iOS 8-problemer og deres løsninger

Det har gått en god stund nå at iOS 8 har blitt lansert og brukerne klaget på noen få problemer mens de oppdaterte eller brukte iOS 8. Hver nye programvareoppdatering har noen få feil, få problemer som batteri blir tappet for fort, Wi-Fi tilkoblingsproblemer osv. Så her er noen vanlige problemer med iOS 8 som brukerne møter når de oppdaterer eller bruker iOS 8 og måter å løse dem på.

Les også: Slik fikser du iOS 8.3-batterilevetid

De vanligste iOS 8-problemene og måtene å fikse dem:

Ikke nok plass til å oppgradere iOS 8

Dette er en veldig vanlig problemstilling som mange brukere har klaget på. Her er imidlertid rettelsene for det.

løsninger:

For å oppdatere enheten din til iOS 8 trenger du omtrent 5 GB lagringsplass. Hvis du ikke har den nødvendige plassen oppdateringen ikke vil gå gjennom, og sjekk hvor mye lagring enheten har for øyeblikket, gå til Innstillinger> Generelt> Programvareoppdatering. Hvis du ikke har oppdatert telefonen din med 7.1.2, vil du be deg om å oppdatere den først.

www.syncios.com

Hvis enheten nå har 16 GB telefonlagring, betyr 5 GB en betydelig del av bildene, appene, lydene og videoene dine. Så brukere har ikke noe annet valg enn å slette appene, bildene, videoene og musikken deres for å lage et sted for programvareoppdateringen.

Slett data og lag litt plass på enheten din:

 1. Fjern de lagrede bildene fra telefonen - Den gode nyheten er at du ikke trenger å slette de søte minnene du har fanget permanent. I stedet kan brukerne først overføre dataene sine til en PC og deretter slette dem fra telefonene sine.
 2. Slette apper og spill - For spill og apper vil du kanskje ikke slette dem som inneholder dine personlige data. Det anbefales å overføre apper og spill til en annen enhet ved hjelp av AnyTrans-appen, slik at du ikke mister de lagrede dataene på appene og spillene dine.
 3. Slette søppel, loggfiler, midlertidige filer, hurtigbuffer og informasjonskapsler - Det er mange søppelfiler som ikke er nødvendige, men som bruker telefonens minne og ikke kan fjernes manuelt. Du kan bruke PhoneClean, et spesialisert iOS-verktøy som kan hjelpe deg med å fjerne alle disse søppelfilene, informasjonskapslene, cachen og andre uønskede filer i telefonens minne. Det kan bringe tilbake 40% til 60% av plassen på enheten din.
 4. Slette iMessages og andre tekstmeldinger - Når du har slettet meldingene og har noe lagringsplass, gå tilbake til Innstillinger> Generelt> Programvareoppdatering og klikk på oppdater og vent til iOS 8 skal installeres.

Installer iOS 8 via iTunes på datamaskinen:

Du kan prøve å installere oppgraderingen fra iTunes som vil ta mindre plass. Ettersom oppgraderingen vil skje på enheten din, men nedlastings- og installasjonsprosessen vil være fullført på datamaskinen din. Følg trinnene nedenfor for å oppgradere fra iTunes.

 1. Koble enheten din til PC-en eller bærbar PC, og iTunes startes automatisk. Hvis ikke, kan du åpne den manuelt på datamaskinen din.
 2. Klikk på enhetsikonet fra venstre sidefelt, og klikk deretter på "Sammendrag" -fanen.
 3. Hvis du ikke finner noe varsel om iOS 8, klikker du på "Sjekk etter oppdatering" og deretter "Oppdater". Når nedlastingen er fullført, vil enheten starte på nytt og installere det nye operativsystemet.

www.technobezz.com

Komme seg fast mens du laster ned og installerer iOS 8

En vanlig klage fra mange grunnleggende og avanserte brukere er at de ser ut til å sitte fast mens de oppgraderer enheten til iOS 8. Vel! Det er to måter du kan prøve å fikse denne feilen på.

løsninger:

 • Oppgraderingen av iOS 8 tar litt tid å fullføre nedlastingen og installasjonen. Alt du trenger å gjøre er å vente tålmodig.
 • Start enheten på nytt ved å holde knappene Sleep / Wake og Home i noen sekunder. Når enheten har startet på nytt, går du til Innstillinger> Generelt> Om og sjekker om nedlastingsprosessen er gjenopptatt. Hvis den ikke gjenopptar seg selv, starter oppgraderingsprosessen igjen på nytt.

Datatap etter oppgradering til iOS 8

Brukere som oppdaterte iOS 8 ble kartlagt, mange av dem klaget på å miste dataene sine på enheten mens de oppdaterte programvaren på grunn av årsaker som sådan:

 • Programvareoppdateringen krever 5 GB enhetsplass, så mange av brukerne velger å slette data fra enheten, for eksempel bilder, sanger, videoer, kontakter, meldinger osv.
 • Hvis oppdateringen mislykkes eller det oppstår noe problem under oppgraderingsprosessen. Resultatet kan være tap av data.
 • Alt du trenger å gjøre er å bytte til gjenopprettingsmodus på enheten. Dataene på enheten slettes automatisk, og enheten går til gjenopprettingsmodus.

løsninger:

For å unngå alt dette datatapet eller gjenopprette tapte data, kan brukeren følge disse rettelsene:

 • Hvis du allerede har sikkerhetskopiert enhetsdataene dine til en annen enhet via iTunes eller ICloud, kan du enkelt gjenopprette dataene til enheten din etter oppgraderingen.
 • Det finnes en app som heter PhoneRescue for å hjelpe deg med å gjenopprette viktige tapte iOS-data på telefonen uten iTunes eller iCloud-sikkerhetskopi. PhoneRescue-appen gjenoppretter 24 typer iOS-data inkludert meldinger, bilder, videoer, kalender, påminnelse, notater kontakter osv. Så dette gjør det faktisk til et mye bedre alternativ enn iCloud eller iTunes.

www.technobezz.com

Fast på Apple-logoen

Et av de mest rapporterte problemene til brukerne er at iOS 8-oppdateringen blir sittende fast på selskapets logo under oppstart. Klagen er at når brukerne slår på iPhone-en bare en blank skjerm eller Apple-logo er synlig, bortsett fra at det ikke skjer noe.

løsninger:

Løsningen på dette er å gjenopprette den.

 • Slå av enheten og koble enheten til PCen din og start iTunes på den.
 • Klikk på Dvale-knappen og Hjem-knappen samtidig, og hold den i minst 10 sekunder.
 • Gi slumringsknappen og hold på Hjem-knappen med mindre det vises en melding i iTunes.
 • Velg først enheten din, og deretter under Sammendrag vil det være et gjenopprettingsalternativ. Bare klikk på den.

iCloud krever lagring for sikkerhetskopiering

Mange brukere fant ut at iCloud trengte mer plass til sikkerhetskopiering etter oppgraderingen til iOS 8. Hvis du befinner deg i denne situasjonen før du oppgraderer iCloud-lagringsplanen din, kan du prøve å implementere fikseringen nedenfor, og kanskje du ikke trenger å oppgradere iCloud.

løsninger:

 • Slett uønskede sikkerhetskopier ved å gå til Innstillinger> iCloud> Lagring og sikkerhetskopi> Administrer lagring og deretter Slett gamle eller uønskede sikkerhetskopier.
 • Slå av disse unødvendige sikkerhetskopiealternativene ved å gå til Innstillinger> iCloud> Velg de unødvendige alternativene for sikkerhetskopiering og slå den av.
 • Sikkerhetskopier innholdet på datamaskinen din i stedet for til enheten din, spesielt hvis du har mange bilder eller videoer. Apple gir deg bare 5 GB iCloud-lagring, så sørg for at du får det beste ut av ledig plass. Du kan sikkerhetskopiere dataene dine på andre måter som ved å bruke iTunes-biblioteket eller AnyTrans-appen.

Apps krasjer eller vil ikke lastes

Dette er en vanskelighet brukerne kan møte; bare følg de enkle måtene å løse problemet på.

løsninger:

 • Du må dobbeltklikke på Hjem-knappen og sveipe ren appene som krasjer eller ikke klarer å åpne, og deretter prøve å laste den inn igjen.
 • Forsøk å starte på nytt ved å holde nede Hjem-knappen og hvilemodus-knappen til Apple-logoen vises på enhetsskjermen.
 • Appen skal oppdateres automatisk hvis ikke, under Automatiske nedlastinger kan du sjekke Innstilling> iTunes & App Store for å slå på oppdateringene.

support.apple.com

 • Du kan avinstallere og installere en app for å se om problemet er løst.
 • Prøv å tilbakestille fabrikken, men før den sikkerhetskopien går alle viktige data til Innstilling> Generelt> Tilbakestill og velg Slett alt innhold og innstillinger

Selv om alle disse rettelsene vil fungere for med appene som er i iOS 8, kan det være noen apper som ikke vil fungere med iOS 8.

Kan ikke sende og motta meldinger

Med iOS 8-oppgraderingen vil SMS-appen din også ha mange nye funksjoner som muligheten til å sende bilder, tilordne titler til tråder, legge til eller fjerne enkeltpersoner til en gruppe osv. Hvis du ser ut til å få problemer med å sende eller motta meldinger, følg denne løsningen for fikse problemet.

løsninger:

 • Åpne Innstillinger, velg Meldinger og klikk glidebryteren for å slå, sende som SMS, iMessage av.
 • Fra innstillingsmenyen går du til Generelt> Tilbakestill> Tilbakestill nettverksinnstillinger, send tekstmeldinger igjen.
 • Gå tilbake til Innstillinger> Meldinger og slå på Send som SMS, og klikk på iMessage på igjen.

iPhone slås ikke på etter iOS 8-oppdatering

Dette er et vanlig problem som mange brukere står overfor, og med de to rettelsene nedenfor, skal enheten være i gang.

løsninger:

 • Trykk søvn- og hjemmeknappene sammen i noen sekunder til Apple-logoen vises.
 • Prøv en fabrikkinnstilling på iPhone, sørg for å sikkerhetskopiere alle dataene dine.

Det oppstod en feil under nedlasting av iOS 8

Det kan hende du får en popup-vindu om "det oppstod en feil".

løsninger:

 • Pop-up-feilen skal ikke være mye av problemet. Det er mange andre brukere enn deg som prøver å oppgradere telefonene sine til iOS 8. Du kan bare starte nedlastingsprosessen på nytt.

Problemer med Wi-Fi og Bluetooth-tilkobling

Brukere har rapportert om Wi-Fi- og Bluetooth-tilkoblingsproblemer etter oppgraderingen til iOS 8. Apple-diskusjonsforum ser ut til å være oversvømmet av dette problemet.

løsninger:

 • Wi-Fi-problemet ditt kan løses ved å gå til Innstillinger> Generelt> Tilbakestill> Tilbakestill nettverksinnstillinger. Systemet ditt ber om passordet for å starte enheten på nytt. Forsikre deg om at du husker WI-FI-passordene dine, da de vil bli slettet under denne prosessen.

letsunlockiphone.services

 • Bluetooth-problemer kan løses ved å gå til Innstillinger> Generelt> Tilbakestill> Tilbakestill alle innstillinger. Alle de lagrede innstillingene dine tilbakestilles, og du må aktivere dem igjen, men Bluetooth-enheten din begynner å fungere igjen.

"Koble til iTunes" -logoen er fast

Hvis iTunes-logoen din sitter fast på enhetsskjermen, må du følge løsningen nedenfor for å rette den opp.

løsninger:

 • En hard tilbakestilling kan hjelpe deg med å fikse feilen. Du må holde dvalemodus- og hjemmeknappene sammen i noen sekunder, slipp så snart du ser at skjermen din har blitt svart. Hvis du ser en Apple-logo før du slapp knappene, må du gjenta prosessen igjen.

iOS 8 tar lang tid å oppgradere

Mange brukere har funnet ut at oppgraderingen tar for lang tid. Hvis du finner ut at det samme skjer med enheten din, kan du følge løsningene nedenfor.

løsninger:

> Prøv å koble til et raskere Wi-Fi-nettverk.

> Bruk iTunes for å installere og bruke iOS 8-koblinger for direkte nedlastning fra Apple.

 1. Last ned bare den offisielle versjonen av iOS 8 .ipsw.
 2. Koble enheten til en datamaskin og åpne iTunes.
 3. Sikkerhetskopier dataene dine bare for å være trygge.
 4. I iTunes trykker du på iPhone-alternativet øverst til høyre. Hvis du ser alternativene Gjenopprett og oppgradering, er du på høyre skjerm.
 5. Spesielt Klikk på Kontroller for oppdatering. Et spesielt klikk holder en tast mens du venstre klikket.
 6. Hold alt / alternativ på Mac når du trykker på Kontroller for oppdatering.
 7. På Windows holder du Skift-knappen når du klikker Kontroller for oppdatering.
 8. Finn nedlastingen av iOS 8 og klikk på .ipsw-filen.
 9. La nå iOS 8-oppdateringen skje. Dette kan ta 15 minutter eller lenger, avhengig av hvor lang tid det tar å bekrefte oppdateringen med Apples servere.

Dårlig batterilevetid etter iOS 8-oppgraderingen

Som andre som har klaget på at batteriet skal tømme raskt, kan du også møte dette problemet. Du kan bruke rettelsene nedenfor for å løse problemet.

løsninger:

 • Finn strømdrenerende appene ved å gå til Innstillinger> Bruk> Batteribruk. Du finner en liste over apper som bruker batteri på enhetene dine i løpet av det siste døgnet og de siste 7 dagene.
 • Internett er viktig på telefonen din, men det tapper også mye batteri. Spesielt hvis du bruker 3G- og 4G-datatjenester, vil telefonen din bruke mye batterilevetid. Så hvis du ikke bruker mobildataene dine, er det best å slå dem av ved å gå til Innstillinger> Mobil og trykke på Mobile Data-bryteren.

support.apple.com

 • Nå som du bare har iOS 8 på telefonen din er det sjansene for at batterilevetiden din vil gå dårlig. Bare å starte den på nytt kan hjelpe med å sortere ut ganske mange problemer med programvaren på en iPhone, men det kan også hjelpe med å fikse problemer med batterilevetiden. For en myk tilbakestilling, kan du trykke på av / på-knappen og hjemmeknappen sammen til iPhone slår seg av.
 • Hvis du vil stoppe oppdateringen av bakgrunnsappen helt, vil den spare mye batterilevetid, gå til Innstillinger> Generelt> Bakgrunnenappoppdatering og slå den av. Du kan også administrere innstillingene for hver enkelt app.
 • Skjermen bruker mye batteri på hvilken som helst smarttelefon. Jo lysere skjerm, jo ​​mer strøm bruker den. Deaktiver automatisk lysstyrke og kontroller den manuelt i henhold til ditt behov.
 • Kontroller at autolåsen er satt til ett minutt ved å gå til Innstillinger> Generelt> Autolås. Hvis ikke, blir skjermen automatisk slått av etter et minutt.
 • Hvis du ikke bruker Bluetooth til musikk eller deler innhold med andre Apple-brukere, må du slå det av.

Hvordan legge til tredjeparts tastatur etter iOS 8-oppgradering

En av de viktigste funksjonene som er inkludert i iOS 8 er et tredjeparts tastatur. Du må gå til Innstillinger> Generelt> Tastatur> Tastaturer og deretter velge 'Legg til nytt tastatur'. Du kan veksle mellom tastaturer ved å trykke på jordikonet på hvert tastatur.

Kan ikke få hands-off arbeid eller kontinuitetssamtaler for å jobbe

Begge disse funksjonene kommer med iOS 8-oppgraderingen. Forsikre deg om at du har oppgradert Mac-en til den siste Yosemite, da Continuity-funksjonen bare er kompatibel med Yosemite og de gamle operativsystemene som Mountain Lion eller Maverick.

Hvis iOS 8 ikke ser ut til å ha disse funksjonene, følg løsningen nedenfor for å aktivere dem.

løsninger:

 • Gå til Innstillinger på din iPhone eller iPad som kjører iOS 8.
 • Klikk på Generelt
 • Klikk på Avlevering og foreslåtte apper
 • Slå avleveringsalternativet av og deretter på

www.iphonelife.com

 • Klikk på Generelt øverst for å gå tilbake til forrige meny
 • Klikk på Innstillinger øverst for å gå tilbake til forrige meny
 • Klikk på Facetime
 • Slå av mobiltelefonsamtalene for iPhone og sett den på igjen
 • Start enheten på nytt
 • Foreta en testanrop for å sjekke om problemet er løst.

Lyden fungerer ikke etter oppgraderingen

Brukere av iPad ser ut til å klage på at lyden på enheten ikke fungerte etter iOS 8-oppgraderingen. Her er rettelsene for det.

løsninger:

 • Hold Sleep / Wake og Home-knappene sammen i noen sekunder, eller til du ser Apple-logoen og enheten starter på nytt.
 • Forsikre deg om at Demp ikke er krysset av for å slå det av ved å gå til Innstillinger> Generelt og sjekk Bruk sidebryter. Du kan også sjekke ved å sveipe opp og kontrollere ikonet til høyre i Kontrollsenter.

Kan ikke ringe etter iOS-oppgradering

Brukere med gamle enheter som iPhone 4S og iPhone 5 rapporterte at de ikke kunne ringe etter at de hadde oppgradert enheten med iOS 8, men de kunne motta samtaler. Noen av fikser for denne feilen er nevnt nedenfor.

løsninger:

 • Dobbeltklikk på Hjem-knappen og lukk alle bakgrunnsapper.
 • Prøv å holde nede Sleep / Wake and Home-knappen sammen til iPhone-enheten starter på nytt og du ser Apple-logoen.
 • Forsikre deg om at flymodus er slått av, og sjekk om du prøver å ringe til et blokkert nummer ved å gå til Innstillinger> Telefon> Blokkerte.

www.imore.com

 • Slå av enheten, ta ut SIM-kortet og sett det tilbake igjen.
 • Tilbakestill nettverksinnstillingene dine ved å gå til Innstillinger> Generelt> Tilbakestill> Tilbakestill nettverksinnstillinger.
 • Ring transportøren din for å forsikre deg om at det ikke er noe problem med ditt område eller servicekontrakt.
 • Hvis ingenting fungerer fungerer du bedre til Apple-butikken og ta kontakt med en spesialist.

Problem med mobildata på iOS 8

Det kan være et stort problem å ha problemer med mobildataene dine. Smarttelefoner og internett fungerer hånd i hånd. Sjekk løsningene for dette problemet.

løsninger:

 • En enkel omstart kan løse problemet med enheten din.
 • Slå mobildata av og på
 • Bytt til flymodus, vent i minst 30 sekunder og slå den av.

Ovennevnte løsninger er bare mulige løsninger på vanlige problemer du kan komme over, hvis ingenting fungerer, sørg for å besøke en Apple-butikk og få profesjonell hjelp.

Du kan også lese: 5 måter å fikse Ingen tjenester på iPhone6 ​​etter 8.4 oppdateringer