Hvorfor blir Android-telefonen min varm og overopphetet?

Akkurat som alle andre dager brukte du telefonen din til å ringe, sjekke sosiale nettverkskontoer, spille noen få spill på telefonen og sende meldinger ved hjelp av forskjellige apper. Selv om du ikke virkelig kan huske noe ekstra som du gjorde på telefonen din, ser det ut til at telefonen begynner å overreagere på bruken din. Det har nylig begynt å bli varmere enn vanlig, og du er ikke sikker på hvordan du løser det eller hva problemet kan være. Så hvis du leter etter løsninger for å løse problemer med Samsung / Android overoppheting, har vi en liste over løsninger sammen med noen få årsaker som kan forårsake problemet.

Se også: Slik endrer du bakgrunn på Android

Hvorfor blir Android-enheter varme eller overopphetes?

Etter å ha investert en betydelig sum penger i telefonen din, kan det hende du ikke vil ende opp med en feilenhet eller bare slippe den fordi den overopphetes. Du må huske på at bruk spiller en viktig rolle når du diskuterer problemer med overoppheting. Det du ser på som gjennomsnittlig bruk kan være for mye for telefonen din.

Å spille spill som tar en avgift på telefonens CPU kan føre til overoppheting. Avid internettbrukere må også være forsiktige fordi lange timer med surfing kan skade batteriet. Som et resultat kan det begynne å varme opp etter hvert. Problemet med overoppheting oppstår når telefonens CPU ikke klarer å følge med kravene. Når en telefon har jobbet over lengre tid, kan det hende at visse deler av telefonen begynner å varme opp. I motsetning til stasjonære og bærbare datamaskiner, har ikke våre telefoner passende ventilasjonsmidler.

Når våre Android-smarttelefoner og nettbrett stadig brukes mens vi bærer dem i håndflatene, er det ikke nok plass til enheten kan puste. Dette er grunnen til at når du spiller et spill, ender du opp med en overopphetet telefon. Et spill krever at mange deler av telefonen fungerer samtidig. Det gjør at telefonen fungerer mye mer enn den gangen du kan bla gjennom bildene i telefonens galleri. Dette er grunnen til at spill er kjent som den viktigste årsaken til problemer med overoppheting.

Mens spill skildrer et problem, er overdreven internettlesing en annen årsak som har blitt lagt merke til. Hvis du ser på YouTube-videoer i flere timer, er det ingen tvil om at telefonen din begynner å bli merkbart varmere. Dette er på grunn av den lange tiden telefonskjermen er på, innsatsen telefonen gjør for å spille av videoen og det faktum at den også må sikre datatilkobling. Alt sammen gir det mye arbeid som telefonens CPU har vanskelig for å utføre.

En annen ting du kanskje vil være på vakt mot er om det er telefonen din som blir overopphetet eller batteriet er for gammelt og har begynt å overopphetes fordi livssyklusen nesten er over.

Nå som vi vet om noen av grunnene til at Android-enheten din kan være overopphetet, la oss se på måter problemet kan løses på.

Løsninger for å løse problemer med overoppheting av Android-telefoner

Løsning 1: Passende ventilasjon

Hvis du merker at telefonen eller nettbrettet ditt blir for varmt i lommen eller når du bruker etui, får ikke enheten sjansen til å spre varmen som dannes mens du bruker enheten. Prøv å bruke telefonen eller nettbrettet uten saken. Sjekk nå om det fungerer uten å varme opp. Hvis problemet er løst når du bruker telefonen uten saken, må du vurdere å endre saken eller ikke bruke en sak i det hele tatt. Det kan være sakens materiale som ikke lar telefonen puste. Det samme problemet kan oppstå når enheter holdes i lommen.

Løsning 2: Start enheten på nytt

Hvis dette er første gang du la merke til at telefonen ble overopphetet, må du starte enheten på nytt. Selv om omstart kan være en midlertidig løsning, er det noen ganger nok til å hjelpe telefonen eller nettbrettet ditt med å sette alt på plass igjen og begynne på nytt, noe som kan redusere sjansene for at enheten overopphetes igjen.

Løsning 3: Oppdater programvaren

Telefonens programvare sikrer jevn drift av telefonen. Utdatert programvare kan begynne å forårsake mange problemer for telefonen inkludert overoppheting. Oppdater programvaren til telefonen din slik at den kjører den nyeste versjonen. Programvareoppdateringer hjelper deg med å fikse feil og andre kjente problemer på telefonen eller nettbrettet. Hvis enheten din hadde et kjent problem, kan en oppdatering løse problemet. Produsenter oppfordrer til automatiske oppdateringer, men hvis du valgte å ikke oppdatere telefonen din, er det nå tid for deg å vurdere på nytt.

 • Gå inn på innstillingsmenyen på telefonen.
 • Trykk på About device
 • Her vil du merke muligheten til å se etter oppdateringer
 • Trykk på den og la telefonen din oppdatere til den nyeste versjonen
 • Start telefonen på nytt etter oppdateringen

Sjekk om oppdateringen var i stand til å løse problemet med overoppheting.

Løsning 4: Oppdater appene

Mens telefonens programvare spiller en viktig rolle, kan appene også være den skyldige bak en overopphetet telefon eller nettbrett. Når enheten overopphetes, må du se etter apper som du nylig har installert. Det er en mulighet for at appen kan ha en feil eller et problem som kan føre til at telefonen overopphetes. Forsikre deg om at alle appene dine er oppdatert slik at kjente problemer løses før telefonen din blir skadet av overopphetingsproblemene.

Løsning 5: Hvor holder du telefonen?

Noen av oss ender med å legge igjen telefonene våre på dashbordet til bilen vår, der sollyset kan overopphete det. Det samme problemet oppstår når telefonen holdes i nærheten av andre elektroniske enheter som kan magnetisere enheten, og over en periode kan det føre til overopphetingsproblemer. Selv når du lader telefonen, er det viktig å lete etter et sted der telefonen ikke vil varme opp for høyt. Årsaken er at lading av telefonen vanligvis fører til en liten temperaturøkning.

Løsning 6: Invester i originale deler

Har du nylig byttet ut batteriet på telefonen din? I så fall kjøpte du det nye batteriet fra produsenten? Billige forfalskninger av alle delene er tilgjengelige på internett. Å prøve å spare penger på delene kan føre til en større investering fordi de falske delene etter hvert kan gjøre telefonen din ubrukelig. Bruk originale deler, spesielt når du bytter batteri på telefonen. Husk å velge et originalt batteri og er kjøpt fra en autorisert forhandler. Kvaliteten på de originale delene vil sikre jevn drift av telefonen mens de billigere kan begynne å skape problemer for deg.

Løsning 7: Lysstyrke på skjermen

Telefonskjermen er en viktig årsak til batteriet tappes for nettbrett, det er enda verre fordi skjermen er større. Store skjermer betyr mer batteribruk for å drive skjermen. Når du bestemmer deg for å holde skjermens lysstyrke på det høyeste, ender det opp med å bruke mye batteri. Trekk ned varslingsskjermen på telefonen din og sjekk lysstyrkenivået. Hvis du synes det er ekstra høyt, bør du vurdere å redusere det til et mer behagelig nivå.

Du kan enkelt endre lysstyrkenivået hvis du går ut i solen og vil sjekke telefonen. Når du er borte fra sollyset, husk å skru ned lysstyrken igjen.

Løsning 8: Se etter apper med bakgrunnssynkronisering

Vi elsker alle telefonens evne til å stille arbeide i bakgrunnen for å oppdatere varslene og holde våre kontoer oppdatert. Imidlertid, oftere enn ikke, trenger vi kanskje ikke all den synkroniseringen for en rekke apper. Telefonen må utføre et betydelig arbeid når den synkroniserer kontoene dine i bakgrunnen. Forsøk å holde de viktige synkronisert mens du kan slå av bakgrunnssynkronisering for andre apper.

 • Gå til Innstillinger-menyen på telefonen
 • Trykk på Kontoer
 • Under listen over apper, trykk på apper du vil deaktivere synkronisering for og endre synkroniseringsinnstillingene for.

Dette vil hjelpe telefonen med å spare litt krefter og redusere overopphetingen av telefonen.

Løsning 9: Endre varslingsinnstillingene

Varslingsinnstillingene på telefonen din for en rekke apper kan også gjøre en forskjell. Når du endrer appinnstillingene for å vise varsler for et begrenset antall apper - de du ikke kan gå glipp av varslene for, vil du kunne redusere telefonens arbeidsevne. Endre varslingsinnstillingene for appene du ikke trenger, kan gjøres ved å gå til Innstillinger-menyen på telefonen din og trykke på applikasjonsbehandleren. Sjekk under nedlastede apper for appene du har installert, og trykk på hver app for å sjekke varslingsinnstillingene. Du kan merke eller fjerne merket for varslingsalternativet for appene du trenger.

Løsning 10: Har telefonen et flott kamera?

Fantastiske kameratelefoner med god bildekvalitet er nyttige, men de kan bli ganske varme hvis du ender med å filme en lang video med slike telefoner. Dette er fordi telefonen krever mye CPU-strøm når den tar en video. En av brukerne hadde snakket om dette problemet med Sony Xperia Z5. Da kamerainnstillingene ble satt til Høy, og det ble tatt en video, fant han ut at telefonen viste en advarsel om overoppheting av telefonen og at den stengte av.

Å starte telefonen på nytt etter et par minutter løste problemet, og han kunne bruke telefonen igjen. Når du bruker høye innstillinger i kameraet ditt, kan du ende opp med et problem som hans hvis telefonens kamera brukes i veldig lange perioder. Forsikre deg om at kamerainnstillingene er relativt lavere hvis du skal bruke kameraet til å ta en lang video.

Løsning 11: Bruk en app for å løse problemet

Hvis Android-en din fortsetter å overopphetes etter å ha prøvd de ovennevnte løsningene, kan det å være en app for å løse problemet være det beste alternativet. Play Store har en rekke apper som kan være nyttige for å løse problemer med overoppheting på forskjellige måter. Det er apper som hjelper deg med å identifisere andre apper som kan sappe batteriet på telefonen din og gjøre CPU-en til å jobbe hardere enn den burde. Så er det apper som kan hjelpe til med effektiv bruk av batteriet, slik at batteriet ikke overopphetes. Noen av appene du kan finne nyttige er:

Greenify - Det hjelper telefonen din å kjøre mer effektivt ved å legge dvalemodus på apper som du ikke bruker for øyeblikket. Det hindrer også apper i å sappe batteriet på telefonen, og sikrer også at telefonens CPU ikke blir utført for uønsket arbeid på grunn av apper som kjører i bakgrunnen uten grunn. Den har et ekstremt lavt CPU- og batteriforbruk, noe som gjør den til en anstendig app for overopphetingsproblemer.

Coolify - En annen app som er veldig effektiv for å holde temperaturen på telefonen i kontroll, er Coolify. Den bruker rotstillatelser for å fungere effektivt, så denne appen er bra bare for brukere som er komfortable med å gi root-tilgang til en app på telefonen.

Cooler Master - Denne appen viser temperaturen på enheten din og hjelper deg med å kjøle ned enheten ved å oppdage apper som får telefonen til å overopphetes. Den skanner enheten, identifiserer appene som ikke oppfører seg og hjelper deg med å holde telefonen kjølig.

Disse tre appene er ikke de eneste som er tilgjengelige i Play Store. Det er en rekke andre apper. Forsikre deg om at du sjekker anmeldelser og forstår hvordan det fungerer før du installerer det, slik at du vet hva du kan forvente av appen.

Løsning 12: Tilbakestill telefonen til fabrikkinnstillinger

Når alt annet mislykkes, ligger løsningen på ethvert problem i en tilbakestilling fra fabrikken. Når du tilbakestiller til fabrikken, vil telefonen være akkurat som den var da den kom ut av esken. Du vil ende opp med å miste all data, og du vil også miste appene du kanskje har installert på telefonen din. Ulempen er at du vil kunne løse problemet, og med alle dataene dine sikkerhetskopiert, hvis problemet er løst, kan du gjenopprette alle dataene og bruke telefonen din som vanlig.

Forsikre deg om at du oppretter en sikkerhetskopi av data før du prøver å tilbakestille telefonen slik at du ikke mister noe. Følg disse trinnene for å tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillinger:

 • Gå inn på Innstillinger-menyen på telefonen.
 • Trykk på Sikkerhetskopi og tilbakestill
 • Du vil merke muligheten til å ta sikkerhetskopi av data. Du kan sjekke dette alternativet hvis du vil opprette en sikkerhetskopi og deretter trykke på Factory Reset.
 • Telefonen starter prosessen med tilbakestilling av fabrikken, og den starter automatisk på nytt.

Når telefonen starter på nytt, sjekk om den fungerer uten overoppheting. Hvis problemet er løst, kan du gjenopprette dataene og begynne å bruke telefonen som vanlig. Imidlertid, hvis problemet vedvarer, må du ta telefonen til detaljhandelen eller transportøren din. Hvis telefonen er under garanti, kan det hende at du kan få den reparert uten kostnader eller til og med få en erstatning for den.

Hva gjør jeg når telefonen min begynner å overopphetes etter vannskader?

Hvis telefonen din er utsatt for fuktighet eller vann, er det en mulighet for at deler av telefonen over en periode blir skadet, noe som resulterer i overoppheting av telefonen. For å unngå dette, må du forsikre deg om at du ikke bruker telefonen i vannutsatte områder mye. Unngå å ta telefonen med deg når du går inn på badet for å dusje. Unngå også å bruke telefonen i nærheten av et svømmebasseng regelmessig der sporadiske sprut på sikt kan forringe telefonens levetid. Hvis du ender opp med å bruke telefonen mye i områder som utsetter telefonen din for fuktighet, kan du ende opp med å redusere telefonens levetid, og det kan føre til overopphetingsproblemer.

Se også - vanntett telefon

På den annen side, hvis telefonen din ble sluppet i vann og ble helt våt, må du ikke slå den på med en gang. Trekk ut bakdekselet (hvis det er avtakbart) og fjern batteriet fra telefonen. Tørk delene grundig, og la deretter telefonen ligge i en pose med ris eller en pose med silikagel poser i 24 timer. Dette vil hjelpe deg med å tørke telefonen og fuktighet blir fjernet fra de delene av telefonen som ble våt. Sett sammen delene og prøv å bruke telefonen nå. Hvis du begynner å legge merke til et problem med overoppheting nå, kan du ta telefonen til en profesjonell som kan sjekke om vannet fysisk har skadet noen deler av telefonen som kan løses for å løse problemet.

Hvordan finner jeg ut om det er telefonen eller batteriet som overopphetes?

Det er viktig å identifisere roten til problemet slik at du kan løse det riktig. Generelt sett, hvis batteriet overopphetes, blir baksiden av telefonen varm. Slå av telefonen og ta ut batteriet og sjekk om det er batteriet som er oppvarmet. Berør telefonen etter å ha tatt ut batteriet for å sjekke om telefonen er varmere eller om batteriet er det. Du kan finne svaret her. Mange brukere av Samsung Galaxy S2 hadde lagt merke til at Samsung Galaxy S2 batteriets overopphetingsproblem, men det er alltid viktig å finne ut hvor det virkelige problemet ligger før de prøver å fikse det.

Men hvis du ikke klarer å finne ut hva som er riktig, kan du sjekke detaljene om batteriet ved å bruke en stjernekode. Hvis du vil bruke stjerne koder, åpner du telefonens tastatur og ringer * # * # 4636 # * # *. Alle telefoner støtter ikke dette alternativet, slik at du enten ikke får noen resultater, eller du kan se en ny skjerm der du kan velge Batteriinformasjon.

Hvis stjernekoden fungerer på telefonen din, trykk på Batteriinformasjon og sjekk detaljene. To ting som vil hjelpe deg å identifisere om batteriet har skylden er - Batterihelse og batteritemperatur. Hvis batteritemperaturen er mellom 30 og 40 grader, kan du vurdere det som normalt, avhengig av telefonbruk, men hvis det er mer enn det, vet du at batteriet er problemet. Hvis batterihelsen din sier det bra, trenger du ikke å bekymre deg.

Hvis stjernekodene ikke fungerer, kan du bruke en app til å identifisere problemet. Min batteristatus-app er en nyttig app for å sjekke om batteriet forårsaker problemet. Den viser ikke så mange detaljer som stjernekoden, men den vil fortelle deg batteriets helse og temperaturen som vil hjelpe deg med å identifisere problemet.

Hvis batteriet er bra, kan du konkludere med at det ikke er batteriet, men telefonen som overopphetes.

Hva skal jeg gjøre hvis telefonen blir varm mens jeg lader?

Temperaturen på telefonen pleier å stige under lading. Det anses som normalt for brukere å merke en liten endring i telefontemperaturen. Hvis du imidlertid merker en uvanlig bratt endring i temperaturen på telefonen, må du koble laderen og strømmen til telefonen. La den kjøle seg ned før du starter telefonen på nytt.

Det er en sjanse for at dette problemet er relatert til et mangelfullt batteri eller en mangelfull lader. Sjekk om den delen av telefonen som blir ekstremt varm, er delen der telefonens lader kobles til telefonen. Hvis dette er tilfelle, kan problemet ligge i telefonens fysiske ledninger, eller det er ikke sikkert at du bruker den originale laderen. Da Samsung Galaxy S2 ble lansert, brukte jeg en av dem bare for å finne noen Samsung Galaxy S2 ladeproblemer som overopphetet telefonen. Jeg skjønte at jeg brukte en gammel lader hjemme mens jeg oppbevarte den originale på arbeidsplassen min for å lade den hvis batteriet dør mens jeg var på jobb. Jeg skjønte at den gamle laderen var problemet.

Bytt lader og sjekk om telefonen overopphetes, selv etter at du har byttet lader. Hvis det gjør det, kan du ta telefonen til verkstedet slik at personalet kan sjekke kablingen på telefonen. Telefonledningene kan ha blitt skadet under lading. Hvis telefonen er under garanti, kan du vurdere å ta den til produsenten for å sjekke om telefonen kan repareres eller byttes ut.

Overoppheting er et vanlig Android-problem, og inntil det ikke skjer i overkant, kan overoppheting for mange telefoner løses med noen enkle forholdsregler som vi har nevnt i artikkelen.

Siden vi har kommet på batterier som blåser opp på grunn av problemer med overoppheting, vet vi at overoppheting kan være livsfarlig for telefonen din, så hvis du har en telefon som overopphetes, må du forsikre deg om at det første skrittet du tar når det er for varmt, er å slå den av . Du kan utføre løsningene etter at telefonen er avkjølt fordi en varm telefon vil være vanskelig å betjene og det kan øke problemene på telefonen.

Løsningene vi har nevnt fungerer på nesten alle Android-telefoner inkludert Samsung, LG, Nexus, Sony og HTC-telefoner. Du kan prøve disse løsningene for overoppheting av Android, og hvis problemet ikke kan løses, kan telefonen din ha gjennomgått fysisk skade. Ta den med til verkstedet, butikken der du har kjøpt den eller transportøren din.

Du kan også lese: Slik røtter du Android