Hvorfor har 16 GB iPhones bare 12 GB lagringsplass tilgjengelig?

Hvor ofte synes du at iPhone 16GB går tom for plass? Vel, hvis du installerer noen tunge applikasjoner eller har oppdatert operativsystemet ditt nylig, kan det bruke mye plass på iPhone-en din. Men er det den eneste grunnen til at du vet, ikke sant? Hvis ja, er det ikke det faktiske svaret på spørsmålet ditt "Hvorfor 16 GB iPhone har bare 12 GB lagringsplass tilgjengelig?"

Vi vet alle at Apple ble saksøkt tidligere for krympende lagring på 16 GB-enheten, som bare var 12, 7 GB. Og som svar, sa Apple at det er plassen, som forbrukes av operativsystemet, og få forhåndsinstallerte applikasjoner. Men handler det om OS og forhåndsinstallerte apper?

Hvorfor har 16 GB iPhones bare 12 GB lagringsplass tilgjengelig?

Jeg tror ikke det personlig. Jeg har et annet perspektiv på det samme. I så fall vil jeg gjerne forklare leserne en enkel metode som brukes til å beregne minnet på iPhone.

Det handler om binære og desimale beregninger

IPhone-produsentene og programvaren som beregner plassen under produksjon av enheten er forskjellige. Mennesker vurderer 1 GB i desimaler, mens programvaren bruker de binære tallene for å beregne plassen.

Hvis 1 GB i desimal er 1000 MB, ifølge det binære systemet, vil 1 GB være 1.073.741.824. Så hvis du beregner 16 GB i desimalsystemet, vil det være det samme som 16 GB, men når programvaren teller det i det binære systemet, vil resultatene være forskjellige. 16.000.000.000 (desimaltall på 16 GB) vil bli delt med 1.073.741.824 (binærtall på 1 GB) og på slutten vil gjenværende plass bare være 14.9 GB.

Dette reduserer nesten 1, 1 GB plass på grunn av feil beregninger. Tror du at det er det eneste grunnen til at plassen reduseres? I så fall tar du feil igjen. Det er enda en grunn til å vite det.

Operativsystemet bruker for mye plass

Det er ganske åpenbart at operativsystemet vil ta litt plass på enheten din. Du har kanskje observert det samme når du bruker Windows PC at "C" -stasjonene har litt plass tildekket selv om du ikke har lagret noe. Det samme gjelder også iPhone og iPad.

Det er få programvare og forhåndsinstallerte applikasjoner på iPhone som er avgjørende for å kunne kjøre iPhone-en jevn. Det anslås at nesten 2, 7 GB plass blir brukt av forhåndsinstallerte apper, programvare og operativsystemet i iPhone. Så til slutt ender du opp med bare 12, 2 GB omtrent på enheten din.

Nå kan du være ganske klar på hvorfor 16 GB iPhone nettopp har 12 GB plass, selv om du ikke installerer en eneste app eller lagrer en fil i den. Hvis du fremdeles ikke kan forstå konseptet, kan du kommentere spørsmålene nedenfor for å vite mer.

Det var alt folkens! Jeg håper du har fått svaret nå. Del dine tilbakemeldinger i kommentaren nedenfor.

Liker du denne artikkelen? Last ned appen vår, og hold deg oppdatert med oss ​​via Facebook, Twitter og Google Plus for aldri å gå glipp av de siste artiklene våre.