Slik deaktiverer du Windows Defender i Windows 10

Microsoft Windows 10 er det mest populære operativsystemet i dag, og på grunn av det tiltrekker den seg oppmerksomheten til virusskapere. Derfor integrerer de antivirusprogram. Microsoft prøver å beskytte sikkerheten til brukerne sine data, og i mange år leverer de sitt eget operativsystem med Windows Defender. Til tross for at dette antiviruset er veldig bra, bruker de fleste andre pålitelige og velprøvde løsninger. Stort sett deaktiverer ny antivirusprogramvare Windows Defender automatisk. I noen tilfeller kan det imidlertid være nødvendig å utføre denne prosedyren manuelt. Denne guiden viser deg hvordan du deaktiverer Windows Defender i Windows 10.

Du kan også lese: Hvordan deaktivere Windows 10 automatiske oppdateringer

Slik deaktiverer du Windows Defender i Windows 10

I eldre versjoner av Windows 10 var det enkelt å deaktivere Defender, men med utgivelsen av Windows 10 bestemte utviklerne seg for å komplisere denne oppgaven. Å deaktivere Windows Defender 10 midlertidig er ikke vanskelig, men å deaktivere det fullstendig, det kan være litt vanskelig i Group Policy Editor. Imidlertid kan selv en nybegynnere datamaskinbrukere bruke denne guiden enkelt. Du har to valg: å deaktivere Windows Defender 10 permanent eller midlertidig.

Deaktiver Windows Defender midlertidig

Klikk på "Start" <"Innstillinger" <"Oppdateringer og sikkerhet" <"Windows Defender" og slå av «Sanntidsbeskyttelse». Denne metoden deaktiverer Windows Defender i kort tid. 15 minutter senere slås den automatisk på igjen. Derfor, hvis et slikt alternativ ikke passer deg, bruk følgende metode.

Deaktiver Windows Defender permanent

For å deaktivere standard antivirus i lang tid (til du trenger å slå på igjen), må du grave litt dypere i Local Group Policy Editor: åpne "Kjør" med en tastekombinasjon «Win + R» og skriv “gpedit.msc” og klikk “OK”. Klikk på "Datakonfigurasjon" <"Administrative maler" <"Windows-komponenter" <"Windows Defender" <"Real-time Protection" dobbeltklikk på den og velg alternativet "Enabled" for å slå av Windows Defender. Klikk “OK” og lukk redigeringsvinduet.

Du har nettopp lært hvordan du fullstendig deaktiverer Windows Defender.

Bildekilde: www.techspot.com

Du kan også lese: Hvordan dele filer mellom PCer i Windows 10

 

Legg Igjen Din Kommentar