Fungerer ikke din Mac USB-port? Prøv disse fikser for å få det til å fungere

Apple lager utmerkede teknologiprodukter for brukere. Og det er en generell oppfatning at Apples ledende produktlinje, som Mac og iPhone, er ufeilbarlig. Faktisk er ikke Apple-produkter immun mot funksjonsfeil. For sent er det imidlertid mange Mac-brukere som rapporterer USB-portproblemer på teknologiforum. For å løse dette problemet, her er noen mulige fikser for at Mac USB ikke fungerer.

En ikke-fungerende USB-port skaper mange ubehagelige situasjoner for brukere. De kan ikke koble en tredjeparts mus eller tastatur til Mac-en. Dessuten kan det være problematisk å koble en harddisk til Mac-en hvis USB-portene på Mac slutter å fungere. Det viktigste er at brukere ikke kan sikkerhetskopiere iPhone-en sin med en lynkabel.

Slik feilsøker du problemet med USB-porten som ikke fungerer på Mac

Det kan være noen problemer med maskinvare og programvare på Mac-en. Denne feilsøkingsguiden behandler begge problemene.

Løsning 1: Kontroller maskinvaren

Før du går inn i programvarelabyrinten for å finne løsningen, må du sjekke tilkoblingen til Mac-en. Du må ta kabelen ut og sette den inn igjen i USB-porten. Mange brukere kobler kabler tilfeldig og venter deretter til evigheten på at iPhone-en skal vises i iTunes. Husk at riktig innsetting er nødvendig.

Neste, sjekk også tilkoblingen i en annen ende, det vil si at en lynkabel er sikkert koblet til din iPhone eller iPad. Hvis du prøver å koble den eksterne harddisken til Mac, må du forsikre deg om at micro USB er nøyaktig festet til harddisken.

Hvis du bruker en klønete veske for å beskytte iPhone eller iPad, må du fjerne den og deretter koble enheten til Mac-en.

Selv om du sitter i et lufttett avlukke, er Mac-en din utsatt for litt skitt eller skitt. Over en periode samler rusk i eller rundt USB-porten på Mac-en. Dette kan forhindre USB-enheten din fra å koble seg til Mac-en. For å bli kvitt dette søppel, bruk en høykvalitetsvifte eller en myk bomullsknopp.

Når du har sjekket maskinvaren og funnet ut at alt er i fungerende stand, kan det hende du må starte Mac-maskinen på nytt. Dette kan løse problemet, og du trenger ikke å gå ned for å lese hele artikkelen.

Løsning 2: Mangelfull port

Hvis Mac-en har flere USB-porter, kan du bruke alt etter hverandre. Fjern USB-enheten og sett kabelen i en annen port. Hvis enheten kobles sammen i en annen port, er det noe problem med en spesifikk port på Mac-en. Hvis Mac-en bare har en port, kan du koble enheten til en annen Mac- eller Windows-datamaskin.

Macen din krever oppmerksomhet fra en ekspert hvis en eller alle portene er mangelfulle. Hvis du kan administrere med andre porter (glem den feilen), kan du gå videre; Ellers kan du ta din Mac til nærmeste Apple Servicesenter for å fikse portene / portene.

Løsning 3: Mangelfull kabel eller enhet

Når enheten ikke også kobler seg til Windows-systemet, kan det være noen problemer med kabelen eller enheten selv.

En defekt kabel eller en mislykket enhet er en mer alvorlig situasjon, da du kanskje trenger å bruke noen dollar. Du kan imidlertid ta den bærbare Mac-maskinen til Apple Services Center og be dem om å låne deg en kabel, slik at du kan synkronisere enheten din til Mac-en. Hvis dette fungerer, må du bytte kabel.

Å kjøpe en ny kabel er kanskje ikke en stor sak, men hvis det er problemer med enheten din, kan det være en kostbar affære for enhver forbruker å få den reparert. For å kontrollere enhetens effektivitet, må du beholde den samme kabelen og samme port, men endre iPhone / iPad eller USB-enhet.

Løsning 4: Tilbakestill SMC / PRAM / NVRM

Når du følger metodene ovenfor, vil du få en god ide hvor problemet er. I tilfelle kabelen og enheten din er i god form, er det din Mac som må repareres. Men før du tar den bærbare datamaskinen til Apple Store, kan du følge tre løsninger for å få problemet løst.

Uansett hvilken Apple-datamaskin eller bærbar PC du bruker, kan du følge en komplett guide for å bringe løsninger på nesten alle problemer.

Løsning 5: Programvareoppdatering

Å oppdatere MacOS-en din er den beste måten å løse flere problemer. Sjekk denne guiden for å utføre systemoppdateringer i macOS.

Når macOS-en din er oppdatert, kan du sjekke USB-portens effektivitet på den bærbare datamaskinen.

Løsning 6: Avinstaller feilfunksjoner

Hvis alt er i orden og fortsatt USB-porter ikke fungerer på MacBook Pro eller iMac, kan det være noen problemer med noen konfliktfylte apper. Mange brukere laster ned apper fra ukjente kilder, som kan inneholde skadelig programvare.

Det er alle venner!

Pakk inn ...

Når alle de ovennevnte løsningene ikke fungerer, har du bare ett svar: kjøp en ny USB-hub til din Mac. Du kan koble til flere USB-enheter ved hjelp av en hub. For dette krever Mac-en minst mer enn en USB-port, og den skal være i fungerende stand.

Ikke gå glipp av:

  • Hvordan zip og pakke ut filer på Mac
  • Hvordan få et papirbånd til Mac-kalkulator-appen
  • Slik bruker du Safari Zoom for å gjøre innholdet større for websider på Mac
  • Hvordan passordbeskytte mapper på Mac

Hvilken løsning vil du utføre hvis Mac USB-porten din ikke fungerer? Del dine tilbakemeldinger med oss ​​på Facebook, Twitter og Telegram. Ikke glem å laste ned appen vår for å lese andre informative opplæringsprogrammer.