fastsette:

Selv om det anbefales at du må gi litt hvile på telefonen mellom lange bruksperioder, hvis du bruker en sak, er det best å ta den av for å unngå overoppheting på grunn av saken. Noen andre punkter å huske er:

  • Et av programmene som er installert på telefonen kan forårsake overoppheting. En enkel måte å finne ut av dette er ved å starte opp telefonen i sikkermodus. For å gjøre det, slå av Xperia Z1 og trykk deretter på av / på-tasten til tiden du føler at telefonen din vibrerer. Når du ser Xperia-logoen, må du trykke og holde volumtasten nede, og telefonen starter i sikkermodus. Hvis problemet er borte i denne modusen, kan det hende du må sjekke appene dine for problemet. Du kan begynne å avinstallere de mulige appene som kan forårsake problemet til du finner ut at telefonen din slutter å overopphetes. Dette vil fortelle deg hvilken app som skapte problemet.
  • Overoppheting kan også være forårsaket hvis du bruker en gammel programvare. Se etter oppdateringer for å sikre at du kjører den nyeste programvaren for enheten din. Gå til Innstillinger> Om telefon> Programvareoppdateringer> Systemoppdateringer og sjekk om du har installert den nyeste programvaren på enheten.

    Kilde - www.spark.co.nz

  • Hvis ingenting annet fungerer, kan du prøve å tilbakestille fabrikken etter å ha sikkerhetskopiert dataene dine og deretter installert appene en etter én for å sikre at problemet ikke kommer tilbake.

Vannskade

For en telefon som er vanntett, håpet jeg at jeg kanskje ikke trenger å legge dette til listen over problemer. Det hender imidlertid at mange mennesker har klaget på vannskader i Z1.

Fastsette:

Telefonen er designet for å håndtere vann på 1, 5 meters dyp og bare i 30 minutter. Og for alle nysgjerrige sjeler er dette bare ferskvann. Hvis du dunket telefonen din i sjøvann, kan det hende du ikke finner den brukbar lenger. Forsikre deg også om at alle klaffene er forseglet før du bestemmer deg for å ta en dukkert i vannet med Xperia Z1.

I tilfelle du la klaffene åpne og vann har lekket inn i telefonen, prøv ikke å slå på telefonen umiddelbart. Bruk i stedet et håndkle til å tørke det helt, og trekk opp klaffene og la det tørke. Det sies at en bolle med ukokt ris er nyttig for å absorbere fuktigheten fra telefonen. La den ligge i 24 timer før du slår den på. Hvis problemet ikke er løst, ta det med til en tekniker som kan hjelpe deg med dette.

Gul fargetone

Xperia Z1 bruker den triluminske skjermmotoren som kan være årsaken til en grønnaktig eller gulaktig fargetone. Du vil merke at den hvite og grå bakgrunnen har en gul farge på telefonen.

Fastsette:

Sjekk inn Innstillinger> Skjerm> Hvitbalanse hvis hvitbalansen på telefonen er 100 eller ikke, hvis ikke, bytt B til 100. Dette vil bidra til å forsterke de hvite slik at de ser hvitere ut. Hvis dette ikke løser problemet ditt, kan det hende du må ta telefonen til Sonys reparasjonssenter hvor de kan være i stand til å hjelpe deg med å løse problemet eller skaffe deg en erstatning.

Kilde - www.gizmobolt.com

Kamera slutter å fungere

Dette problemet er nært knyttet til overopphetingsproblemet Z1-brukere står overfor. Imidlertid har det blitt lagt merke til at mange mennesker hadde brukt kameraet bare i et par minutter før de ser meldingen “Kameraet er midlertidig utilgjengelig på grunn av høy temperatur”.

Fastsette:

I de fleste tilfeller har dette problemet blitt løst ved å oppdatere programvaren til den nyeste, men hvis du fremdeles står overfor det samme problemet, er et besøk til Sony-reparasjonssenteret det neste best å gjøre.

Opptaksmodus forhindret

I tillegg til at kameraet stopper brått, er et annet problem som har blitt lagt merke til i Z1, at noen opptaksmodus ikke fungerer like bra. Fotograferingsmodusene Superior Auto og Timeshift Burst er de mest brukte modusene som står overfor et problem. Du vil merke en melding som denne: “Dessverre har Timeshift Burst stoppet”. Så en annen varsling rett etter denne som sier at kameraet må kjøle seg ned.

Fastsette:

Selv om det er en mulighet for at tung bruk kan forårsake problemer som disse, kan det hende du må avkjøle det hvis du har brukt det over lengre tid. Men hvis problemet oppstår i løpet av få minutter, må du sjekke om telefonens programvare er oppdatert. Hvis ikke, så oppdater den. For de som har den nyeste programvaren, kan du prøve å tilbakestille telefonen etter sikkerhetskopi av dataene dine. Hvis det fremdeles ender med disse feilene, kan du ta telefonen til et reparasjonssenter hvor en fagperson kan dykke dypere inn i problemet.

Skjermen holder seg

Dette problemet oppstår vanligvis når brukere fjerner merket for det optimaliserte alternativet for bakgrunnsbelysning i Skjerminnstillinger. De merker at telefonskjermen forblir kontinuerlig.

Fastsette:

Gå til Innstillinger> Vis og sjekk det optimaliserte alternativet for bakgrunnsbelysning. Hvis problemet vedvarer, tilbakestiller du telefonen etter sikkerhetskopi av all data.

Fryst eller svarer ikke

Mange Z1-brukere ender opp med en frossen skjerm eller en telefon som slutter å svare.

Fastsette:

For å løse dette problemet må du lukke appene ved hjelp av menytasten og deretter tvinge telefonen til å slå seg av ved å holde inne av / på-tasten. Hvis ingenting fungerer, må du sikkerhetskopiere dataene og tilbakestille telefonen.

Flimrende skjerm

Noen Z1-brukere la merke til en flimrende skjerm som er et maskinvareproblem og ikke er programvare relatert. Hvis dette er resultatet av at du har mistet telefonen, kan det koste deg å bytte ut skjermen.

Fastsette:

Mangelfull maskinvare bør rapporteres umiddelbart på Sony-reparasjonssentralen, slik at telefonen kan byttes ut.

Wi-Fi-problemer

Det faktum at et stort antall av oss er avhengige av Wi-Fi for våre databehov, gjør det til et av de viktigste sidene ved telefonen. Dette betyr at hvis telefonens Wi-Fi slutter å fungere, er det veldig små sjanser for at vi kommer til å like å bruke den. Mange brukere har klaget på Wi-Fi-problemer relatert til Z1. Enten slipper det veldig ofte, eller så kobles det ikke i det hele tatt.

Fastsette:

Opplever du lignende problemer med andre enheter også? I så fall må du feilsøke ruteren. Rutere har også et begrenset utvalg, og selv om de er ment å fungere ordentlig i hele huset, kan du merke en forringelse i signalet. Mens mange forbinder problemet med telefonen, har det blitt funnet at det vanligvis finnes i ruteren. Men hvis du synes det er vanskelig å koble til på offentlige hotspots som McDonald's eller Starbucks, så er problemet på telefonen. For å fikse dette, prøv en tilbakestilling fra fabrikken etter sikkerhetskopi av dataene dine for å sjekke om du har samme problem. Hvis problemet fortsetter, må du ta det med til en Sony Store hvor en profesjonell kan sjekke problemet.

Bildekilde - allgsmtips.com

For å utføre tilbakestillingen fra fabrikken, må du åpne SD-kortdekselet til Z1 og trykke på den lille røde knappen i 3 til 5 sekunder, så telefonen vil tilbakestille. Husk å sikkerhetskopiere alle dataene dine før du utfører en tilbakestilling.

Du kan også lese Galaxy S5 vanlige problemer og fikser dem