Mangler personlig hotspot i iOS 13 eller 12 på iPhone eller iPad? Tips for å fikse dette

Nylig fant jeg “Personal Hotspot” som mangler på min iPhone. Det hadde skjedd med meg for første gang, så jeg begynte å lure på hva som plutselig hadde gått galt.

Etter litt graving, fant jeg ut at det ikke var et nytt fenomen, og at mange iOS-brukere hadde løpt på problemet på et eller annet tidspunkt. Underveis oppdaget jeg også noen triks, og en av dem reddet heldigvis dagen min!

For konteksten blir Personal Hotspot aktivert når du bruker et datanettverk. Den konverterer iOS-enheten din effektivt til en Wi-fi-ruter, og alle enheter i nærheten kan bruke denne Wifi-strømmen fra din iPhone for å koble seg til internett.

Merk: Før vi går i gang med å fikse det, må du forsikre deg om at nettverket (og dataplanen) har den personlige hotspot-funksjonen aktivert. Hvis det er tilfelle, men du fremdeles ikke ser den personlige hotspot-funksjonen, kan du prøve følgende:

Personlig hotspot mangler problemet i iOS 13/12 på iPhone og iPad

Løsning nr. 1. Slå AV og slå på mobildata

Noe av det første du bør gjøre er å gi celledata en ny start. Dette gjør du ved å åpne Innstillinger → Mobil → Mobildata og slå av bryteren ved siden av.

Start datamaskinen på nytt og vent deretter litt på. Slå deretter på mobil.

Personlig hotspot burde komme tilbake nå. Hvis det ikke har det, kan du gå til neste løsning.

Nylig, når Personal Hotspot-funksjonen gikk glipp av min iPhone, prøvde jeg dette trikset, og det fungerte. Ikke spør meg hvordan eller hvorfor fordi denne løsningen høres så stum ut, men den fungerte bare.

Løsning nr. 2. Fjern tidligere APN-endringer

Hvis du installerte tidligere APN-sertifikater (fra nettsteder som Unlockit), kan det være lurt å fjerne det og prøve på nytt. Noen ganger kan disse installerte APN-sertifikatene forårsake en konflikt i koden og hindre at Personal Hotspot-funksjonen vises.

Dette er igjen en løsning som fungerte på en av våre iPhoner. For å fjerne installerte APN-endringer, må du gå til Innstillinger → Generelt → Bla ned til der det står Profil og deretter fjerne sertifikatet.

Løsning nr. 3. Fjern SIM, Start på nytt, Sett inn SIM

Dette er ikke en løsning i seg selv, men siden vi gjorde dette og Personal Hotspot dukket opp på en magisk måte, slår jeg bare dette. Det du gjør er:

Fjern SIM-skuffen → Start iPhone på nytt → Sett inn SIM-skuffen.

Det kan hende du må vente en stund før signalet tar seg opp og nettverket er opprettet. Gå nå til Innstillinger → Generelt → Mobil → og slå PÅ / AV data igjen. Når du slår PÅ igjen, blar du ned for å se om personlig hotspot er synlig.

Løsning 4. Sjekk om noen har endret navnet ditt

Hvis noen har endret navnet ditt eller det vises feil, kan det påvirke Personal Hotspot. Så sørg for at navnet ditt er skrevet riktig. Slike triks høres vanvittig ut til tider det er verdt å sjekke ut alle boksene.

Åpne Innstillinger-appen → Generelt → Om → Navn og rediger navnet.

Løsning 5. Oppdater operatørinnstillinger, hvis tilgjengelig

Carrier-leverandører slipper ofte nye oppdateringer for å fikse problemene eller forbedre ytelsen. Så sjekk ut om det er en oppdatering fra operatøren som venter.

Åpne Innstillinger → Generelt → Om. Hvis det er den siste oppdateringen, vil du bli bedt om å oppdatere transportøren.

Løsning nr. 6. Tilbakestill nettverksinnstillinger

Hvis du fortsatt sliter med å bli kvitt problemet, kan du prøve denne pålitelige løsningen: tilbakestill nettverksinnstillingene alene. Jeg ber deg ikke om å tilbakestille hele iPhonen, selv om det beste middelet som beskrives ofte er å gjenopprette iPhone. Men siden "ingen fikk tid til det", kan du prøve å tilbakestille nettverksinnstillingene.

Åpne Innstillinger-app → Generelt → Tilbakestill → Tilbakestill nettverksinnstillinger og bekreft.

Løsning 7. Oppdater iOS

Jeg antar at dette problemet også kan skyldes en diverse feil. Derfor kan det være verdt å prøve å oppdatere iPhone. Jeg sier det fordi Apple ofte introduserer flere feilrettinger og ytelsesforbedringer. Så la oss håpe at det personlige hotspot-problemet er løst med systemoppdateringen.

Før du går til programvareoppdateringen, må du forsikre deg om at iPhone-enheten har opptil 50% strøm og er koblet til Wi-Fi. Gå deretter over til Innstillinger → Generelt → Programvareoppdatering. Nå, hvis det er en oppdatering tilgjengelig, kan du laste ned og installere den akkurat nå.

Løsning 8. Kontakt nettverksoperatøren for å fikse det

Hvis alt mislykkes, må du ringe nettverksleverandøren din direkte.

I noen tilfeller sender nettverksgutta deg en lenke som installerer en profil på iPhone / iPad. Dette aktiverer Personal Hotspot automatisk når du installerer profilsertifikatet.

Det er ganske mye det!

Løste du problemet?

Forutsatt at du endelig har fått det bedre. Så, hvilket av triksene ovenfor fungerte for deg? Hvis du kan løse problemet ved å prøve ut noen annen løsning, kan du også fortelle oss om det.

Det kan være lurt å henvise disse innleggene også:

  • Wi-Fi fungerer ikke på MacBook Pro
  • Slik forbedrer du iOS 12-batterilevetid
  • Bluetooth fungerer ikke i iOS 12

Fant du denne feilsøkingsguiden nyttig? Sørg for å laste ned appen vår, og hold deg oppdatert med oss ​​via Facebook, Twitter og Telegram, for aldri å gå glipp av de siste opplæringsprogrammene våre.

 

Legg Igjen Din Kommentar