Malwarebytes gratis versjon vs. Windows Defender: Hvilken tilbyr bedre PC-beskyttelse?

Vi lever nå i en cyberverden der forretningstransaksjoner, kommunikasjon og forskning har blitt mer praktisk og raskere. Hver gang vi slår på enhetene og stasjonære PC-ene våre, er vi imidlertid utsatt for potensielle trusler fra virus og malware. Men med pålitelig antivirusprogramvare som beskytter datasystemene våre, kan cyberangrep forhindres. Utfordringen er imidlertid å gjøre det riktige valget siden det finnes en mengde gratis virus- og malware-beskyttelsesprogrammer vi kan få tak i.

La oss gjøre prosessen enklere med en gjennomgang av Malwarebytes og Windows Defender.

Malwarebytes

Malwarebytes er anti-malware og anti-spyware programvare som er i stand til å oppdage og rense malware infeksjoner. Det fjerner også rootkits og reparerer skadede filer. Dette er imidlertid alt en gratisversjon kan tilby, ikke med mindre du oppgraderer til en premiumversjon. Mens den skanner datamaskinsystemet og varsler deg om mulige trusler, fjerner det ikke virus. Dessuten skanner den ikke automatisk. Men dette betyr ikke helt at gratisversjonen av Malwarebytes ikke er verdt det. Selv om det ikke er teknisk antivirusprogramvare, er det i stand til å oppdage dem.

En annen god ting med denne applikasjonen er at den kan fungere sammen med tredjeparts antivirusprogramvare. Med en rekke gratis programvare, for eksempel Avast, AVG og Avira, for å bekjempe virusangrep, kan du fremdeles sikre datamaskinsystemet ditt. Og hvis det er en karakteristisk Malwarebytes kan skryte av, er det dens evne til å oppdage malware som ellers blir oversett av antivirusverktøy. Det påvirker heller ikke at det påvirker en annen sikkerhetsprogramvare du kanskje har installert på systemet ditt.

Windows Defender

Dette er Microsofts sikkerhetssystem for Windows. I likhet med de fleste gratis antivirusprogrammer, tilbyr Windows Defender et visst nivå av virus- og spyware-beskyttelse for brukere som i utgangspunktet bruker internett for å se YouTube-videoer og åpne sosiale mediekontoer som Facebook. Det kommer som et standard antivirusprogram for Windows 7, 8, 8.1 og 10. I motsetning til Malwarebytes, tilbyr det virusbeskyttelse.

Windows Defender har nå også flere verktøy og funksjoner som fulgte med Windows 10 Creators Update. Dette betyr at hvis du bruker Windows 10, vil du kunne se når systemet ditt sist ble skannet for malware. I tillegg kan du utføre virusdefinisjonsoppdateringer og dra nytte av en offline skannemodus. Det tilbyr også valgfri sanntidsbeskyttelse, en funksjon som Malwarebytes tilbyr med premiumversjonen. Dessuten kan du enten utføre en rask skanning eller full skanning når som helst. Men når det gjelder fleksibilitet, er dette standard sikkerhetsprogrammet kanskje ikke den beste kandidaten, siden det ikke vil fungere hvis det er et annet antivirusprogram som kjører på datamaskinen din.

Windows Defender kan ha en kant over Malwarebytes siden det kan beskytte datasystemer mot virusangrep, men når det gjelder malware og spionprogramvare, søker den etter de siste potensielle truslene som motparten kanskje ikke oppdager. Det kan også brukes sammen med hvilken som helst antivirusprogramvare. Motsatt er Windows Defender integrert med et antall Windows OS og regnes som den beste Windows 10-beskyttelsen som finnes. Når det er sagt, kan du laste ned gratis Malwarebytes for enheten din og til skrivebordet ditt som kjører på Windows, kan du holde deg med en standardbeskyttelse.

 

Legg Igjen Din Kommentar