8 ting du bør tenke på når du kjøper en bil

Lei av å ta bussen, gå til forskjellige arenaer, og det er nå på tide å kjøpe bil. Før du kjøper en bil, må du vite hva du bør vurdere når du kjøper en bil. Ikke fokuser bare på modellen og utseendet. Du må sørge for at kjøretøyet er vegverdig og at du også må sette opp en forsikringsavtale. Det er flere ting du må vurdere når du kjøper en bil.

Se også: 10 tips om hvordan du organiserer skapet ditt

Topp ting du må vurdere når du kjøper en bil

gunstig

Det er et flott skritt du tar når du bestemmer deg for å kjøpe en bil. Det er fint å ønske de finere tingene i livet, men du må velge en bil som er budsjettvennlig. Den fine røde Range Rover du liker er kanskje ikke det du har råd til. Det kan være lignende biler som du kan kjøpe som er budsjettvennlig. De fleste kan ikke kjøpe bil kontant, og det beste alternativet er å låne et lån. Du bør utarbeide et budsjett og planlegge. Hvor mye av inntektene dine vil du fordele til bilbetaling? Vil du ha et overskudd for å opprettholde deg selv og din familie?

Forsikring

Det er obligatorisk å ha bilen din forsikret i de fleste land. En forsikring vil støtte deg hvis kjøretøyet ditt er skadet eller noen er skadet i en ulykke. Noen forsikringer vil gi dekning hvis kjøretøyet ditt er stjålet eller mistet. Du må finne riktig selskap å åpne en forsikring med. Du kan betale forsikringen i avdrag. Det avhenger av budsjettet ditt.

År

Du lurer sikkert på hvorfor du trenger å være bekymret for hvilket år bilen du er interessert i ble laget? Vel, det er viktig å vite hvilket år kjøretøyet ble laget fordi noen finansinstitusjoner vil bruke året på kjøretøyet for å bestemme hvor mye penger de skal låne ut til kunden sin. Jo eldre bilen er, jo rimeligere er den. Noen ganger kjøper folk en bruktbil fordi de er billige, men de har kortere tidsperiode sammenlignet med en ny bil. Hvis du er ute etter noe langvarig, er en gammel bruktbil kanskje ikke ideell.

Vil du ha en ny eller forhåndseid bil?

Dette er også et hensyn som vil avhenge av budsjettet ditt. En ny bil vil være mer kostbar enn en bruktbil. For de fleste er en bruktbil det de har råd til. Hvis du vurderer en pre -eid bil, må du sørge for at den er i utmerket tilstand. Forsikre deg om at du får en ekspert til å vurdere bilen og sjekke om den er veien verdig. Du kan også se om det er garanti tilgjengelig for deg å dra nytte av. Sørg for å spørre eieren om historien til bilen. Hvor kjørte de den, og hvor lenge? Har bilen fått noen skader?

Prøvekjøring

Hvis du går i butikken for å kjøpe en skjorte, ville du passe den og se om den er behagelig. Du vil være sikker på at den ikke er for stram eller kort. Når du kjøper en bil, må du prøvekjør den. Ikke bare se på interiør og eksteriør, velg deretter bilen du ønsker. Nei, prøv en prøvetur. Se om du føler deg komfortabel når du kjører. Er det for raskt eller tregt? Har du nok benplass? Er setet høyt nok? Forsikre deg om at du er komfortabel.

Drivstoffeffektivitet

Vil bilen du kjøper reise lange avstander med veldig lite drivstoff? Hvis ja, kan dette være en fordel for deg. Noen av de beste bensineffektivitetene er Chevrolet bolt, Hyundai Ioniq Electric og Ford Focus Electric. Drivstoffeffektivitet biler vil hjelpe deg å spare på bensin til tross for størrelsen og dine daglige kjørebehov.

Forskning

Å undersøke bilforhandleriet ditt er veldig viktig, spesielt hvis det er første gang du gjør forretninger med dem. Forsikre deg om at du ser på mer enn ett bilforhandlerverk og gjør en sammenligning. Still spørsmål og adresser eventuelle problemer før du signerer en kontrakt eller avtale. Hvis det er en modell, vil du undersøke den grundig før du gjør det endelige kjøpet.

Automatisk eller manuell?

Hvis du er en bilentusiast, er dette en veldig viktig beslutning du må ta før du kjøper en bil. Manualen er ideell for bilentusiaster fordi du liker turen, brøler motoren og skifter gir. Denne typen girkasser brukte mer drivstoff sammenlignet med automatikken. Automatikken er egnet for rushtrafikk, så hvis du vet at du bor i et område hvor det ofte er overbelastning, anbefales det å bruke en automatisk bil. Du vil unngå å skifte gir ofte i flere timer med manualen.

Innpakking

Det er flere ting du må tenke på når du kjøper en bil. Disse inkluderer overkommelighet, forsikring, drivstoffeffektivitet, bilforhandlerpolicyer, alder på bilen og din kompatibilitet med kjøretøyet du velger. Du vil være mer fornøyd med kjøpet når du tar hensyn til disse faktorene.